Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny przelewu

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Remus
Croentuzjasta
Ceny przelewu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Remus » 03.05.2005 21:28

Proszę pochwalcie się przez jaki polski bank najlepiej( najtaniej) przetransferować zaliczkę w euro na konto w banku chorwackim.
List wartościowy przez Poczte Polską w moim przypadku nie wchodzi w gre poieważ mam nr konta i tylko na konto mogę wysłać kase.

pzdr. Remus
dawid__77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawid__77 » 04.05.2005 07:25

Ja mam konto w BPH i tam ta "przyjemność" kosztuje 70 pln, a jeśli wysyłasz sam przez internet to 65 pln.
Dlatego ja wybrałem opcję Poczty Polskiej koszt 13 pln, ale za to kurs
1Euro =4.3551pln. No ale i tak wyszło taniej :)
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 04.05.2005 07:34

Ja przelałem 100 euro z mojego rachunku w Multibanku. Pieniądze wysłałem w poniedziałek o 17.00, w Chorwacji były w czwartek. Koszt przelewu 20 zł + 5 zł za komunikat SWIFT. Do tego kurs sprzedaży waluty w Multibanku był nieco lepszy niż w kantorze :)
Mariusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz » 04.05.2005 22:10

Pekao S.A. - niecałe 40,- zł. (znałem SWIFT :wink: - gdybym nie znał - 42,- zł.).

Pozdrawiam,
Mariusz
TomaszFa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomaszFa » 04.05.2005 22:18

A ja polecam usługi Poczty Polskiej zaliczkę w wysokości 100 E, płacąc złotówkami ) przlicznik 1- 4,21 + prowizja wyniosła tylko 13 złotych. Chorwat portwierdził mi otrzymanie gotówki po 10 dniach - NAPRZWDE NAJTANIEJ - Mój bank (PKO) proponował mi taka usługe za 90 złotych. pieniądze przesłałem na adres. Pozdrawiam :D
S.Witkowski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) S.Witkowski » 05.05.2005 04:22

Wysłałem listem wartościowym, wkładając 120 euro do koperty. Koszt około 23 zł. List dotarł po około 10 dniach.
Remus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Remus » 05.05.2005 05:10

Dzięki, Dzięki

Ja też wysyłam pieniążki pocztą listem wartościowym- jest najtaniej, a Chorwat mój gospodarz powiedział że nie ma problemu.
Obdzwoniłem kilka banków i ceny wachaja się od 46zł w PKO SA do i tu uwaga PKO BP- 25 euro za usługę transferu przez inne banki bo oni nie mają możliwości bezpośrednio do Zagrebacka Banka+ 20 zł dla nich za obsługę zlecenia, a na poczcie ok. 14-16 zl- wg info pani w okienku.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone