Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny w Chorwacji Pilne!!!!!!!!!!!!!!!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 01.08.2009 10:00

Kiemol napisał(a):Bardzo dziekuje za podpowiedz!Tak na dobra sprawe zjechalem kiedys wybrzeze od Genua,przez San Remo po Lazurowe Wybrzeze(Monte Carlo.Cannes...)ale to bylo tyle lat temu i nie pamietam cen...Znajomi mnie odstraszaja,ze ceny tam sa jak z kosmosu-co skutecznie mnie zniechecilo by zabrac tam rodzine.Mozliwe ze ktos przesadzil i nie jest tak zle z tymi campingami?Myslalem o podrozy pod namiot na pare dni?!Teraz jednak stoje przed "wyprawa'do Chorwacji(przyszly piatek wyjazd)i na tym powinienem bardziej sie skoncentrowac.Pozdrawiam i jeszcze raz Dziex! :wink:

Odnośnie pobytu pod namiotem na campingu: Nie wiem jak jest gdzie indziej, ale na tym "moim" jest to sprawa zupełnie nieopłacalna, no chyba że ktoś bardzo lubi/musi spać w namiocie. Z tego co się orientowałem, koszt dla typowj, małej rodzinki, powiedzmy 2+1 (dziecko do lat 10) Wyniosło by tak: 2x9,5Euro +1x4,5 Euro (to za osoby) +8,5Euro za namiot+ 5 Euro za auto. Bezsens, bo wychodzi w sumie 37 Euro. Za dwuosobowy domek (dzieciak się wciśnie na łóżku z rodzicami) + auto wychodzi 35 Euro. Za taki sam, ale ze swoją łazienką i klimą 55 Euro (z autem).
aga_w6
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_w6 » 02.08.2009 20:57

Ja wczoraj tj. 01.08 wróciłam z Baski i uważam, że jest straszliwie drogo, bo gdyby przeliczyć choćby taką wodę mineralną w 1,5 l butelce to wychodzi prawie 4 zł. za jedną butelkę. Możnaby powiedzieć, że powariowali, ale w sumie z tego żyją. A z drugiej strony jadąc za granicę nie ma się co spodziewać, że będzie taniej niż u nas!!! Zresztą Baska Voda jest tak piękna, że nie patrzy się na ceny w sklepach :D
kubacr
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubacr » 02.08.2009 22:40

Ja też wróciłem w tym tygodniu z biogradu i uwazam że ceny jedzenia sa takie same jak u nas nad bałtykiem .Ale jak komuś jest za drogo to trza jechać do nas nad bałtyk i zobaczyc jakie w tym roku sa ceny
Mazovia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazovia » 02.08.2009 23:07

Jacek L napisał(a):
Kiemol napisał(a):A ile kosztuja campingi we Wloszech nad samym morzem?

Wybrzeze Toskanii - miesiąc temu - 48E; za 2 dorosle + 2 kidy (jeden wg cennika dorosly), parcela pod duzy namiot. Ceny zaczynaja sie od 35E; za taki zestaw osobowy a koncza chyba na 63E; na Albatrosie w San Vincenzo.
My trafilismy na maly, kameralny kamp przy samej plazy. Zadnych wodotryskow i dyskotek - zwykly (chyba rodzinny) kamp do zalokowania sie na 2 tygodnie. Bylo inaczej niz w chorwackich (Park Umag i Solaris) ale dzieciaki sie WYPLAZOWAŁY do oporu. Cena ogolna za 2 tyg: 680E; (ok 3000zl)....
Lewusss
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewusss » 03.08.2009 07:47

aga_w6 napisał(a):Ja wczoraj tj. 01.08 wróciłam z Baski i uważam, że jest straszliwie drogo, bo gdyby przeliczyć choćby taką wodę mineralną w 1,5 l butelce to wychodzi prawie 4 zł. za jedną butelkę. Możnaby powiedzieć, że powariowali, ale w sumie z tego żyją. A z drugiej strony jadąc za granicę nie ma się co spodziewać, że będzie taniej niż u nas!!! Zresztą Baska Voda jest tak piękna, że nie patrzy się na ceny w sklepach :D

Jak byłoi ?? Opowiedz coś więcej na temat cen i atrakcji ?? :)
jendrek_vkp
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jendrek_vkp » 03.08.2009 10:13

kubacr napisał(a):Ja też wróciłem w tym tygodniu z biogradu i uwazam że ceny jedzenia sa takie same jak u nas nad bałtykiem .Ale jak komuś jest za drogo to trza jechać do nas nad bałtyk i zobaczyc jakie w tym roku sa ceny

Nie pisz bzdur człowieku i nie wprowadzaj innych w błąd bo to bardzo nieładnie.:evil: Mieszkam nad samym Bałtykiem i proszę bardzo, porównam Ci ceny dla Makarskiej i Świnoujścia - nadmorskich miejscowości turystycznych.
Coca Cola 0,33 puszka: Makarska promenada 11 Kuna ; Świnoujście promenada: 2zł.
Obiad mięsny dla 2 osób w knajpie: Makarska 150 Kuna ; Świnoujście: 60zł
Bez komentarza.
aga_w6
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_w6 » 03.08.2009 10:43

Jak byłoi ?? Opowiedz coś więcej na temat cen i atrakcji ?? :)[/quote]

Było świetnie. Co do atrakcji to z dwójką dzieci (5 lat i 1,5 roku) nie można liczyć na zbyt wiele. Plaże w Basce są śliczne, chociaż te w centrum bardzo zatłoczone, polecam plażować kilkaset metrów dalej - w stronę Makarskiej - mniej ludzi, trochę cienia z pobliskich drzew. Takie powiedziałabym bardziej kameralne plaże. Atrakcje są ciągle jakieś jeśli ktoś lubi koncerty (folklor i nie tylko) czy dyskoteki na plaży. Nam umilał czas prawie codziennie śpiew w wykonaniu jakiegoś Chorwata, który również grał na gitarze (było to w jakiejś knajpce przy plaży obok hotelu Slavija - bo tam mieszkałam). Uważam, że śpiewał naprawdę bardzo ładnie. Ceny uważam za bardzo wysokie (i nie zgadzam się, że nad naszym morzem są ceny porównywalne, bo raczej nie wychodzi za butelkę wody mineralnej 4 zł.) Zresztą byłam nad polskim morzem kilkakrotnie i aż takich kolosalnych cen nie widziałam, jak tu ktoś pisze. Dla przykładu pizza hawai - 57 KN (dobra, ale w sumie była na niej tylko szynka, ser i ananas), mały soczek w kartoniku - 5 KN, lody 5 - 6 KN jedna gałka, hamburger 38 KN - nie wiem jaki duży, ale cena wg mnie ogromna.
Lewusss
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewusss » 03.08.2009 10:46

Wiadomo, że ceny kosmiczne są czasami, ale coś za coś. Ja się zastanawiam jeszcze. Wyjeżdżam 4 września albo do Baśki Vody albo Tucepi
aga_w6
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_w6 » 03.08.2009 11:02

byłam w Basce i uważam, że jest tam prześlicznie, plaże piękne bo nie tylko przy ulicy, ale również wzdłuż wybrzeża. Dla porównania w czasie pobytu byliśmy również w sąsiedniej Breli i jak zobaczyłam te zatłoczone plaże przy ulicach to dziękowałam Bogu że tam nie pojechałam
Lewusss
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewusss » 03.08.2009 11:04

a dużo jest apartamentów blisko morza (z widokiem ;)) ??
aga_w6
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_w6 » 03.08.2009 11:08

wydaje mi się że dużo, bo wzdłuż całej głównej ulicy (która jest naprawdę długa) pełno jest hotelów i willi o różnym standardzie. W zasadzie prawie wszystko tam jest blisko morza, bo miejscowość jest stosunkowo wąska, jeśli tak można to nazwać
Robsonek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robsonek » 06.08.2009 14:16

Nie pisz bzdur człowieku i nie wprowadzaj innych w błąd bo to bardzo nieładnie.:evil: Mieszkam nad samym Bałtykiem i proszę bardzo, porównam Ci ceny dla Makarskiej i Świnoujścia - nadmorskich miejscowości turystycznych.
Coca Cola 0,33 puszka: Makarska promenada 11 Kuna ; Świnoujście promenada: 2zł.
Obiad mięsny dla 2 osób w knajpie: Makarska 150 Kuna ; Świnoujście: 60zł
Bez komentarza.

Porównujesz Makarską do Swinoujścia to tak jak byś porównał ceny Poznania z cenami z Warszawy (z całym szacunkiem dla Poznania).

150 kuna to jakies 80-90 zł tak wiec niezbyt ogromna roznica.

Pozdrawiam
soul17
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) soul17 » 07.08.2009 13:10

Robsonek napisał(a):150 kuna to jakies 80-90 zł tak wiec niezbyt ogromna roznica.

Pozdrawiam

raczej 90 obecnie, a 60 do 90 to tylko 50% różnicy "niezbyt ogromnej" :D
czy dostaniesz 2tys. czy 3tys. ....
Piotr-B
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr-B » 07.08.2009 13:20

Nie ma co przesadzać z tymi cenami.

Byliśmy w dniach 25.07-01.08 na Pagu w Novalji.

Ceny w "Konobie 85" kształtowały się następująco.

Stek z tuńczyka z ziemniaczkami i surówką 52kuny =30zł
Platta mięsna (2 szaszłyki, 4 filety z kurczaka, 2 schabowe, 2 kotlety mielone, frytki, surówki, ryż) 120 kun=70zł

Ceny są podobne jak w Polsce, ale jedzenie i obsługa to już inna liga (oczywiście na +)

Jedyne do czego można się doczepić to napoje.
Cola 13kun 7,67zł
woda 12kun 7,08zł
woda 1litr 20kun 11,08

Jeżeli ktoś jedzie na wczasy i chce oszczędzać to zawsze może napoje kupic w markecie.
woda KISELJ 1,5l 4,19kun=2,47zł
woda JAMNICA 1,5l 5,99kun=3,53zł
sok jabłkowy 1l 6,49kun=3,82zł
sok multivitamina 1l 7,69kun=4,53zł
piwo KARLO. 0,5l 5,99kun=3,53zł

Myślę więc, że ceny te można spokojnie porównać z cenami nad Bałtykiem co nie można już powiedzieć o jedzeniu i obsłudze.
Tam ludzie są zadowoleni, dbają o ciebie nie tak jak nad Bałtykiem jakby wszyscy pracowali za kare.
Robsonek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robsonek » 07.08.2009 14:08

Piotr-B napisał(a):Nie ma co przesadzać z tymi cenami.

Byliśmy w dniach 25.07-01.08 na Pagu w Novalji.

Ceny w "Konobie 85" kształtowały się następująco.

Stek z tuńczyka z ziemniaczkami i surówką 52kuny =30zł
Platta mięsna (2 szaszłyki, 4 filety z kurczaka, 2 schabowe, 2 kotlety mielone, frytki, surówki, ryż) 120 kun=70zł

Ceny są podobne jak w Polsce, ale jedzenie i obsługa to już inna liga (oczywiście na +)

Jedyne do czego można się doczepić to napoje.
Cola 13kun 7,67zł
woda 12kun 7,08zł
woda 1litr 20kun 11,08

Jeżeli ktoś jedzie na wczasy i chce oszczędzać to zawsze może napoje kupic w markecie.
woda KISELJ 1,5l 4,19kun=2,47zł
woda JAMNICA 1,5l 5,99kun=3,53zł
sok jabłkowy 1l 6,49kun=3,82zł
sok multivitamina 1l 7,69kun=4,53zł
piwo KARLO. 0,5l 5,99kun=3,53zł

Myślę więc, że ceny te można spokojnie porównać z cenami nad Bałtykiem co nie można już powiedzieć o jedzeniu i obsłudze.
Tam ludzie są zadowoleni, dbają o ciebie nie tak jak nad Bałtykiem jakby wszyscy pracowali za kare.

W zupełności sie z Tobą zgadzam

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ceny w Chorwacji Pilne!!!!!!!!!!!!!!!! - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone