Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny na kempingach

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ptasznik5
Croentuzjasta
Ceny na kempingach

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptasznik5 » 04.03.2008 19:39

Po raz pierwszy wybieram się do Chorwacji pod namiot. Wybrałam Istrię, bo tego rejonu jeszcze nie zwiedziłam. Proszę o radę, jak czytać (korzystać) z cenników kempingów. Czy płaci się za namiot, rozbicie, parcelę, auto, prąd, itp? Czy np. w cenie parceli jest już wliczone rozbicie? Jeśli jest parcela z prądem, to czy za korzystanie z prądu jeszcze muszę płacić? W cennikach jest wiele opcji, nie wiem jakie są zwyczaje dot. obliczania ceny pobytu. :D Proszę o pomoc.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.03.2008 20:51

A szukałeś wcześniej odpowiedzi ?
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17886
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 04.03.2008 22:14

Drodzy cromaniacy, cena campingu prawie nie różni sie od cen kwater. Sprawdziłem cenę na campingu w Punacie na Krk w przeliczeniu na 2 osoby, samochód, namiot, prad itp. i porównałem do mojego apartamentu z klimatyzacją w Silo na Krk. Koszt wyniósł 12,5 euro od osoby niezależnie czy to camping czy kwatera Pytam się gdzie tu jest logika kwaterowania się na campingu, wszyscy myślą że jest taniej a tu guzik prawda. Wyrosłem z harcerstwa i wolę bezpiecznie i bez hałasu oraz z klimatyzaja pomieszkać w apartamencie. Nie wiem skąd wzieły się takie ceny w lipcu ubiegłego roku. Znajomi po skalkulowaniu kosztów byli mocno zaskoczeni i zdziwieni.

P.S. He, he może płacili podatek od nowiutkiego mercedesa, który nabyli przed latem. Oczywiście to żart, bo za samochód płaci się chyba jedna stawke.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 05.03.2008 08:51

darek1 napisał(a):Drodzy cromaniacy, cena campingu prawie nie różni sie od cen kwater. Sprawdziłem cenę na campingu w Punacie na Krk w przeliczeniu na 2 osoby, samochód, namiot, prad itp. i porównałem do mojego apartamentu z klimatyzacją w Silo na Krk. Koszt wyniósł 12,5 euro od osoby niezależnie czy to camping czy kwatera Pytam się gdzie tu jest logika kwaterowania się na campingu, wszyscy myślą że jest taniej a tu guzik prawda. Wyrosłem z harcerstwa i wolę bezpiecznie i bez hałasu oraz z klimatyzaja pomieszkać w apartamencie. Nie wiem skąd wzieły się takie ceny w lipcu ubiegłego roku. Znajomi po skalkulowaniu kosztów byli mocno zaskoczeni i zdziwieni.
.

to jest oczywiste i o tym wiemy prawie wszyscy. My tez. jednak jak sie chce troche pozwiedzac, pojezdzic, byc mobilnym to niewydaje mi sie abys znalazl apartament czy kwatere na 1-2 nocki. My np. jezdzimy na campy fkk a kwater czy apartamentow takich raczej nie ma :D . Kamp to swoboda oraz styl zycia o tym nie decyduja kwestie finansowe. Chleb tez wychodzi taniej niż bulki a ja jem bułki - jem bo lubie :wink: .

Za kwatera ponadto trzeba sie jednak troszke nachodzi i posprawdzac. Na camp po prostu wjezdzasz i zostajesz albo jedziesz dalej. Wieczorem rozbijasz namiot, spisza, rtano sie pakujesz i jedziesz 100-200 km dalej
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 05.03.2008 09:21

Każdy robi tak jak uważa. Ja osobiście popieram kol. darek1. Z jednym niewielkim wyjątkiem - kwatera nie musi być z klimą. Po prostu muszę wyjechać z całą rodzinką i to co inni przeznaczają na 2-3 osoby mi musi wystarczyć na 5. Dlatego preferuję warunki bardziej harcerskie, ale na kwaterach-apartamentach. Wole raz sie zakwaterować w bazie wypadowej i robić wycieczki po bliższej i dalszej okolicy. Pozdrawiam Cromaniaków.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.03.2008 09:32

darek1 napisał(a):Drodzy cromaniacy, cena campingu prawie nie różni sie od cen kwater. Sprawdziłem cenę na campingu w Punacie na Krk w przeliczeniu na 2 osoby, samochód, namiot, prad itp. i porównałem do mojego apartamentu z klimatyzacją w Silo na Krk. Koszt wyniósł 12,5 euro od osoby niezależnie czy to camping czy kwatera Pytam się gdzie tu jest logika kwaterowania się na campingu, wszyscy myślą że jest taniej a tu guzik prawda. Wyrosłem z harcerstwa i wolę bezpiecznie i bez hałasu oraz z klimatyzaja pomieszkać w apartamencie. Nie wiem skąd wzieły się takie ceny w lipcu ubiegłego roku. Znajomi po skalkulowaniu kosztów byli mocno zaskoczeni i zdziwieni.

P.S. He, he może płacili podatek od nowiutkiego mercedesa, który nabyli przed latem. Oczywiście to żart, bo za samochód płaci się chyba jedna stawke.

Darku - ludzie wybierają różne formy wypoczynku na wakacjach, jedni wypoczywają dobrze tylko w hotelach, inni na kwaterach a jeszcze inni na kempingach.
Każda forma wypoczynku ma swoje plusy i minusy.
Jeśli chodzi cenę to najdrożej jest w hotelach, tam płaci się za pełny luksus.
Kwatery tez są różne, jedne lepsze i droższe, inne gorsze i tańsze.
Podobnie jest z kempingami - są droższe, oferujące oprócz morza baseny i bardzo dobre warunki pobytowe i różnymi atrakcjami, są też liczne małe kempingi w domowych ogródkach na 5 -10 namiotów, lecz takie kempingi są skromniej wyposażone i przez to tańsze.
W sezonie zarówno w hotelach, kwaterach i na kempingach jest prawie komplet turystów, a więc każda forma wypoczynku ma swoich amatorów.

Ps. Nie odradzaj ludziom spędzania wakacji na kempingach, bo jak namówisz wszystkich do zmiany zakwaterowania na kwaterę , to dla Ciebie jej zabraknie :wink: :lol:
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 05.03.2008 10:04

Ptasznik - z tego co ja się zorientowałam to raczej w Chorwacji płaci się za osobę, namiot,autko itd osobno masz to wyszczególnione na cenniku
osoba dorosła....
dziecko....
prąd...
auto....
namiot...
przyczepa....
pies...
wybierasz co cię interesuje i sumujesz
darek1 -
pamiętam w zeszłym roku przekonywałeś wszystkich jak to fajnie jest na kwaterze zaczynasz te same bzdury pisać od nowa daj ludziskom żyć wg
swoich upodobań masz fajną kwaterę podziel się z innymi daj namiary i tyle
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 05.03.2008 12:24

A czy nie możesz zrozumieć, że nie chodzi tu o pieniądze tylko o chęć spędzenia dwóch tygodni inaczej?
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 05.03.2008 13:44

Po co powtarzać coś co było tu:

forum/viewtopic.php?t=15567&postdays=0&postorder=asc&

Widzę że niektórzy nie zmienili zdania ;-)
zwłaszcza że piszą o czym nie wiedzą.

darek1: zapewniam cię ze jak się chce to znajdziesz kamping gdzie wychodzi ze 30kun/osobę na dzień i na dzieci są zniżki czego w kwaterach nie masz. Znajdz tak tanie apartamenty zwłaszcza przy plaży.
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 05.03.2008 14:36

Fajna dyskusja, tylko już nie wiem o czym. Pozdrawiam więc wszystkich, którzy pojadą na kilkunastodniowy wypoczynek do Chorwacji na kwatery-apartamenty i kempingi. Życzę wszystkim dużo słońca, którego brakowało mi w ubiegłym roku w Polsce.
ptasznik5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptasznik5 » 05.03.2008 16:34

Dzięki bardzo za wpisy. Darek 1 wiem, ile kosztuje apartament w Chorwacji, bo to nie mój pierwszy wyjazd do cro! Lubię po prostu wypoczywać w różny sposób, często nocuję w namiocie (rower, kajaki, itp). Teraz chcę do Chorwacji na kamp i już. Tak po prostu. Co do ceny to chodziło mi głównie, czy jak już płacę za parcelę, to za namiot i auto też, a gdy jest parcela z prądem to czy prąd doliczają do parceli? A może sumuję wszystkie pozycje z cennika (no te, którymi jestem zainteresowana). :)
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 05.03.2008 16:54

Zależy od kempu. Zazwyczaj płacisz za osoby+namiot+samochód +co tam masz + taxa klimatyczna. Prąd zazwyczaj ekstra płatny

Ale są kempy gdzie są parcele. W takich miejscach płacisz za parcele na której mozesz ustawić to co jest w cenniku plus może tam przebywać x osób. Zazwyczaj na parecli do 2 namiotów, 4 osób dorosłych (pozostałe płacą ekstra) dzieci - chyba też 4, prąd wliczony w cenę parceli zazwyczaj

Trzeba po prostu czytać cenniki dokładnie.

Na duzych kempach dochodzi jeszcze opłata rejestracyjna (ok 10 kun/osobę) płatna za zameldowanie i czasem obowiązkowe ubezpieczenie 5-10 kun/dobę
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 05.03.2008 17:27

Mniemanologia stosowana: Wykład o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy. Wykłada prof.mniemanolog J.T.Stanisławski. :)
ptasznik5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptasznik5 » 05.03.2008 18:07

Dzięki Kir bardzo za info. O to mi właśnie chodziło... taką ogólną orientację.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.03.2008 20:32

ptasznik5 napisał(a):Dzięki Kir bardzo za info. O to mi właśnie chodziło... taką ogólną orientację.

Po Twoim pierwszym poście Piotrek podał Ci linka gdzie szukac info o opłatach

forum/viewtopic.php?t=17886
Następna strona

Powrót do Kempingi

Ceny na kempingach
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone