Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny w Chorwacji Pilne!!!!!!!!!!!!!!!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agggnieszka1976
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agggnieszka1976 » 25.07.2009 21:24

WITAM
W PONIEDZIALEK WYBIERAM SIE NA RODZINNE WAKACJE DO CHORWACJI. CZYTAM WSZYSTKO CO TUTAJ JEST NAPISANE I NIE WIEM CO OTYM MYŚLEC. W ZESZŁYM ROKU BYŁAM PRAWIE MIESIĄC NA CHORWACJI I WCALE NIE BYLO AŻ TAK DROGO JAK JEST TO TUTAJ PRZDSTAWIONE. MOŻE JEST TO SPOWODOWANE TYM, ŻE JA JESTEM Z DUŻEGO MIASTA I PIWO NA NASZYM RYNKU KOSZTUJE 12 ZL. CHCIAŁABYM WIEDZIEĆ JAKIE SĄ CENY NA DZIEŃ DZISIEJSZY NA CHORWACJI, BO TO CHYBA JEST MALO PRAWDOPODOBNE ŻEBY OD ZESZLEGO ROKU CENY POSZLY O 100% DO GÓRY.
nabijacz_postow_Nowy_Sacz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nabijacz_postow_Nowy_Sacz » 25.07.2009 21:33

A co ty kurna latałaś nad Chorwacją??? Po co krzyczysz, bezz sensu. Jak nie masz kasy to nad Wieprz z namiotem pomykaj. Jeździć "NA" Chorwację w Twoim wypadku jest bez sensu. Drogo..... Drogo....
Aldonka
Cromaniak
Re: Ceny Na Chorwacji Pilne!!!!!!!!!!!!!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 25.07.2009 22:26

agggnieszka1976 napisał(a):WITAM
W PONIEDZIALEK WYBIERAM SIE NA RODZINNE WAKACJE DO CHORWACJI. CZYTAM WSZYSTKO CO TUTAJ JEST NAPISANE I NIE WIEM CO OTYM MYŚLEC. W ZESZŁYM ROKU BYŁAM PRAWIE MIESIĄC NA CHORWACJI I WCALE NIE BYLO AŻ TAK DROGO JAK JEST TO TUTAJ PRZDSTAWIONE. MOŻE JEST TO SPOWODOWANE TYM, ŻE JA JESTEM Z DUŻEGO MIASTA I PIWO NA NASZYM RYNKU KOSZTUJE 12 ZL. CHCIAŁABYM WIEDZIEĆ JAKIE SĄ CENY NA DZIEŃ DZISIEJSZY NA CHORWACJI, BO TO CHYBA JEST MALO PRAWDOPODOBNE ŻEBY OD ZESZLEGO ROKU CENY POSZLY O 100% DO GÓRY.

Duże litery oznaczają krzyk, powodów do krzyku raczej nie masz więc proponuję zaniechać używania wielkich liter.

W zeszłym roku było taniej choćby z jednego prostego powodu - kursu walut. Skoro w zeszłym roku kuna wychodziła mi koło czterdziestu paru groszy a w tym roku jest w okolicach sześćdziesięciu paru to już chyba tu widać sporą różnicę.
bobemce
Croentuzjasta
Re: Ceny Na Chorwacji Pilne!!!!!!!!!!!!!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) bobemce » 26.07.2009 09:54

agggnieszka1976 napisał(a):WITAM
MOŻE JEST TO SPOWODOWANE TYM, ŻE JA JESTEM Z DUŻEGO MIASTA I PIWO NA NASZYM RYNKU KOSZTUJE 12 ZL. CHCIAŁABYM WIEDZIEĆ JAKIE SĄ CENY NA DZIEŃ DZISIEJSZY NA CHORWACJI, BO TO CHYBA JEST MALO PRAWDOPODOBNE ŻEBY OD ZESZLEGO ROKU CENY POSZLY O 100% DO GÓRY.

tak ogólnie - to fajne to miasto musi być, gdzie na rynku browar po 12 zeta kupujesz :roll: w tej cenie w Poznaniu to może w droższych knajpach za taką kasę się go kupi... a Poznania za bardzo małe miasto nie uważam :twisted:

swoją drogą, gdzie czytałaś, że ceny poszły o 100% w górę? o ile teoretycznie to możliwe, o tyle w praktyce nie potrafię sobie tego wyobrazić (no może poza krótkotrwałym ogromnym wzrostem cen w Niemczech, kiedy z DM zmieniali walutę na EUR). w Chorwacji robi się coraz drożej, ale i w Polsce wcale ceny nie spadają. jak nie chcesz wydać za dużo pieniędzy, to pomyśl o zrobieniu jakiegoś zapasu w Polsce.
Kris@#
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris@# » 26.07.2009 13:28

Jesli chodzi o ceny w sklepach i na bazarach, to trzeba powiedzieć, że średnio 2,5 raza wyższe niż w Polsce.
Nie należy o tym myśleć, bo człowiek albo umrze z głodu, albo zwariuje. Po prostu - są wakacje, chcesz to kupujesz, nie chcesz to chodzisz głodny. Jedynie woda w kranach w całej Chorwacji jest zdatna do picia bez przegotowania, więc na mineralną szkoda kasy a jej wożenie z Polski mija się z celem. Piliśmy dwa tygodnie i potwierdzamy, że jest lepsza od Jana, a już na pewno od Jamnicy, której nie polecamy.
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 26.07.2009 13:41

Jeżdżę od tylu lat i jakoś kolosalnych podwyżek nie widzę. Oczywiście co rok coś tam drożeje, ale to chyba tak jak wszędzie. Pomijam wyższy kurs euro, bo to przecież inna sprawa.
Pozdrawiam i życzę udanych wakacji :)
exit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 26.07.2009 18:37

witia napisał(a):Jeżdżę od tylu lat i jakoś kolosalnych podwyżek nie widzę. Oczywiście co rok coś tam drożeje, ale to chyba tak jak wszędzie. Pomijam wyższy kurs euro, bo to przecież inna sprawa.
Pozdrawiam i życzę udanych wakacji :)

siedze sobie teraz w Baska Voda i szalenstwa cenowego jakos nie widze.Wszystko kosztuje normalnie czyli tyle ile w polsce.

Chyba,ze kupuje sie napoje i jedzenie bezposrednio na plazy gdzie CocaCola za 0,33 kosztuje 16 Kun.

Owoce na bazarach w normie ,reszta bez zmian.Nie kupujcie tylko paczkowanych wedlin bo na wage jest 50% taniej-) zresztą tak ogólnie wybór w sklepach marny...

pozdrawiam
exit
Kejter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kejter » 26.07.2009 22:41

Jak tam się mają ceny piw aktualnie ?
mokry256
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mokry256 » 26.07.2009 23:14

Właśnie tj. o godz. 20.00 wróciliśmy z Tucepi! Piwo w sklepie 5,4kn + kałcja (karlovacko, oźujsko), w knajpie 15kn. Obiad w knajpie dla 1 osoby - Makarska 35(kotlety serowe z frytkami, pizze, spagetti) poprzez kotlety mięsne z frytkami od 40 kn do ok 70-80kn) Ryby najtańsze Makrtele ( dwie sztuki z frytkami 39-50kn), pozostałe od 50kn w zwyż. Ryby w Makarskiej w Rybarnicy - lubin 75kn/kr, Makrela - 20kn/kg, Komarca 40dag 80kn/kg, 800dag 100-120kn. Można kupić prosto z kutra w godz 6.00 - 8 .00 w porcie, ale nie taniej (rybarnica czynna od 6-12). Autostrada od granicy z Słowenią 42 kn do Zagrzebia a odZagrzebia do Sestanovac 171kn płatne kartą lub gotówką. Ceny lodów 4-6 kugla, chleb 8kn, bułki ok 3kn, jaja 10szt 16kn. Woda w sklepie Studenac, Konzum (1,5litra) 4,19(super konzum Makarska) - 8,99 Jana smakowa. Generalnie nie tak drogo, w restauracjach bardzo dobra "jakość usług" a cena. Jednak bardzo dobre to "Karlovacko". Acha z Tucepi lub Makarskiej całodniowy rejs na wyspy Hvar(Jelsa) +Brac(Bol) 150 kn, dzieci gratis, a na Korculę 200kn! Polecam Makarski Jadran!, Euru skupują po 4,25-4,28, a pln 1,66 z dnia 25.07. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
michas600
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michas600 » 26.07.2009 23:32

A czy jest jakaś widoczna różnica cenowe pomiędzy połową sierpnia a połową września? W ogóle poza tym, że wakacje większości kończą się we wrześniu, to kiedy w Cro kończy się sezon turystyczny?
Romo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romo » 26.07.2009 23:49

mokry256, napisałeś:"Euru skupują po 4,25-4,28". Czy ja dobrze przypuszczam, że w zły klawisz trafiłeś? Na pewno 4,... ????
Pozdrowionka
bobemce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bobemce » 27.07.2009 07:59

michas600 napisał(a):A czy jest jakaś widoczna różnica cenowe pomiędzy połową sierpnia a połową września? W ogóle poza tym, że wakacje większości kończą się we wrześniu, to kiedy w Cro kończy się sezon turystyczny?

Ja większych różnic w cenach pomiędzy lipcem a wrześniem nie widziałem, albo specjalnie uwagi nie zwróciłem. Sezon natomiast rozpoczyna się w czerwcu (choć niektóre apartamenty działają od już maja, nie mówiąc o całorocznych:)) i kończy się u schyłku września, kiedy i tak jest już czym oddychać ;). Ale szczyt sezonu to coś zupełnie innego - od połowy lipca do połowy sierpnia, czyli teraz.
lukman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 27.07.2009 08:08

witam, ja wróciłem wczoraj z okolic Trogiru i moim zdaniem ceny w stosunku do zeszłego roku nie poszły znacząco do góry, przykład :2008-piwo 5Kn, 2009- 5,28Kn, tylko wiadomo że Euro troszkę droższe Pozdrawiam
tambylec?
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tambylec? » 27.07.2009 13:55

Byłiśmy w Bibinje koło Zadaru.Ceny oczywiście wyższe niż u nas ale ok. 30% przykładowo w miejscowym sklepiku :mleko 1l/2%-5,59 ,jajka 10 szt -17,30 pączki z czekoladą 4,5 (w pobliskiej piekarni 3,5 a na plaży 6) .Ceny z Getro(tamtejszy market):5l woda niegazowana 8,99 , syrop do wody truskawkowy 3l 15,25,śmietana 12% 250ml-6,99 , śmietana w sprayu 8,69-5,99(do domowych palacinków),syrop orzechowy 1l firmy Maraska (ok.20% alkoh.)80,99.Arbuz 1kg-4,00, papryka do nadziewania(do sałatek też)13,00-1kg.Myślę że da się wytrzymać ,a jeśli traficie tak dobrze jak my to sałatę ,pomidory,melona ,ogórki itp. będziecie dostawać z przydomowego ogródka za" hvala".Byliśmy z dziećmi więc :lody 1 gałka(wielkościowo polskie 3 gałki)-5,00,pizza 35-40,00.Pozdrawiam
Lewusss
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewusss » 28.07.2009 07:23

mokry256 napisał(a):Właśnie tj. o godz. 20.00 wróciliśmy z Tucepi! Piwo w sklepie 5,4kn + kałcja (karlovacko, oźujsko), w knajpie 15kn. Obiad w knajpie dla 1 osoby - Makarska 35(kotlety serowe z frytkami, pizze, spagetti) poprzez kotlety mięsne z frytkami od 40 kn do ok 70-80kn) Ryby najtańsze Makrtele ( dwie sztuki z frytkami 39-50kn), pozostałe od 50kn w zwyż. Ryby w Makarskiej w Rybarnicy - lubin 75kn/kr, Makrela - 20kn/kg, Komarca 40dag 80kn/kg, 800dag 100-120kn. Można kupić prosto z kutra w godz 6.00 - 8 .00 w porcie, ale nie taniej (rybarnica czynna od 6-12). Autostrada od granicy z Słowenią 42 kn do Zagrzebia a odZagrzebia do Sestanovac 171kn płatne kartą lub gotówką. Ceny lodów 4-6 kugla, chleb 8kn, bułki ok 3kn, jaja 10szt 16kn. Woda w sklepie Studenac, Konzum (1,5litra) 4,19(super konzum Makarska) - 8,99 Jana smakowa. Generalnie nie tak drogo, w restauracjach bardzo dobra "jakość usług" a cena. Jednak bardzo dobre to "Karlovacko". Acha z Tucepi lub Makarskiej całodniowy rejs na wyspy Hvar(Jelsa) +Brac(Bol) 150 kn, dzieci gratis, a na Korculę 200kn! Polecam Makarski Jadran!, Euru skupują po 4,25-4,28, a pln 1,66 z dnia 25.07. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!

Powiedz mi jaka miejscowość w rejonie Makarskiej jest godna zamieszkania: najtańsza, najbliżej morza, najspokojniejsza ??? :D
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone