Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ceny pokoi - końcówka września

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 03.09.2011 06:28

Kreska
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kreska » 12.09.2011 13:45

W sobotę wrócilismy z Krk. Jechalismy w ciemno i muszę przyznac, ze sporo nerwów kosztował mnie ten wyjazd, może nie wyjazd, ale szukanie apartamentów. Kierowaliśmy się do Baski - tam dziki tłum ludzi, agencja, do której udaliśmy się, zaproponowała apartament gdzie diabeł mówi dobranoc, za kosmiczną kwotę, z koniecznością przeprowadzki w połowie pobytu. Zrobilismy odwrót i wylądowaliśmy w Malinskiej, gdzie również przez agencję znaleźlismy fajny, czysty, duży apartament za 45 e ( 2 dorosłe osoby+3 dzieci w tym 17 m-czny szkrab). Byliśmy czwarty raz w Chorwacji, za każdym razem w ciemno w szczycie sezonu i nie było tylu nerwów, co tym razem, kiedy wyjeżdżaliśmy w ostatnich dniach sierpnia. Teoretycznie apartamentów powinno być tyle, ze tylko przebierać, a tu guzik. Chyba ostatni raz jadę w ciemno, bo z uwagi na małe dziecko, taki wypad trochę nerwów mnie kosztował.
Glare_Type
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Glare_Type » 12.09.2011 14:13

Kreska - możesz napisać jaką trasę obraliście z GD ? Jakieś niespodzianki po drodze? Jakie opłaty za winiety? Bedę wdzięczny za świeże informacje!
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 12.09.2011 17:17

Jesteśmy w Mlini "za" Dubrownikiem, teraz kwater jest wiele . Rozmawialiśmy z kilkoma osobami co wynajmują kwatery, z tego roku są bardzo zadowoleni, jeszcze teraz we wrześniu mają full gości. Pogoda dopisuje przez ten tydzień ma być słonecznie i bezchmurnie do 31 stopni C. Takiego września nie pamiętają od dawna w związku z tym i ceny podskoczyły jak na ten okres. :(

My za apartament 2 osobowy od 3 września do przyszłego poniedziałku płacimy 30 euro za dobę (chcieli 45! 8O ), klima (bardzo się przydaje), wi-fi, sat, 5 minut schodami w dól na plażę. W ostatnich dniach kilka osób było oglądać tu wolne apartamenty ale rezygnowali , powodów nie znam , mogę się domyślać , że przede wszystkim chodzi o cenę.

PO 18.09 może klimy nie będzie trzeba więc 20, max 25 euro/dobę z dobrym wyposażeniem można zapłacić chociaż ta ostatnie cena wydaje mi się wygórowana.
chocolada
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) chocolada » 12.09.2011 19:54

Jedźcie w ciemno jak ja pierwszy raz pojechałam w sezonie (sierpień)do Cro to tez w ciemno i znalazłam, tylko trochę się nie chciało bo zmęczenie dało znac o sobie no i ten upał aż się leje po nogach.Teraz rezerwujemy bez problemu bez wpłaty zaliczek i za apartament płacimy zawsze po max 30 euro za apartament .Dla chcącego nic trudnego , a w Cro czuję się jak u siebie.Teraz jestem na wyspie Ciovo do 16 września i mam apartament 35 m za 25 euro: w tym klima ,parking,ręczniki, mydła,grill, tv sat (polskie programy)

krism84 napisał(a):Witam!

Ja wyjeżdżam z żoną do Rovinj na dniach.

i od jakiegoś czasu śledzę forum i widzę sprzeczne informacje chodzi mi o noclegi a konkretnie czy jadąc w ciemno bez problemu znajdę nocleg na każdej ulicy czy mogę szukać jedynie po przez tzn " biura informacji turystycznej" - bo podobno nie da się inaczej wynająć niż przez to biuro - to jak to w końcu jest?

Ja skontaktowałem się z tym biurem i tam zaproponowali mi nocleg za 31e za noc / 2 osoby - to może znajdę taniej sam?

p.s. a odnośnie płatności czy tam bez problemu można płacić w euro? np za nocleg , w restauracjach itp?
Darecki82
Autostopowicz
Zdecydowanie polecam jechać w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darecki82 » 18.09.2011 20:47

My byliśmy w Chorwacji od 29 sierpnia do 11 września. Nocowaliśmy w takich miejscach jak: Senj, Skaradin, dalej na południe w miasteczku Omiś i na półwyspie Peljesac w miasteczku Trpanj. Ceny noclegów wahały się od 20 Euro do 40 Euro za dobę. Apartamenty były z kuchnią i łazienką, w najgorszym wypadku kuchnia znajdowała się zaraz przy pokoju. Ogólnie było już mało turystów, a właściciele domów czekali przy drogach i namawiali nas na noclegi. My wybieraliśmy zawsze domy przy plaży. Polecam brać noclegi zaraz za miastem, ceny są niższe, ludzi mniej niż w mieście, na plaży nie ma tłoku, a jak chcecie iść do restauracji to jest ich tam pełno, także na obrżeżach miasta. Płacić za nocleg radzę "z góry", ponieważ na ostatnim etapie naszej podróży w Trpanj dogadywaliśmy się z właścicielką na kwotę 20 Euro za nocleg (i jestem pewien, że tak było), a na końcu końcu naszego pobytu chciała po 40 Euro!!!
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 25.09.2011 16:42

20E/apartament 2-osobowy.
Wrzesień - do wyboru do koloru.
Nie przepłacać. Bo po co ?
kitipury
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kitipury » 03.10.2011 21:45

Hvar, Vrboska, koniec sierpnia do 10 września - 25 euro za pokój z kuchnią, łazienką, olbrzymim tarasem. Nie było w ogóle problemów z noclegami, jechaliśmy w "ciemno".
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 03.10.2011 22:44

...u mnie na Ciovo mniej wiencej 10 euro od osoby....
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.10.2011 23:17

Leon napisał(a):...u mnie na Ciovo mniej wiencej 10 euro od osoby....

Młoda Para :wink: płaci teraz w Rovinj 10 euro za łóżko.
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 04.10.2011 13:28

Druga połowa września, apartament 2 osobowy: Kastel Stari 30E, Vrboska 40E, Orebić 30E, Jajce w Bośni pokój w hostelu 16E, pobyty od 2 do 5 noclegów. Były też tańsze o 5-10E, ale kiepskiej jakości.
Glare_Type
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Glare_Type » 07.10.2011 08:57

Byłem pytającym w tym wątku, a teraz po powrocie mogę dodać coś od siebie.

Końcówka września

Slunj
Pokoik 2-osobowy przy restauracji w centrum, jedna noc
Klima - brak
Internet - brak
wystrój - gierek, czysto
Cena: 30euro/noc

Makarska
Pokoik 2-osobowy, piwnica, centrum - 100m do morza, cztery noce
Klima - TAK
Internet - brak
wystrój - schludnie, mało przstrzeni
Cena: 25euro/noc

Vodice
Pokoik 2-osobowy, piwnica, centrum - 200m do morza, jedna noc
Klima - TAK
Internet - TAK
wystrój - schludnie, spora przestrzeń
Cena: 30euro/noc
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

ceny pokoi - końcówka września - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone