Piotrek_k napisał(a):Oczekujesz barów mlecznych za granicą, w miejscowościach które normalnie poza sezonem mają od 100 do 1000 mieszkańców ?
Piotrek_k napisał(a):W Gdyni, Gdańsku, Warszawie są bary mleczne. Ich formuła jest prosta, nie mogą mieć więcej niż 56% narzutu, wtedy dostają dofinansowanie od Państwa (wynajem lokalu w lepszych cenach itp itd)
Dzięki czemu, jedzenie w barach mlecznych jest tanie - bo jest wspierane przez rząd, takie rzeczy chyba tylko w Polsce i USA (tzw. automaty, nie mylić z fast foodem)
To naprawdę wyjątkowa formuła takich barów i cieszmy się że mamy je u siebie, zamiast narzekać że nie ma ich gdzie indziej.
Piotrek_k napisał(a):Oczekujesz barów mlecznych za granicą, w miejscowościach które normalnie poza sezonem mają od 100 do 1000 mieszkańców ?
Piotrek_k napisał(a):Zbyszku,
Ależ są, trzeba poszukać.
Nie ma ich wszędzie, ale są
Dubrovnik; https://www.facebook.com/KonobaTabak/
amatus1 napisał(a):Piotrek_k napisał(a):Zbyszku,
Ależ są, trzeba poszukać.
Nie ma ich wszędzie, ale są
Dubrovnik; https://www.facebook.com/KonobaTabak/
Akurat kojarzę to miejsce, jadąc z naszymi gośćmi do Dubrownika znalazłem ich na Google jednak nie byliśmy, ekipa wybrała po drodze konobe. Tak tu widzę, że jest tanio jak na Dubrownik, ceny dużo niższe od konkurencji, perełka cenowa:). Jednak do Dubrownika mamy 2 godziny drogi:). Niestety w naszej okolicy czegoś takiego nie uświadczyliśmy i nie będzie pewnie szybko. Zostaje jedynie płacić albo samemu coś pichcić na grillu czy kuchni:). Czasami jednak kiedy jesteśmy krócej -2 tygodnie to się nie chcę gotować , szkoda czasu i trzeba częściej korzystać z lokalnej gastronomi.
Piotrek_k napisał(a):Pizzeria Antula - https://pizza1023.wixsite.com/website
Opinie ciekawe, w opiniach chwalą spaghetti frutti di mare - aktualnie w cenie 10 EUR
Piwko karlovacko - 3 EUR
Ceny z pewnością nie są 50% niższe od konkurencji, ale ze 30% minimum już tak
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne