SebastianM napisał(a):Dzisiaj rozmawiałem z kolegą, który jest na Istrii i ceny to załmka. Mięsna plata dla dwojga 240 Kun, spaghetti bolognese 50 Kun, Karlovacko w sklepie 8.5 Kun. Chyba Chorwaci przegięli pałę, rok do roku dołożyli 20 %. Na campingu 2xmotocykl + namiot 42 Kun/doba...Włochy czy Grecja już są znacznie tańsze, podejrzewam, że Chorwaci ukręcili na siebie bata.
SebastianM napisał(a):Pomyliłem się, za pole namiotowe owszem 42 ale € za dobę. Co do cen, to jednak jest znacznie drożej, niż w Polsce. Zawsze było nieco drożej ( no chyba, że rozpatrujemy czas sprzed około 2010 roku) ale teraz jest znacznie drożej.
SebastianM napisał(a):Tylko pole namiotowe w € , spokojnie, to jeszcze Chorwacja, nie Mars. Za tydzień jadę na Bałkany, wprawdzie do Czarnogóry, ale planuję jeden dzień na Dubrownik. Przekonam się na własnej skórze, choć wiadomo, Dubrownik nigdy do tanich nie należał.
Bartek81 napisał(a):Ceny w Konobach za jadło, jestem jeszcze w stanie zaakceptować (o ile nie pójdą w górę) , ale te w sklepach, szczególnie tych małych, nie sieciówkach, za produkty spożywcze i nie tylko, to przegięcie. Podobnie napoje w barach czy restauracjach... 20 kun za sok jabłkowy 0,20
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne