Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny w Chorwacji Pilne!!!!!!!!!!!!!!!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Robsonek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robsonek » 07.08.2009 14:14

soul17 napisał(a):
Robsonek napisał(a):150 kuna to jakies 80-90 zł tak wiec niezbyt ogromna roznica.

Pozdrawiam

raczej 90 obecnie, a 60 do 90 to tylko 50% różnicy "niezbyt ogromnej" :D
czy dostaniesz 2tys. czy 3tys. ....

Smiem Twierdzic, ze blizej 80 i nie porownujmy stosunku 60 pln do 90 pln z 2 kpln do 3 kpln bo procentowo owszem, roznica ta sama ale kwotowo juz robiaca wieksze wrazenie a nie taki byl tego zamiar !!

Pozdrawiam
Kiemol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiemol » 21.08.2009 23:36

Ja juz niestety po wakacjach :( w tym roku bylismy w Pakostane miedzy Zadarem a Sibernikiem i ceny znam na biezaco,ale podam je ogolnikowo.Na sniadania w markecie "KERUM" wydawalismy dziennie przecietnie okolo 80Kun na 2 dorosle osoby i dwoje dzieci=nieco ponad 10Euro.Pole namiotowe za wszystko=20Eur za dobe(najtansze pole w Pakostane).Obiado-kolacja z napojami w knajpie(np.pizzerii)wydawalismy okolo260Kun(+/-35Eur) lub wiecej jesli zaszalelismy.Piwko(13Kun,lody5lub 6 Kun za galke+napoje w ciagu dnia+wieczorem=okolo 150-180Kun(25Eur).Przejazd w obie strony wraz z oplatami za autostrady=350Eur.Rozrywki np.skuter wodny=180Kun 10min,260Kun 20min,360Kun 30min.My zabralismy na 20 min=okolo 36Eur.Rower wodny 40Kun zwykly w ksztalcie samochodu i 50Kun ze zjezdzalnia=7Eur na godzinke.zatem nie liczac uciech,pamiatek itd...na 4ro osobowa rodzinke trzeba skromnie liczyc(bez przejazdu) 90-100 Euro na dzien by tam jakos egzystowac-jesli sie jest bez prowiantu z Polski.Drogo?Tanio?Niech kazdy sam sobie odpowie uwzgledniajac wlasne mozliwosci i oczekiwania.Ja osobiscie wakacje traktuje jako rozrywke i lubie poszalec,bo w koncu na wakacje nie jezdzimy oszczedzac,-tylko oszczedzamy by moc wydawac na wakacjach.Uwazam,ze Chorwacja i jej piekno warta jest tych puieniedzy a fakt jak jest oblegana przez miliony turystow...daje odpowiedz tym-ktorzy sie wahaja!Podsumowujac... musimy sie liczyc z minimalnym dziennym wydatkiem na osobe(pobyt+jedzenie)25Euro.Ps.To byl nasz trzeci pobyt w HR(wczesniej Rovinj i Korcula)i jestem przekonany,ze za rok jesli zdrowie i finanse pozwola znow odwiedzimy ten wspanialy kraj!!! :D
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 21.08.2009 23:53

Kiemol napisał(a):.Drogo?Tanio?Niech kazdy sam sobie odpowie uwzgledniajac wlasne mozliwosci i oczekiwania.Ja osobiscie wakacje traktuje jako rozrywke i lubie poszalec,bo w koncu na wakacje nie jezdzimy oszczedzac,-tylko oszczedzamy by moc wydawac na wakacjach.

I w tym momencie należy zakończyć dalsze ględzenie ... Także w innych wątkach finansowo-przeżyciowych .
Kiemol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiemol » 22.08.2009 00:05

Ps.Slonce w Chorwacji...GRATIS!!! :lol:
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 03.09.2009 01:04

urlop jest po to aby wypocząc a po powrocie sprawdzimy rachunek bankowy!!!!!!! z takiego zalożenia wychodze co rok i nie jest źle. wychodzi w miare tanio. ostatnio 11dni na chorwacji+1dniowy wypad na winnice tokaju=1300pln (ok 200-300pln to same suweniry:prosieck, tokaj itp)

Rok temu też wydawalem nie wiedząc ile to jest w PLN? i wyszlo 1100 na 12dni (więcej piliśmy i samochód byl na beznyne a nie na LPG+nie mialem tylu suwerinów)
iamam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iamam » 03.09.2009 07:20

MENU z konoby Pijero w Tribunj. Bardzo smacznie można było zjejść.

Uwaga obrazek jest duży ale w mniejszej rozdzielczości mógłby nie być czytelny.
adziorek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adziorek » 05.09.2009 15:36

Jedziemy wkrótce do Chorwacji i próbuję zorientować się w cenach. Fascynujący jest rozdźwięk opinii jakie na ten temat panują! Na samym forum to widać, jedni mówią: wszystko dwa razy droższe, inni: ceny jak w Polsce. Skąd te rozbieżności? To tylko kwestia pozycji wyjściowej czy jednak miejsc, w których się robi zakupy? A więc gdzie kupować, aby faktycznie było najtaniej? I ważne: taniej jest na wyspach czy na lądzie (pływamy wyspami, więc może lepiej zaopatrzyć się na lądzie?)? Czy na wyspach są normalnie supermarkety? (może głupie pytanie)

Może to tak jak na Słowajcji... Weszło euro i słyszałam głosy, że wszystko strasznie podrożało. Tymczasem na wakacje kurs się ustabilizował, byłam widziałam i owszem, zdrożało, ale może o 20%... W efekcie ceny sklepowe po prostu, w większości wypadków, wyrównały się z polskimi. Jedzenie w tej części Słowacji gdzie byłam, było nadal tańsze niż w Polsce! Może podobnie z tą Chorwacją, ludzie nie mają porównania z realnymi cenami w Polsce i potem takie historie...
Kiemol
Globtroter
ceny...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiemol » 06.09.2009 10:11

adziorek...Nie jestem ekspertem cenowym,ale w tym roku bylem po raz trzeci z rzedu w Chorwacji i jakies tam pojecie mam?!Jesli chodzi o ceny nie sa one szokujace,ale tez nie sa niskie.Niektore artykuly spozywcze sa drozsze niz w Polsce-by nie powiedziec wiekszosc.Ceny jednak nie sa wyjete z kapelusza i uwzgledniajac fakt,ze jestesmy na wakacjach...z rozmachem mozna kupowac w sklepie cos na sniadanko,napoje,warzywa i owoce.Restauracje to osobny temat i jak wszedzie w zaleznosci od standartu knajpy mozna wydac sporo kasy,jak i calkiem znosnie.Pizza srednio kosztuje 40-50Kun=okolo 25-30PLN,wiec smialo mozna stolowac sie w knajpach,choc zachecam do grillowania we wlasnym zakresie.Kazde miasto,miasteczko a nawet "dziura"ma swoje markety typu KONZUM,KERUM itd..jak i male sklepiki typu w PL ZABKA,lecz zaopatrzenie w niektorych pozostawia wiele do zyczenia.Osobiscie polecam te wieksze,gdyz wybor jest zdecydowanie lepszy.Co do wysp...W ubieglym roku bylem na wyspie Korcula i tez z zaopatrzeniem nie bylo problemu.Zaopatrywalismy sie w malym sklepiku tuz za plecami naszego apartamentu,lub jezdzilismy do centrum na wieksze zakupy do marketu.Zycze udanego pobytu! 8)
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ceny w Chorwacji Pilne!!!!!!!!!!!!!!!! - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone