Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ceny papierosów i alkoholu

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wedrowycz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wedrowycz » 30.08.2005 19:44

tommek12345 napisał(a):Mam pytanie ile w chorwacji kosztują papierosy i alkohol i czy mają tam dobre browarki i wódeczke, bo nie wiem czy brać z sobą z polski. Z góry dzięki

Browary moim zdaniem nieco odstają od polskich, ale nie aż tak żeby brać je z Polski. Piłem już za granicą gorsze.
Ceny: w sklepie do 7 kun za 0,5 l, w knajpach średnio kilkanaście (od 10 do 25).

Mój ze wszech miar subiektywny ranking smaków to:
1. Zlatarog (tyle, że jest ze Słowenii)
2.Karlowacko
.
.
5 Pan
.
.
8 Osijecko
.
10 Ozujsko

Pozdrawiam,
Tomasz
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 30.08.2005 20:04

ewa.z napisał(a):Wierz mi na słowo, nie kupuj tego!!! Lepiej kupić więcej i przywieżć niż to palić!!!

zgadzam się częściowo, tylko.

Ronhile da się palić, pod warunkiem, że odłamiemy wcześniej filtr. W pl palę malboro light, tam strasznie drogie.

Ciekawostka - po ronhilah wcale nie miałem kaszlu, a paliłem z nudów ponad ramkę dziennie. Być może to zasługa klimatu i czystego powietrza.

Ciężkie jest życie palacza w cro, rozglądałem się intensywnie i nie widziałem tam petów na ziemi. Wszędzie są popiołki, a jak nie ma, do o buta, w chusteczkę i przy najbliższym koszu wywalałem.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 30.08.2005 20:37

A mój tegoroczny bardzo subiektywny ranking smaków to:

Velebitsko jasne i ciemne - absolutny przebój! tylko trudno dostępne, wracając podjechałem do browaru w Donje Pazariste koło Gospića żeby kupić więcej. Jak ktoś lubi piwka z indywidualnością i charakterem to polecam :)
Tomislav (ciemne mocne, smakuje jak porter)
Karlovacko na równi ze słoweńskim Union Pils (dobre)
Ożujsko Strong (może być chociaż trochę za słodkie)
PAN (takie sobie)
Ożujsko (wyprane z wszelkiego smaku)

W tym roku jeszcze trochę tego piłem z Serbii, Kosowa, Albanii, Czarnogóry i BiH ale to już za dużo żeby tu pisać :)
Z poprzednich lat znam jeszcze niezłe ciemne Karlovacko Crno. Osijecko jasne i ciemne piłem zbyt dawno żeby je wstawiać do rankingu.
CroatiaFan
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroatiaFan » 03.09.2005 20:13

Ronhile nie były takie złe :lol:
wydaje mi się że gorsze były Yorki( tak to te w miękiej paczce :D )
Ogulnie nie mają tam złych fajek. Troche się oderwałem od tych polskich marlboro :) Vodka i pwo smakują tam jak przeciętne polskie piwa typu złoty kur :D :D
Na uwagę zasługuje piwo, chyba dobrze zapamiętalem (karlovacko) czy coś w tym stylu
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

ceny papierosów i alkoholu - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone