Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ceny na kampingach

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
emily83
Autostopowicz
ceny na kampingach

Nieprzeczytany postnapisał(a) emily83 » 21.06.2009 10:40

Witam. Zamierzamy wybrać się na ok 10 dni pod namiot na Chorwację. Mamy problem z obliczeniem ile zabrać gotówki na sam pobyt ponieważ nie wiemy w jaki sposób liczy się tam ceny. W Polsce trzeba zapłacić przykładowo za osobę + miejsce na campie i osobno za samochód.
Czy ktoś może mi odpowiedzieć w jaki sposób jest to na Chorwacji
Mam na myśli głównie Camp Jezevac ponieważ nie mogę odnaleźć na stronie odpowiedniej informacji na ten temat. Dzieki za pomoc.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 21.06.2009 10:53

http://www.camping.hr/campInfo.aspx?id=109&j=ENG
Czy można jeszcze jaśniej nad to co pokazano powyżej?
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 21.06.2009 11:58

Generalnie płaci się za każdą osobę samochód i namiot. W wypadku tego konkretnego campingu za każdą osobę i za działkę plus ewentualnie prąd. To wszystko zawarte jest w family package 1 lub 2. Do tego trzeba doliczyć opłatę turystyczną za każdy dzień pobytu od każdej osoby. Czasem płaci się jeszcze jednorazowo za zameldowanie (ale na tym campingu nie ma takiej opłaty).
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.06.2009 14:00

No i jeszcze np. dochodzi opłata za rejestrację, opłata klimatyczna od osoby, jak pobyt jest dłuższy niż "x" to bywają rabaty, prąd czasem w cenie, lodówka czasem free, jak pobyt na jedną dobę to inne opłaty i pewnie kilka rzeczy o których teraz nie pamiętam.
Generalnie to zależy od kampingu.
emily83
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) emily83 » 22.06.2009 08:21

DZIĘKUJĘ BARDZO za odpowiedzi już chyba otrzymałam odpowiedzi na swoje wątpliwości.
w0jtek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) w0jtek » 25.06.2009 11:34

To ja się jeszcze przyłączę. Wyjeżdżam po 20 lipca, ok. 10 nocy w Chorwacji na kempingach po jakieś 2 dni na kempingu wzdłuż wybrzeża. Ile około trzeba liczyć na noclegi: 2 dorosłe, dziecko 1 rok (raczej wszędzie za darmo), samochód? I wolałbym bym tańsze kempingi jeśli takie się znajdą po drodze wolne.
mxc
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mxc » 08.07.2009 05:47

Ja też jadę z żnona i córką około 18-19 lipiec pod namioty w ciemno. Tak sobie myślimy że w okolice Zadaru. Będziemy szukać taniego kampingu pod namiot. Jedzie może ktoś w tym samym okresie ? Czy ktoś ma coś sprawdzonego i taniego. Może być też mały prywatny kamping. Nie musi być nad plażą. Nie ukrywam że lepiej by było :-)
My jedziemy ze Szczecina
Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.07.2009 07:21

mxc napisał(a):Ja też jadę z żnona i córką około 18-19 lipiec pod namioty ...

Miejscowość Razanac
2 kampy: Planik (byłem, polecam) i Puntica (dobre opinie na forum).
mxc
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mxc » 16.07.2009 20:49

zobaczyłem ten Planik i jest ok koszt według cennika około 23e/dobę prąd 2+1 samochód prąd.
A drugiego nie miałem możliwosci dokładnie prześledzic . jest tam możliwość nurkowania? Chopdzi mi o to żeby było ładnie pod wodą ?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.07.2009 07:27

mxc napisał(a):Chopdzi mi o to żeby było ładnie pod wodą ?

Skały - ciekawie.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone