martaj07 napisał(a):tu są parę zdjęć z tamtego roku wyspa KRK (Baska)
http://picasaweb.google.pl/martaj007/Ch ... Baska2008#
pozdrawiam
Lewusss napisał(a):martaj07 napisał(a):tu są parę zdjęć z tamtego roku wyspa KRK (Baska)
http://picasaweb.google.pl/martaj007/Ch ... Baska2008#
pozdrawiam
Pięknie, pięknie ... lukrowana lazurem woda, zimne piwko, romantyczne ujęcie w objęciach ... to do mnie przemawia ... taki klimat uwielbiam. Może jakieś bliższe konkrety ? Na razie Baska 1 Tucepi 0
Kiemol napisał(a):Widze co roku ten sam problem cenowy...Pamietam jak w Polsce wprowadzony zostal "Plan Balcerowicza"-wtedy faktycznie ceny poszly w gore i byly jak z kosmosu,ale w dzisiejszych czasach w takim kraju jakim jest Chorwacja..?To kraj ze stabilna gospodarka ktory ma wielkie aspiracje by przylaczyc sie do krajow EU i nie jest mozliwym,by ceny z roku na rok skoczyly o kilkadziesiat,a nawet jak niektorzy tu pisza 100% w gore!Wahania sie Kuny wzgledem Eur i Zlotowki moga spowodowac kilkunasto procentowy skok cenowy i z tym nalezy sie liczyc,oraz z powodu coraz bardziej zwiekszajacego sie popytu turystycznego na ten kraj.Taki proces wzrostu cen bedzie z pewnoscia postepowal,ale zeby byl dotkliwie zauwazalny potrzeba kilku sezonow.Jestem przekonany,ze za kilka lub wiecej lat ceny wzrosna i przybliza sie do tych,jakie maja Wlosi,ale nim to nastapi...czeka nas wiele wspanialych wypraw do tego pieknego kraju za przystepna cene!Pozdrawiam zyczac wszystkiego w CHR za darmo!
Kiemol napisał(a):"Pepe" ceny we Wloszech sa uwarunkowane miejscem pobytu np.w Wenecji tak kantuja,ze za godzinna przejazdzke gondola zaplacisz 150Eur!Chleb wielkosci jak polowa bagietki kosztuje 4-6 Eur(zjesz i jestes glodny)!Sa knajpy w ktorych za filizanke kawy zaplacisz nawet 50 Eur,wiec ja bym raczej nie porownywal obecnie jeszcze atrakcyjnej cenowo Chorwacji,do Makaronow!Oczywiscie do tego dochodzi obsluga wloska tzn.karta menu zawiera cene za"gola"potrawe np.10Eur a za obsluge,obrus,swiece itd...czesto placi sie 100% wiecej i czesto jestesmy tego nieswiadomi!Piwko w CHR knajpie kosztuje okolo 15Kun a we Wloszech zaplacisz 4-5Eur najmniej!Chorwacja moze do tanich nie nalezy,ale jest piekna i nadal atrakcyjna cenowo wzgledem slonecznej Italii.Osobiscie na wakacjach jestem zwolennikiem restauracji a w marketach,sklepikach jedynie zaopatruje sie w owoce,piwko i cos na sniadanie.Pozdrawiam!
Kiemol napisał(a):Pepe z pelnym szacunkiem dla Twojej wypowiedzi dopisze,iz w kazdym kraju mozna naciac sie cenowo i rozczarowac!Ja w ubieglym roku mialem na Korculi klimatyzowany apartament ze wszelkimi wygodami dla calej rodziny za 40Eur doba,a to juz raczej w Italii trudne do zrealizowania-chyba,ze w jednej z jaskin przecudnych Dolomitow?Tak czy siak...Dziekuje Tobie za porady i z pewnoscia je przesledze bo moga sie przydac w przyszlosci?!Serdecznie pozdrawiam zyczac wspanialych wrazen na urlopie z cenami ktore milo Cie zaskocza!
nabijacz_postow_Nowy_Sacz napisał(a):A co ty kurna latałaś nad Chorwacją??? Po co krzyczysz, bezz sensu. Jak nie masz kasy to nad Wieprz z namiotem pomykaj. Jeździć "NA" Chorwację w Twoim wypadku jest bez sensu. Drogo..... Drogo....
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne