Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny w Chorwacji Pilne!!!!!!!!!!!!!!!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 30.07.2009 09:06

paolooo napisał(a):
nabijacz_postow_Nowy_Sacz napisał(a):A co ty kurna latałaś nad Chorwacją??? Po co krzyczysz, bezz sensu. Jak nie masz kasy to nad Wieprz z namiotem pomykaj. Jeździć "NA" Chorwację w Twoim wypadku jest bez sensu. Drogo..... Drogo....

krzyczysz to chyba ty...

Popatrz uważnie na pierwszy post tego tematu :wink: a ja przypomnę pkt.11 regulaminu

Nie można pogrubić tematu, ani wyróżnic go w inny sposób. Nie pisz też tematów ani postów WIELKIMI LITERAMI bo taki sposób pisania oznacza krzyk. Nie nadużywaj emotikonów i nie pisz postów składających się wyłącznie z emotikonów
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 30.07.2009 09:11

jorgus111 napisał(a):
paolooo napisał(a):
nabijacz_postow_Nowy_Sacz napisał(a):A co ty kurna latałaś nad Chorwacją??? Po co krzyczysz, bezz sensu. Jak nie masz kasy to nad Wieprz z namiotem pomykaj. Jeździć "NA" Chorwację w Twoim wypadku jest bez sensu. Drogo..... Drogo....

krzyczysz to chyba ty...

Popatrz uważnie na pierwszy post tego tematu :wink: a ja przypomnę pkt.11 regulaminu

Nie można pogrubić tematu, ani wyróżnic go w inny sposób. Nie pisz też tematów ani postów WIELKIMI LITERAMI bo taki sposób pisania oznacza krzyk. Nie nadużywaj emotikonów i nie pisz postów składających się wyłącznie z emotikonów

zwracasz uwagę mi a nie widzisz kto tu robi złą robotę?
zablokuj tego .....gościa
bobemce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bobemce » 30.07.2009 09:17

paolooo napisał(a):
jorgus111 napisał(a):
paolooo napisał(a):

krzyczysz to chyba ty...

zwracasz uwagę mi a nie widzisz kto tu robi złą robotę?
zablokuj tego .....gościa

masz Reisenfieber?;>
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 30.07.2009 09:36

Ludziska, wyluzujcie, po co obrzucacie się błotem. Jest środek lata, piękna pogoda, jedni w Chorwacji, drudzy we Włoszech, inni jeszcze gdzie indziej, każdy tam gdzie mu najlepiej i niech tak zostanie.

Więcej uśmiechu :D :D :D
Lewusss
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewusss » 30.07.2009 09:38

yskyerka napisał(a):Ludziska, wyluzujcie, po co obrzucacie się błotem. Jest środek lata, piękna pogoda, jedni w Chorwacji, drudzy we Włoszech, inni jeszcze gdzie indziej, każdy tam gdzie mu najlepiej i niech tak zostanie.

Więcej uśmiechu :D :D :D

Zgadzam się :D
Paw_ulon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paw_ulon » 30.07.2009 11:11

Dyskusja się rozmyła :cry: A najwazniejsza i istotna jest tylko cena PIWA w CRo :D :D
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 30.07.2009 11:26

Paw_ulon napisał(a):Dyskusja się rozmyła :cry: A najwazniejsza i istotna jest tylko cena PIWA w CRo :D :D

To ja dla porównania podam ceny piwa w IT, bo ponoć Włochy w stosunku do Cro są drogie:

Splugen 0,6l- 0,69E
Nastro Azzurro 6 butelek- 4,99E
Bavaria puszka 0,5l-0,59E
6xmały Heineken- 3,99E
Na dobitkę- Jack Daniels 0,7- 13,99Euro
Na drugi dzień : woda mineralna niegazowana 2l - od 25 centów za butelkę.
:)
Nie piszę tego żeby kogoś zdenerwować (sam wybieram się w tym roku i tu i tu), ale żeby obalić pewien mit taniości Chorwacji, a drożyzny włoskiej. Niestety tanio to w Chorwacji było. Ale się dawno skończyło.
Jedyna tania rzecz która została to apartmani a i z tym się robi coraz gorzej. Ostatnim razem miałem szczęście że trafiłem na uczciwego Chorwata w Porecu i pomieszkałem sobie w sierpniu za 42 Euro/doba.
Schodziłem chyba pół dnia i nikt nie chciał rozmawiać poniżej 70. Dzielnice : Finida i Spadici.
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 30.07.2009 22:45

No to ja tak na swiezo zabiore glos.Wrocilem dzis o 9 rano z Orebica i....calkowicie zgadzam sie z Pepe 12345.
Ceny w Chorwacji i w Italii sa teraz prawie identyczne.Na korzysc Chorwacji przemawiaja jeszcze jak wspomnial moj przedmowca-ceny apartamentow no i ceny jedzenia w knajpach.Choc te ostatnie pra ostro do przodu!
Ale najbardziej wnerwily mnie w tym roku w Orebicu miejsca parkingowe!
Kto slyszal,zeby za godzine postoju auta pod sklepem gdzie czlowiek robi zakupy-parking kosztowal 6 kun!
Nie wiem,czy to tylko tak w Orebicu..?
Zaparkowalem pod Konzumem-patrze i oczom nie wierze!Leci do mnie leciwy jegomosc!I pyta ile bede stal?No to ja mu,ze pewnie cale 5 minut bo chce do bankomatu!No to on,ze niewazne bo i tak trzeba 6 kuna.!No to ja wsiadlem do samochodu,zaparkowalem 5 metrow dalej przy ulicy-wlaczylem awaryjne i poszedlem wybrac pieniadze..
Kiemol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiemol » 31.07.2009 00:21

To prawda-w ubieglym roku na Korculi bylo niemal podobnie tzn.market znajdowal sie w centrum,a tam parkingi platne!Jednak plusem bylo to,ze do 15min parking gratis i smialo mozna bylo wybrac kase z bankomatu,wymienic Eur na Kuny,czy tez zrobic sprinterskie zakupy!;-)
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 31.07.2009 07:17

KumoterSzyszkownik napisał(a):No to ja tak na swiezo zabiore glos.Wrocilem dzis o 9 rano z Orebica i....calkowicie zgadzam sie z Pepe 12345.
Ceny w Chorwacji i w Italii sa teraz prawie identyczne.Na korzysc Chorwacji przemawiaja jeszcze jak wspomnial moj przedmowca-ceny apartamentow no i ceny jedzenia w knajpach.Choc te ostatnie pra ostro do przodu!

Ja ośmielam się stwierdzić że Włochy są tańsze jeśli chodzi o zakupy w sklepie spożywczym. Wystarczy tylko rzucić okiem na ulotkę np Panoramy, którą zapodałem w jednym z poprzednich postów. A NIE JEST to tani sklep. Są tańsze np Inn's czy IperLando. Knajpy są porównywalne. Ja jadłem spaghetti spokojnie za 3-4 Euro, pizzę od 6 w górę, a śniadanie NIE do przejedzenia dla dorosłego faceta (kiełbaski, jajka sadzone, fasola, dżem, wędlina, bułki, ser- ot taki zestaw) na kempingu (czytaj: drą z klienta ile się tylko da !) kosztowało 8 Euro. Nie widziałem w Chorwacji wody mineralnej 2l po 2 kuny za butelkę, mleka UHT 1l za 3 kuny, brzoskwiń za 6kn/kg, pepsi 0,33 w puszce za 1,6 kuny, dwulitrowej za 7kun, etc, etc... Można by długo wymieniać. Są to oczywiście ceny sklepowe. Takie, po jakich kupują Włosi. Turyści niestety często z lenistwa i nieznajomości terenu skazani są na zakupy w np sklepie na campingu, a to już jest głupota ostatnia, bo przebitka jest 3 do 6 razy z tego co zauważyłem. I właśnie stąd bierze się mit że Włochy są drogie, a tak wcaliście nie jest.
Żeby nie było- kocham Chorwację, ale ta miłość na szczęście nie jest ślepa. :)
Kiemol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiemol » 31.07.2009 17:29

A ile kosztuja campingi we Wloszech nad samym morzem?
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 31.07.2009 18:50

Kiemol napisał(a):A ile kosztuja campingi we Wloszech nad samym morzem?

2,20 za sztukę ,ale bez musztardy :D :D :D
Kiemol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiemol » 31.07.2009 19:02

To mial byc dowcip do darmowej gazety by wypelnic niechciana luke na ostatniej stronie,a moze sloneczko zbyt ogrzalo powiekszajace sie coraz szybciej zakola czola?Zapewne na skutek upalu pomyliles temat,albo strony?! :lol:
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 01.08.2009 09:24

Kiemol napisał(a):A ile kosztuja campingi we Wloszech nad samym morzem?

Szukajka prawdę Ci powie...

A tak na poważnie to zależy od standardu, umiejscowienia i wielu innych czynników... Ten, który znam ja jest nad samiuśkim morzem, ale nie popływasz, bo nie ma plaży. Możesz co najwyżej poobserwować łódki i statki. Ceny? Tak "pi razy oko", bo ja tam płacę trochę inaczej, ale z tego co mi się obiło o uszy to 2 osoby w domku kempingowym + opłata za auto to jakieś 35 Euro. Mogę się mylić o +- 10%
Ostatnio edytowano 01.08.2009 09:53 przez Pepe12345, łącznie edytowano 1 raz
Kiemol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiemol » 01.08.2009 09:47

Bardzo dziekuje za podpowiedz!Tak na dobra sprawe zjechalem kiedys wybrzeze od Genua,przez San Remo po Lazurowe Wybrzeze(Monte Carlo.Cannes...)ale to bylo tyle lat temu i nie pamietam cen...Znajomi mnie odstraszaja,ze ceny tam sa jak z kosmosu-co skutecznie mnie zniechecilo by zabrac tam rodzine.Mozliwe ze ktos przesadzil i nie jest tak zle z tymi campingami?Myslalem o podrozy pod namiot na pare dni?!Teraz jednak stoje przed "wyprawa'do Chorwacji(przyszly piatek wyjazd)i na tym powinienem bardziej sie skoncentrowac.Pozdrawiam i jeszcze raz Dziex! :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ceny w Chorwacji Pilne!!!!!!!!!!!!!!!! - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone