napisał(a) Janusz Bajcer » 05.03.2008 09:32
darek1 napisał(a):Drodzy cromaniacy, cena campingu prawie nie różni sie od cen kwater. Sprawdziłem cenę na campingu w Punacie na Krk w przeliczeniu na 2 osoby, samochód, namiot, prad itp. i porównałem do mojego apartamentu z klimatyzacją w Silo na Krk. Koszt wyniósł 12,5 euro od osoby niezależnie czy to camping czy kwatera Pytam się gdzie tu jest logika kwaterowania się na campingu, wszyscy myślą że jest taniej a tu guzik prawda. Wyrosłem z harcerstwa i wolę bezpiecznie i bez hałasu oraz z klimatyzaja pomieszkać w apartamencie. Nie wiem skąd wzieły się takie ceny w lipcu ubiegłego roku. Znajomi po skalkulowaniu kosztów byli mocno zaskoczeni i zdziwieni.
P.S. He, he może płacili podatek od nowiutkiego mercedesa, który nabyli przed latem. Oczywiście to żart, bo za samochód płaci się chyba jedna stawke.
Darku - ludzie wybierają różne formy wypoczynku na wakacjach, jedni wypoczywają dobrze tylko w hotelach, inni na kwaterach a jeszcze inni na kempingach.
Każda forma wypoczynku ma swoje plusy i minusy.
Jeśli chodzi cenę to najdrożej jest w hotelach, tam płaci się za pełny luksus.
Kwatery tez są różne, jedne lepsze i droższe, inne gorsze i tańsze.
Podobnie jest z kempingami - są droższe, oferujące oprócz morza baseny i bardzo dobre warunki pobytowe i różnymi atrakcjami, są też liczne małe kempingi w domowych ogródkach na 5 -10 namiotów, lecz takie kempingi są skromniej wyposażone i przez to tańsze.
W sezonie zarówno w hotelach, kwaterach i na kempingach jest prawie komplet turystów, a więc każda forma wypoczynku ma swoich amatorów.
Ps. Nie odradzaj ludziom spędzania wakacji na kempingach, bo jak namówisz wszystkich do zmiany zakwaterowania na kwaterę , to dla Ciebie jej zabraknie