Witam.W związku z tym,że nie mogę otworzyć zdjęć kol.Habanero mam prośbę.żeby kol.podał namiary tej konoby.
Dodam.że 30 07 jedziemy do Splitskiej.Z góry dziękuję
Pozdrawiam Marek P.
Aki napisał(a):Witam,
Jestem właśnie po krótkim rejsie w Cro. Wyruszyliśmy z mariny w Sukosanie, pierwszy noceleg na Kornatach, wyspa Zut i miejscowy Restaurant Zut w ACI marinie Zut (dużo tych Ziutów ) i tam ceny nas powaliły - rybna plata na 2 os. 400 kn !
Jakies pojedyńcze dania z mięsem grillowanym ok. 150-170 kn. No ale konkurencji to tam nie było za wielkiej. Jedzenie ok ale też nie powalało.
Nastepny etap podróży to już marina Pirovać na lądzie w miejscowości o takiej właśnie nazwie i tam Restaurant Stara Riva gdzie jedzenie było super a i ceny normalne. Ja za tależ przepysznych smażonych sardynek zapłaciłem chyba 57 kn, znajomy za mule chyba coś koło 65 kn. Dziecięce porcje hamburgerów były nie do przejedzenia przez nasze pociechy.
Kolejny etap to powrót na wyspę Uglian do miejscowości Kukljicai tam Taverna Porat gdzie rybna plata kosztowała już 240 kn , pizza dla dzieciaków tez była smaczna, dostliśmy jeszcze gratis półmiski z anchois, chlebek z oliwą a kelner nam zaproponował wybór ryb na grill i skomponowanie własnej rybnej platy.
Tyle doswiadczeń z ostatniego tygodnia, czekam na już pelne 2 tyg. wakacje na Krku w sierpniu. To w sumie też wyspa więc troche się obawiam jesli chodzi o ceny. Jeśli ktoś będzie do tego czasu w Silo to proszę o rekomendacje konob ze smacznym jedzeniem i przystepnymi cenami.
....jeszcze nie tak dawno ,to się mniej płaciło za mooring i jakiś rabat byl za park, czyli i tak się opłacało iść do knajpy.
Pozdrawiam!