Ceny nawet w marketach typu Lidl lub Plodine są minimum 100% wyższe niż w Lidlu w kraju.
mawar33 napisał(a):Drpgo i drogo i drogo ludzie którzy tak piszą chyba nie rozumieja o co chodzi na wakacjach, a ich ulubioną rozrywką w polsce są rodzinne spacery po Tesco itp. Nawet jeżeli jest drożej niż w polsce to jest właśnie ta cena którą warto zapłacić za piękną pogodę , piękny adriatyk,i poznawanie innego kraju i ludzi. Koniec kropka i śmieszy mnie tekst że po powrocie miło robić zakupy w kraju a więc ci co kochają spacery po marketach pędźcie tam szybciutko.
Karol099 napisał(a):Widzę że ludzie jadą do Chorwacji z myślą że to kraj 3 świata, gdzie jak pokażą 1 dolara to wszyscy będą przed nimi klękać jak przed Bogiem.
asikx napisał(a):Karol099 napisał(a):Widzę że ludzie jadą do Chorwacji z myślą że to kraj 3 świata, gdzie jak pokażą 1 dolara to wszyscy będą przed nimi klękać jak przed Bogiem.
To prawda. A nasilenie tego rodzaju przekonania jest wprost proporcjonalne do wzrostu popularności Chorwacji jako wakacyjnego kierunku.
Ale tak już jest, że niektórzy spędzali urlop u cioci Lodzi w Pierdziszewie za 2,20 na dzień i mieli w tym wikt i opierunek plus litr mleka od Mućki gratis, a teraz zgrywają Onassisów. Do czasu wizyty w Konzumie lub Studenacu
A co do polskiego morza. Kiedyś było takie przysłowie: kogo nie stać na Krynicę, jedzie za granicę. Czyż to nie prawda?
Pozdrawiam
Rafał
mirko napisał(a):Chorwacja w UE, to jest odległa przyszłość
Obecnie w Chorwacji jest duży kryzys gospodarczy, myślę, że wzrost cen jest nieunikniony.
mawar33 napisał(a):Drpgo i drogo i drogo ludzie którzy tak piszą chyba nie rozumieja o co chodzi na wakacjach, a ich ulubioną rozrywką w polsce są rodzinne spacery po Tesco itp. Nawet jeżeli jest drożej niż w polsce to jest właśnie ta cena którą warto zapłacić za piękną pogodę , piękny adriatyk,i poznawanie innego kraju i ludzi. Koniec kropka i śmieszy mnie tekst że po powrocie miło robić zakupy w kraju a więc ci co kochają spacery po marketach pędźcie tam szybciutko.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne