cretor23 napisał(a):Chorwacja w Unii a ceny jak z kosmosu ! Oszaleli ? Piszczcie czy tak wszędzie ?
cretor23 napisał(a):Chorwacja w Unii a ceny jak z kosmosu ! Oszaleli ? Piszczcie czy tak wszędzie ?
anakin napisał(a):A jakimiś konkretami się podzielisz?
Czy to tylko taka tam..refleksja?
dario dalmacja napisał(a):Witam,
Wydzalem temat o cenah w Chorwacji i poprostu musze odpiszac jaka jest situacja u nas (u Chorwacji)
Od 1.lipca jesteszmi w Uniji ale cene nie sa podroszale tille do kosmosu, to mozna potwierdzic ludzi ktori ostatnich lat byli u nas w roznyh miestowosczi.
Cene apartamentow sa takie same ostatnia 3-4 lata ( woda, prad, energia to drodžsze nisz bylo), cene w sklepach co rok sa drodžsze jakie pare procent, mysle že to tak w kazdym kraju.
Jeszeli chodzi o cenah piwa to 0,5 piwo w sklepach kosztuje miendz 5,70-9,50 kuna, zalezy od pakowania, miestowosczi...na wyspie jest wszysticko drodžsze.
Tez sa takie produkti ktori sa tanie nisz byli do 1.lipca tak že mysle ze nie tille zle jak Pan pisze
Ostatnih lat mam duzo goscie z Polskie i czensto jestem w szoku kedie mnie goscie zapitaju jest u nas w sklepach mozna zakupic warziwa, hleb, miaso i takie rzeci
Jasne ze u was cene sa tanie mozna jakie 10-15% nisz u nas, ale tez nie wszysticki produkti...u nas hleb kostuje od 4-10 kuna zalezy jest biali, czarni...jak u was...i nie wiem jakie sens kedie gosc ma w bagažniku 10 sztuka hleba
Mozna brac piwo z sobie to ma jakiego sensu, ale hleb...to nie za bardzo.
Mam nadzieje ze nie bylo duzo bladow i že rozumieli to co pisze
Pozdrawiam
cretor23 napisał(a):Nie znam cen żywnosci w 2013 ale ceny wynajęcia apartamentów w 2014 są conajmniej wyższe o 40%
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne