Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny w restauracjach

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 15.09.2013 11:27

hariet1 napisał(a):Witam,

Może kogoś zainteresuje ta informacja. :)

Obiad w Dubrowniku 5 osób dorosłych + pięciolatek.

2*danie z rybą
2*danie z ośmiornicą
1*stek + frytki
1*frytki
woda, sok, coca-cola

całość: 885 kun

KONOBA PENATUR

I to się tam nazywa dobra cena :D ,mam nadzieję że chociaż smaczne było?.I dlaczego cena labraksa ze szpinakiem i ziemniaczkami w knajpce Chorwackiej w Warszawie jest trzykrotnie niższa niż na wybrzeżu w kraju z którego rybę tą przywieziono-gdzie tu logika?,koszty transportu i magazynowania pozwolicie że przemilczę.
hariet1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hariet1 » 15.09.2013 11:46

Chyba nie zrozumiałam tego tematu, wydaje mi się że miały być tu podawane przykładowe ceny z restauracji. I właśnie to zrobiłam. Nie pisałam czy to dużo czy mało, tylko podałam przykład. Nam cena nie przeszkadzała, a ktoś może skorzysta z tej informacji, jak komuś cena nie pasuje zawsze może sobie kupić mrożonkę w TESCO.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.09.2013 11:55

lm648 napisał(a):
Z napisał(a):Obawiam się że w tych Swornychgaciach ten paprykarz byłby duuuużo smaczniejszy niż niejedno czego próbowałem w Vodickich dojarniach kasy.

Przychylam się do spostrzeżenia :) też mam takie odczucia :)
np. mam już takie przykre/rozczarowujące/śmieszne chorwackie doświadczenia, a mianowicie znane wszystkim Cewapici , każdy z Cro wie co to jest i jak smakuje itp. jednak to co dostałem w tym roku w jednej z konob w Orebiću to robi się i śmieszno i straszno ( i to aż 4 porcje) :) normalnie w smaku to kotlet mielony rodem z Warsa na dworcu PKP z czasów PRL :) Jak sądzicie, będąc w przyszłym roku czy wejdę tam i coś zamówię? a może smak mi się zmienił i za duże mam wymagania wobec dorabiających się obywateli tego kraju i nie powinienem marudzić i siedzieć cicho zachwalając ich gościnność ? wg. mnie to jest już chamstwo :) Takie jest min. moje spostrzeżenie gastronomiczne :)

Jeśli paprykarz porównujecie z grillową kuchnią chorwacką to gratuluję smaku. Ja jak zamawiałem cevapi / cevapcici to było przyzwoite. Może Cewapici jest robione z psa mielonego razem z budą. Nie wiem nie znam się :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2013 12:06

Szanowny Administratorze Rysio (jeżeli nim jesteś) jak się nie znasz z czego robione jest Cewapici to nie wtykaj tu "swoich mądrości" :) (co najmniej trzeba było zajrzeć na Wiki :) ) Kuchnia chorwacka jest prostą kuchnią chłopską bez jakiś wątków/poziomów wielosmakowych w porównaniu do innych bardziej wysublimowanych kuchni.
Jeżeli na to miast ktoś zaczyna przy niej "kombinować" dodając byle gów... / bądź nie co należy dodać to wychodzi byle gów.. :) i żaden Twój "status społeczny" tego forum nie zmieni :)
Ponadto przenośnie jaką jest w tym przypadku "paprykarz" też trzeba zrozumieć, swego czasu było o tym w szkole :lol:
Ostatnio edytowano 15.09.2013 12:13 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 15.09.2013 12:07

lm648 napisał(a):kroj
Masz rację, Popieram !!!
Nie jedzie się po to aby oszczędzać ! Na to mamy pozostałą część roku :D

hmm... 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2013 12:11

ynka napisał(a):
lm648 napisał(a):kroj
Masz rację, Popieram !!!
Nie jedzie się po to aby oszczędzać ! Na to mamy pozostałą część roku :D

hmm... 8O

i to wszystko? pogrzeb jeszcze w archiwum :) tylko nie wyrywaj z kontekstu, o czym innym jest tu teraz mowa :papa:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 15.09.2013 12:13

lm648 napisał(a):Szanowny Administratorze Rysio (jeżeli nim jesteś) jak się nie znasz z czego robione jest Cewapici to nie wtykaj tu "swoich mądrości" :) (co najmniej trzeba było zajrzeć na Wiki :) ) Kuchnia chorwacka jest prostą kuchnią chłopską bez jakiś wątków/poziomów wielosmakowych w porównaniu do innych bardziej wysublimowanych kuchni.
Jeżeli na to miast ktoś zaczyna przy niej "kombinować" dodając byle gów... / bądź nie co należy dodać to wychodzi byle gów.. :) i żaden Twój "status społeczny" tego forum nie zmieni :)
Ponadto przenośnie też trzeba zrozumieć, swego czasu było o tym w szkole :lol:

Ale tu nie ma co rozumieć. Błędnie piszesz nazwę potrawy.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 15.09.2013 12:16

jara napisał(a):
lm648 napisał(a):Szanowny Administratorze Rysio (jeżeli nim jesteś) jak się nie znasz z czego robione jest Cewapici to nie wtykaj tu "swoich mądrości" :) (co najmniej trzeba było zajrzeć na Wiki :) ) Kuchnia chorwacka jest prostą kuchnią chłopską bez jakiś wątków/poziomów wielosmakowych w porównaniu do innych bardziej wysublimowanych kuchni.
Ponadto przenośnie też trzeba zrozumieć, swego czasu było o tym w szkole :lol:

Ale tu nie ma co rozumieć. Błędnie piszesz nazwę potrawy.

I to po 7 krotnym pobycie w Chorwacji, człowiek się nie nauczył nazwy bardzo popularnej potrawy :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2013 12:18

jara napisał(a): ............ Błędnie piszesz nazwę potrawy.

już się poprawiam CEVAPCICI :) urażonych błędem najmocniej przepraszam :lol:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 15.09.2013 12:20

lm648 napisał(a):Nie szukam " przefajny pensjonatów" (jest ich za dużo :) ), zaglądam/zachodzę tylko do normalnych lokali/restauracji/knajp tam gdzie na "pierwszy rzut oka" jest full ludzi, tylko ten wskaźnik na sam początek powie ci , że tam tanio i dobrze dają jeść :) Metoda sprawdzana na bieżąco przez wiele lat i nie tylko w Polsce :) i co najważniejsze: Działa :)

lm648 napisał(a):Przychylam się do spostrzeżenia :) też mam takie odczucia :)
np. mam już takie przykre/rozczarowujące/śmieszne chorwackie doświadczenia, a mianowicie znane wszystkim Cewapici , każdy z Cro wie co to jest i jak smakuje itp. jednak to co dostałem w tym roku w jednej z konob w Orebiću to robi się i śmieszno i straszno ( i to aż 4 porcje) :) normalnie w smaku to kotlet mielony rodem z Warsa na dworcu PKP z czasów PRL :) Jak sądzicie, będąc w przyszłym roku czy wejdę tam i coś zamówię? a może smak mi się zmienił i za duże mam wymagania wobec dorabiających się obywateli tego kraju i nie powinienem marudzić i siedzieć cicho zachwalając ich gościnność ? wg. mnie to jest już chamstwo :) Takie jest min. moje spostrzeżenie gastronomiczne :)

W tym przypadku ta metoda zawiodła ?!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2013 12:23

Niestety zawiodła :( nie spodziewałem się tego po Chorwatach, to jest tak jak dostać znienacka "liścia" :) W Cro ta metoda chyba słabo działa :lol: za wysokie temperatury chyba :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.09.2013 12:26

Ponadto przenośnie jaką jest w tym przypadku "paprykarz" też trzeba zrozumieć, swego czasu było o tym w szkole :lol:

Pokaż mi w Wiki z czego robione jest Cewapici bom bardzo ciekaw. Jeśli natomiast indolencja kulinarna idzie w parze z językową to zakończmy temat. Na temat paprykarza u mnie w szkole nie uczyli nawet w przenośni, więc wypowiadać się nie będę.

Edit: Jara był szybszy 8)
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 15.09.2013 12:28

lm648 napisał(a):Niestety zawiodła :( nie spodziewałem się tego po Chorwatach, to jest tak jak dostać znienacka "liścia" :) W Cro ta metoda chyba słabo działa :lol: za wysokie temperatury chyba :lol:

Radzę już nie jeździć do Chorwacji, tylko nad polskie morze, tam nie będzie takich niespodzianek, no i temperatury są niższe :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2013 12:30

Kim ty jesteś ? Administratorem ?
Jeżeli tak :) to powinieneś łagodzić "konflikty" a nie je wzmacniać czy podsycać. No tak jaki Administrator to takie forum :) Trzymaj się ciepło :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2013 12:31

ynka napisał(a):
lm648 napisał(a):Niestety zawiodła :( nie spodziewałem się tego po Chorwatach, to jest tak jak dostać znienacka "liścia" :) W Cro ta metoda chyba słabo działa :lol: za wysokie temperatury chyba :lol:

Radzę już nie jeździć do Chorwacji, tylko nad polskie morze, tam nie będzie takich niespodzianek, no i temperatury są niższe :mrgreen:

Proponuję abyś porady kierowała do swoich dzieci :lol: Z drugiej zaś strony co to za forum, że nie można mieć swojego odmiennego zdania/opinii itd. i krytykować zastanych tam sytuacji? Czy moje spostrzeżenia są wymyślone? :) A może jest to tylko i wyłącznie forum "klakierów" Szanownego Pana Administratora Rysia, który też swoim prowokującym zachowaniem potrafi podtrzymać lub wzbudzić tzw "konflikt" :) I co teraz dostanę tzw bana?
:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ceny w restauracjach - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies