Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ceny pokoi - końcówka września

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Glare_Type
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Glare_Type » 30.08.2011 09:00

Witam!

Wybieram sie do CRO pod koniec września (20.09). Dzięki temu forum dowiedziałem się już dużo: trasa, miejsca godne zobaczenia, porady dla podróżujących autem.

Jako, że po części na dziko się wybieramy w dwójkę z żoną, chciałbym się dowiedzieć, jaka cena za pokój dwuosobowy w prywatnej kwaterze jest słuszna w tym okresie? To jest nasz pierwszy wyjazd do CRO i nie mam pewności ile uczciwy Chorwat zażyczy sobie za nocleg od dwóch osób. Planuje zahaczyc o polecanego na tym forum Daro, u którego dwu osobowy pokoik kosztuje 25eu (łazienka+sypialnia+kuchnia+wifi). Czy ta cena jest dobra jak na koniec września czy można taniej (niekoniecznie lepiej) ?
Z góry dzieki za Wasze informacje.
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 01.09.2011 06:29

witam cieżko tak stwierdzic jakie bedą ceny to załeży od regionu od indywidualnych wymagan.znajomi są teraz na KRK w Baśce mają nocleg z biura silotourist i płacili w sezonie 85 euro za dobe na 3 pary to wychodzi +,- 30 euro ja chcę jechąc od 12 września 2+1 i kobieta z tego samego biura zaproponowała mi nocleg za 63euro doba.wiec nie ma reguły.pozdro :P
Glare_Type
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Glare_Type » 01.09.2011 06:42

Dzieki za info. Powoli finalizuje wszystkie kwestie z Dario. Generalnie proponuje mi nocleg w apartamencie 2+1, dla mnie i dla żony tylko, za 30 euro doba. do tej kwoty nic nie doplacam - wliczony podatek, parking, WiFi, lozko dwuosobowe). Mysle, ze nie jest zle. Rejon - 4km od Vodice.

Problem niestety powstaje, gdy musze przelac 20% zaliczki na konto wlasciciela... Nie wierze, zeby końcówka września była taka oblegana, aby robic przedpłatę. Jak wszyscy czytali na forum, przelewy do Cro to same problemy.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 01.09.2011 07:13

Ja na Waszym miejscu jechał bym w ciemno i na miejscu znalazł taką kwatere jaka by mi pasowała najbardziej. Końcówka września to już praktycznie po sezonie i ze znalezieniem lokum nie ma problemu.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.09.2011 07:20

Glare_Type napisał(a): Jak wszyscy czytali na forum, przelewy do Cro to same problemy.

8O 8O 8O

Pierwsze słyszę.
Gdzie o tym można przeczytać???

W ciemno człowieku w tym terminie jedź ,a nie komplikuj sobie. :D
Glare_Type
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Glare_Type » 01.09.2011 07:32

Taa... z natury jestem spontaniczny, ale jadę z żoną która chce mieć wszystko zaplanowane, więc ide jej na rękę.

Co do przelewu to zdecydowanie odstrasza przed wpłaceniem zaliczki. Okazuje sie, że chcąc przelać 50 euro do banku chorwackiego, dodatkowo bede musial zaplacic ponad 25 euro za taką przyjemnosc, bo zarówno mój bank jak i bank chorwacki ściągają sobie opłatę.
To chyba z lekka słabe aby pałacic dodatkowo 100zł za nic ???
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.09.2011 08:00

Glare_Type napisał(a):Co do przelewu to zdecydowanie odstrasza przed wpłaceniem zaliczki. Okazuje sie, że chcąc przelać 50 euro do banku chorwackiego, dodatkowo bede musial zaplacic ponad 25 euro za taką przyjemnosc, bo zarówno mój bank jak i bank chorwacki ściągają sobie opłatę.
To chyba z lekka słabe aby pałacic dodatkowo 100zł za nic ???

To sie pobujaj po innych bankach.
Chyba w CityBank od 200 E zapłaciłem 20-30 zł prowizji... :D
Więc nie taki diabeł straszny....
Jest na forum specjalny wątek na ten temat więc po prostu poczytaj z jakich banków i za ile ludzie "leją" kasę. :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.09.2011 08:08

Glare_Type napisał(a):... jadę z żoną która chce mieć wszystko zaplanowane

To się jej spytaj, jakie ma plany w przypadku, gdy na miejscu okaże się, że jej nie odpowiada:

- cena
- lokal
- gospodarz
- okolica
- odległość od plaży
- inne *

A kilometr dalej, za te same pieniądze, będzie miała coś o całe niebo lepszego,
a pieniądze wpłacone ... :D

Pozdrawiam

*Niepotrzebne skreślić ;)
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 01.09.2011 08:10

W czerwcu - czyli i we wrzesniu też mozna znależc 2-kę za ok 20e/osobę ale mozna i znależc za 60e/osobe.
Glare_Type
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Glare_Type » 01.09.2011 09:26

ja znalazłem dzieki temu forum sprawdzone miejsce w strategicznie dobrej lokalizacji. Po kontakcie z właścicielem zjechał do 30 euro za najlepszy pokój jaki ma - 3 osobowy na naszą dwójkę (na stronie w cenniku w sezonie bierze 50 euro). Czyli tutaj wyjdzie 15 euro od osoby za naprawde fajny standard. Najwiekszy plus taki, ze kwatera sprawdzona (Dario Orlovic) i nikt pretensji do tego Pana nigdy nie mial.

Odnosnie przelewu - zgadza się. Po mojej stronie bank ściągnie prowizje 20zł... ale wplacając 50 euro moze okazac sie że bank chorwacki tez zgarnie swoją część i finalnie przelew dojdzie w kwocie 33 euro. No nic.. będe sie staral wlasciciela namowic na brak zaliczki.
isabel
Plażowicz
szukamy :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) isabel » 01.09.2011 15:10

Witam,
a nie macie może ochoty na towarzystwo? tez jedziemy 20.09
dysponujemy vw passat, pojemny,ekonomiczny
plan zwiedzic ile sie da najwiecej(wyjazd chyba az na samo poludnie,jeszcze musimy poczytac)
Gdybyscie byli chetni czekam na maila
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

jedziemy pierwszy raz i z kims byloby razniej :)
krism84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krism84 » 02.09.2011 10:17

Witam!

Ja wyjeżdżam z żoną do Rovinj na dniach.

i od jakiegoś czasu śledzę forum i widzę sprzeczne informacje chodzi mi o noclegi a konkretnie czy jadąc w ciemno bez problemu znajdę nocleg na każdej ulicy czy mogę szukać jedynie po przez tzn " biura informacji turystycznej" - bo podobno nie da się inaczej wynająć niż przez to biuro - to jak to w końcu jest?

Ja skontaktowałem się z tym biurem i tam zaproponowali mi nocleg za 31e za noc / 2 osoby - to może znajdę taniej sam?

p.s. a odnośnie płatności czy tam bez problemu można płacić w euro? np za nocleg , w restauracjach itp?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.09.2011 11:12

Wyjazd w ciemno - czy to możliwe

Płatności w euro - tak.
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 02.09.2011 11:22

Ja jadę na Korculę 12-go. Nocleg mam zarezerwowany, za 10 nocy będę płacił 325E. Apart 35m2 + drugie tyle tarasu :)
Wpłaciłem 50E zaliczki via Paypal - opłata 2,5pln :)
Co prawda mój gospodarz musiał sobie założyć konto na tym serwisie ale dzięki temu na przyszłość uniknie problemów od "zaliczko-dawców".
pozdrawiam,
k
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 03.09.2011 06:26

moge wiedzieć z jakiej strony korzystałeś,przy rezerwacji?polecisz coś?pozdro
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone