Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ceny

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Joanna Szen
Podróżnik
ceny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanna Szen » 21.06.2004 09:15

Może ktoś wrócił ostatnio i rozstrzygnie problem: ile kosztuje chleb, masło, kg pomidorów, litr wody mineralnej, kg białego sera?
dakard
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dakard » 21.06.2004 09:25

Joanna Szen napisał(a):Może ktoś wrócił ostatnio i rozstrzygnie problem: ile kosztuje chleb, masło, kg pomidorów, litr wody mineralnej, kg białego sera?

Wróciłem w piątek

Chleb 6 KN ( genralnie pszenny, dośc duże bochenki )
Masło a właściwe margaryna z masłem opakowanie 250g 5,50 KN
Pomidory tanie
Butelka wody mineralnej 1,5 litra od 2 z kawałkiem do 4 z kawałkiem KN
Ser? Trudno mi powiedzieć ale napewno drogi

No i piwo OŻUJSKO 4 do 4,60 KN.

Miłego pobytu, i to co możesz zabierz z Polski chyba że będziesz w pobliżu Bośni
dakard
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dakard » 21.06.2004 09:33

Joanna Szen napisał(a):Może ktoś wrócił ostatnio i rozstrzygnie problem: ile kosztuje chleb, masło, kg pomidorów, litr wody mineralnej, kg białego sera?

Masz tutaj link do ichniego Społem, marne komunistyczne sklepy ale na podstawie tej stronki będziesz mogła zorientować sie jak kształtują się ceny art. spożywczych.

http://www.maxidiskont.hr/index.php?mlv ... &mlvl3=239
Joanna Szen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanna Szen » 21.06.2004 09:43

Wielkie dzieki, pozdrawiam.
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 21.06.2004 14:06

Chyba się zestarzałem. Widzę, że co raz mniej ludzi pamięta czasy komunistyczne. Bo niby co sklepy Konzum mają w sobie komunistycznego.
A co do pomodorów to nie wiem skąd je tam sprowadzają ale są całkiem bez smaku. Lepiej już kupić na rynku.
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 21.06.2004 17:08

co sklepy Konzum mają współnego z komunizmem? ta sama pierwsza litera w słowie?
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 21.06.2004 17:25

[quote="marc"]co sklepy Konzum mają współnego z komunizmem? ta sama pierwsza litera w słowie?[/quote]

No to rzeczywiście mają wiele wspólnego.
dakard
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dakard » 22.06.2004 08:19

marc napisał(a):co sklepy Konzum mają współnego z komunizmem? ta sama pierwsza litera w słowie?

Miałem "zaszczyt" być tylko w jednym Konzumie, a było to w Zadarze koło portu i więcej niechciałem już tych sklepów oglądać... moze w innych jest inaczej ale tam gdzie byłem był syf kiła i mogiła. Rocznik 73 a wiec wiem coś o komunizmie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2004 17:33

Dakard,
dla przeciwwagi podam, że w dwóch Konzumach w Podgorze było raczej OK i chociaż nie ma tam wystroju Harrods`a, to obsługa bardzo miła a i zaopatrzenie zupełnie niezłe (zdecydowanie lepsze od naszego Społem w miejscowościach tej wielkości).
Polo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polo » 22.06.2004 17:45

Midas napisał(a):
marc napisał(a):co sklepy Konzum mają współnego z komunizmem? ta sama pierwsza litera w słowie?

No to rzeczywiście mają wiele wspólnego.

Nie tylko pierwsza, ale i ostatnia, a nawet kilka w środku...
Rzeczywiście przypominają wyglądem nasze SPOŁEM z lat 70 i 80, ale najważniejsze, że tanio i można w jednym miejscu kupić i ser i wędlinę i pieczywo i piwko, a nawet podpaski i karmę dla psa. Powiedziałbym: niska jakość, niskie ceny! Można przeżyć!

pozdrawiam,
Polo :D

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone