Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ceny w chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wusia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wusia » 25.07.2009 08:55

Witam! Mam pytanko czy ktoś orientuje się jakie są ceny atrakcji dla dzieci:typu jakieś ''skakańce dmuchane'' karuzele itp.Pozdrawiam
KrystekX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrystekX » 25.07.2009 10:34

Kriskaz napisał(a):Dokładnie ja także zaopatrzam się w piwo,wodę,sery,jogurty,wędliny zestawy obiadowe itp. oczywiście z umiarem,robię tak co rok i jest OK. 8)
Robią tak Włosi.Niemcy,więc to żaden wstyd to normalka :D

Idąc za głosem forum, jadąc pierwszy raz do CRO zabrałem całą walizkę żarcia - wędliny, konserwy,zupy, sery - załadowaliśmy na miejscu cała lodówkę:) Jakie było moje zdziwienie jak pod koniec 2 tyg. urlopu zostało jeszcze połowa "zaopatrzenia" - część poszła do wyrzucenia znaczy nakarmienia bezdomnych kotów, konserwy spowrotem do Polski a polska kiełbaska naszym właścicielom kwatery. W zamian dostaliśmy butle rakij i butle wina :))
Tak że umiar trzeba zachować..w wysokich temperaturach i tak według mnie nie chce się zbytnio jeść:)
Pozdrawiam!
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 25.07.2009 11:13

wusia napisał(a): ''skakańce dmuchane''

5-15 Kn w zależności od lokalizacji i czasu za jaki płacisz 8)
wusia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wusia » 25.07.2009 12:08

Rysio napisał(a):
wusia napisał(a): ''skakańce dmuchane''

5-15 Kn w zależności od lokalizacji i czasu za jaki płacisz 8)[/quote

nie wiem czy dobrze rozumiem ,,,czyli jak zadeklaruję że dziecko bedzie długo skakało to mi troszkę obniżą hi hi.A te 5kn to tak średnio za ile.Jak byliśmy w Grecji to takie przyjemności kosztowały 3euro za 20min.
DONDON
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DONDON » 27.07.2009 09:27

Kevlar napisał(a):Porównywalne lub nieco wyższe jeżeli chodzi o spożywkę.

Nie mogę się z tym zgodzić. Praktycznie cała spożywka jest 50 a czasami nawet 100 % droższa niż w Polsce. Ser żółty typu gouda płaciłem raz 60 zł, a raz 40 zł. Piwo ożujsko wychodzi w sklepie 3,40 za 0,5 l, ale na plaży prawie 10 zł, chleb 6-6,50, trójkącik pizzy 6 zł. Wszystko, ale to wszystko ze spożywki jest dużo droższe i myślę, że Chorwacja będzie miała niedługo problem, bo to piękny kraj, ale ceny praktycznie już jak w Grecji, Włoszech czy Francji.
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 27.07.2009 10:52

DONDON napisał(a):. (...)Piwo ożujsko wychodzi w sklepie 3,40 za 0,5 l, ale na plaży prawie 10 zł, (...) trójkącik pizzy 6 zł.(...)

W Krakowie po 8-9zł na rynku.
W Pizza Hut 6.90 tropicana (czy jak jej tam) z ananasem,
7.90 z boczkiem i salami. :roll:
DONDON
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DONDON » 27.07.2009 11:42

mutiaq napisał(a):
DONDON napisał(a):. (...)Piwo ożujsko wychodzi w sklepie 3,40 za 0,5 l, ale na plaży prawie 10 zł, (...) trójkącik pizzy 6 zł.(...)

No Kraków jest na południu i widzę z tych cen, ze to już prawie Chorwacja.

:wink:
Kurzy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kurzy » 27.07.2009 11:51

We Wrocławiu na rynku podobie! Najtańsze Piwko 7-8 zł. W Rodeo Drive Zywiec 10!
piotrulex
Koneser
ceny

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.07.2009 11:53

wrocilismy w piatek w nocy

Istria, nietani camp fkk i ceny campingowe

Arbuz 5kn
winogrono 25
piwo ozyjsko 2l - 27kn
chleb duuuzy - 10
drozdzowki, slodkie rogaliki - 6
sery, miesa - drogie
male jogurty - 4
litrowe mleko - kolo 10
wino z beczek za 1l - okolo 10
rakija 1l - 70-80
kozie sery ponad 1kg - 100
male miody z orzechami - 35
wielka galka pysznego loda - 5
lod na patyku rumenko (smakowaly corce)- 5
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 27.07.2009 13:07

DONDON napisał(a):
mutiaq napisał(a):

No Kraków jest na południu i widzę z tych cen, ze to już prawie Chorwacja.

:wink:

Zdaje się, że Poznań też już prawie w Cro bo ceny na Rynku zbliżone :)
__Marcin__
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) __Marcin__ » 27.07.2009 13:14

Wszyscy porównujecie ceny do naszych Polskich, ale dlaczego akurat do tych najdroższych pubów czy restauracji :P Może należałoby w takim razie porównać do tych najbardziej ekskluzywnych restauracji w cro? ;-)
morka2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morka2 » 27.07.2009 13:45

jeśli o pieniadzach mowa, mam pytanie do zorientowanych, czy lepiej placic kartą, czy jednak wymienic euro na kuny na miejscu?słyszałam dwie rózne opinie, dlatego pytam, zarabiam w euro, zatem odpada mi koszt kupna waluty tejze.
dzieki z gory
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.07.2009 13:52

morka2 napisał(a):jeśli o pieniadzach mowa, mam pytanie do zorientowanych, czy lepiej placic kartą, czy jednak wymienic euro na kuny na miejscu?słyszałam dwie rózne opinie, dlatego pytam, zarabiam w euro, zatem odpada mi koszt kupna waluty tejze.
dzieki z gory

maestro kilka dni temu przeliczylo mi kune po okolo 0,60pln +- ulamki groszy

moim zdaniem najlepiej placic karta gdzie sie da
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 27.07.2009 13:55

morka2 napisał(a):jeśli o pieniadzach mowa, mam pytanie do zorientowanych, czy lepiej placic kartą, czy jednak wymienic euro na kuny na miejscu?słyszałam dwie rózne opinie,

Widać nie ma jednej prawdy albo jest tylko leży gdzieś po środku. Czyli to co się da płać kartą, nocleg jeśli prywatnie to pewnie zapłacisz w euro, a na drobniejsze wydatki wymień na kuny.
Romo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romo » 27.07.2009 16:00

__Marcin__ to nie jest porównanie do jakichś "exclusivów" dla elit, tylko do cen, które płacą zarówno Polacy, jak też turyści w miejscach atrakcyjnych turystycznie w Polsce- czyli np. Kraków, Poznań... A ja do tego dorzuciłbym jeszcze - jeżeli poraża Cię wielkość w/w miast - takie miasteczko jak Mielno. Piwko 7 zl, na plaży 10, skrawek rybki(niekoniecznie nie rozmrażanej) z frytkami - ok. 38-40 zł, kwaterki - 56 zł/osoba/dobę.... Tak słyszałem od kolesia, który wrócił stamtąd tydzień temu. W porównaniu do Cro.....biorę Cro. Chociaż polskie morze kocham i na pewno chociaż na weekend tam się zamelduję.
Pozdrowionka
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone