Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny paliwa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ROCHEN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROCHEN » 20.03.2008 14:10

LEON mam prośbe, czy mógłbyś wyjaśnić czym różni się
Eurosuper 95 od Super 95 chodzi mi o to co jest napisane
grubym drukiem przy Eurosuper 95 na stronie www.ina.hr
Rozumiem ,że obie są bez ołowiu i mają liczbe oktanową 95.
Czy chodzi o biododatki :?: :?: :?: :?:
Z góry dziękuje i pozdrawiam Cię :papa: :papa: :papa: [/b]
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 20.03.2008 14:12

Musisz jeszcze pamiętać o kunach za autostrady.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 20.03.2008 14:18

ale jaki cieszyn czyli rejon bo na mapie są cieszyn ( koszalin)-m cieszyn bielsko biała, cieszyn kalisz cieszyn markowice

podaj kod pocztowy :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.03.2008 20:13

MWN napisał(a):Musisz jeszcze pamiętać o kunach za autostrady.

Karta!!! :)
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 20.03.2008 21:46

A jak jest z LPG, też podrożał ??
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 20.03.2008 21:58

Witam

Biorąc pod uwage to co się dzieje od kilku dni na rynku surowców jest szansa,że ropa bedzie spadać/dzisiaj na moment spadła nawet poniżej 100 dolarów za baryłkę / :D

pzdr :lol: :D
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 21.03.2008 07:34

Sławomir Wocial napisał(a):

EURO!!!
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 21.03.2008 07:42

Adam,K napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):

EURO!!!

Żadne EURO bo zastosują taki przelicznik ze ręce opadają, bankomat wybrać kuny na cala autostradę + jakieś małe wydatki , bo reszta to karta. ale nie euro za autostrady - nigdzie - to już lepiej karta zaplacić.

Palio miejmy nadzieje ze araby nie baęda chciały wykończyć gospodarki windowaniem cen ropy non stop w górę. Cena hurtowa w orlenie już spada. Ale do wakacji ....... daleka droga .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2008 08:31

Blums napisał(a):....Żadne EURO bo zastosują taki przelicznik ze ręce opadają, bankomat wybrać kuny na cala autostradę + jakieś małe wydatki , bo reszta to karta. ale nie euro za autostrady - nigdzie - to już lepiej karta zaplacić.....

Tak serio to czytałeś Swój post przed wysłaniem 8O :?: Miałem na niego odpowiedzieć bo rzeczywiście temat euro/karta to temat rzeka ale.......nie bardzo wiem co autor miał na myśli :lol:
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 21.03.2008 08:45

8O bylem i chciałem właśnie sprawdzić jaki stosują przelicznik w euro bo nie miałem kun i jak sobie potem przeliczyłem to wyszło jakieś 2 x więcej na bramkach. Dlatego twierdze ze nie płacic w euro na bramkach - albo karta albo kuny, co w tym nie zrozumiałego :lol:
Bierut
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bierut » 21.03.2008 12:40

Paliwo przed wakacjami, zwłaszcza diesel zawsze drożeje. Takie prawo popytu.

Porównując ceny walut w kantorach, doszedłem do wniosku, że taniej jest kupić Euro w Polsce i potem wymienic na kuny - wychodzi 0,48 zł za kunę, gdy w kantorze w Polsce sprzedają po 0,56 zł.

Co do Euro to się właśnie zastanawiam, czy lepiej teraz kupić (po 3,55), czy lepiej poczekać .

Odnośnie płatności kartą Visa Electron to mam mieszane uczucia. Przelicznik walut jest zgodnie z taryfikatorem Visy no i jescze dochodzi prowizja.

A na koniec mam 2 pytania:
1. Ile się w zaokrągleniu płaci za autostrady od granicy (A2 od Mariboru) do Splitu ?
Na forum gdzieś czytałem, że ok.157 kun, ale kalkulator na stronie chorwackich autostrad podał mi 473 kun !
2. Czy na rzeczonej granicy jest możliwość zakupu kun przed wjazdem na autostradę ?
marcind
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcind » 21.03.2008 13:05

hrehor napisał(a):ale jaki cieszyn czyli rejon bo na mapie są cieszyn ( koszalin)-m cieszyn bielsko biała, cieszyn kalisz cieszyn markowice

podaj kod pocztowy :lol:

:lol: dobre...

Bierut:

Co do kasy za autostrade to sprawdzilem od granicy do splitu pokazuje 174 kuny, moze zaznaczyles 3 punkty i programik na tej stronie policzyl Ci trase w obie strony stad taka cena....
Bierut
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bierut » 21.03.2008 13:13

Masz rację, ale ze mnie d... wołowa, 473 to kilometry. Chyba mi kontakty powypadały :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2008 15:42

Blums napisał(a):8O bylem i chciałem właśnie sprawdzić jaki stosują przelicznik w euro bo nie miałem kun i jak sobie potem przeliczyłem to wyszło jakieś 2 x więcej na bramkach. Dlatego twierdze ze nie płacic w euro na bramkach - albo karta albo kuny, co w tym nie zrozumiałego :lol:
Teraz wszystko zrozumiałem. Po prostu interpunkcja czasami czyni cuda :lol:
A wracając do tematu - w takim razie nie polemizuje z Tobą tylko zgadzam się z tym co napisałeś o formach płatności :wink:
Robisek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robisek » 21.03.2008 20:50

Najbardziej opłaca się kupić kuny w Chorwacji za złotówki. Kupując w Polsce euro np. po kursie 3,6 zł, a później wymieniając euro w Chorwacji na kuny, tracimy ok. 5 kun na 100 zł. Co prawda to niewiele, ale skoro mamy mówić o opłacalności to takie są fakty. Oczywiście jak już wymieniać to tylko w banku : http://www.hnb.hr/tecajn/htecajn.htm
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone