Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

CENY KEMPINGU - POMOC

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 22.03.2014 20:59

Vjetar napisał(a):
Pik71 napisał(a):W tym cenniku są inne rozwiązania.
http://www.arenacamps.com/arenacamps_ca ... Price_list

Witam.
Nie za bardzo rozumiem w czym jest problem?
Przeliczasz co Ci się bardziej opłaca (czy parcela czy poszczególne "składniki") i to wybierasz.
Nie tylko na tym campie tak jest.
Pozdrawiam

Też nie za bardzo rozumiem tego cennika. W nim nie ma "poszczególnych składników" są tylko dodatkowe do parceli. Poza tym na mapce są jeszcze parcele C dla motocyklistów a w cenniku ich nie pokazali.
Byłem swego czasu na Stoji. Tam nawet na środku kampu gdzie jest pusty plac są wyznaczone parcele i każda miała w bliższym lub dalszym zasięgu dostęp do skrzynki prądowej. O ile dobrze pamiętam to i wtedy był on w cenie = skrzynki nie były zamykane.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2014 21:19

Dodatkowe składniki na tym kempingu to:

Auto extra
Motocikl extra
Šator, mali extra (max.2 osobe - Igloo)

Pierwsze auto, motocykl, namiot są w wliczone w cenę parceli

Natomiast nie wiem co znaczy struja extra :roll: skoro prąd wliczony w cenę parceli.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 22.03.2014 23:07

Janusz Bajcer napisał(a):Natomiast nie wiem co znaczy struja extra :roll: skoro prąd wliczony w cenę parceli.

Może chodzi o większą moc niż standardowa?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2014 23:10

Możliwe, ale może to potwierdzić ktoś kto był ostatnio na tym kempingu.
grzesiek_lbn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek_lbn » 06.05.2014 08:33

Witam,

Może ktoś zechce mi pomóc w podliczeniu kosztów noclegu na camp Dole.
Cennik: http://www.hoteli-zivogosce.hr/en/16/camp-dole/
Jedzie nas sześcioro: 2 dorosłych i 4 dzieci (wiek: 1, 3, 6, 7 lat).
Mi wychodzi 48,2 e (za 2 osoby dorosłe, 4 dzieci i parcela). Czy do tego jeszcze trzeba dodać prąd, namiot, auto?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.05.2014 08:38

grzesiek_lbn napisał(a):Witam,

Może ktoś zechce mi pomóc w podliczeniu kosztów noclegu na camp Dole.
Cennik: http://www.hoteli-zivogosce.hr/en/16/camp-dole/
Jedzie nas sześcioro: 2 dorosłych i 4 dzieci (wiek: 1, 3, 6, 7 lat).
Mi wychodzi 48,2 e (za 2 osoby dorosłe, 4 dzieci i parcela). Czy do tego jeszcze trzeba dodać prąd, namiot, auto?

Witam.

W jakim okresie?
grzesiek_lbn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek_lbn » 06.05.2014 08:39

2.08-10.08
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.05.2014 08:53

Nie byłem na tym campie ale:
- zazwyczaj parcela to miejsce po wykupieniu którego stawiasz tam co chcesz.
Tu w cenniku nie ma wyszczególnionego co jest w cenie parceli. Prawdopodobnie mogą to być namioty (1 lub 2) + auto, czasem prąd.
Dodatkowo płaci się wtedy od osoby. W Twoim przypadku tylko za dorosłe (dzieci mają < 12 lat).
Prąd nie jest obowiązkowy więc to zależy od Ciebie.
Obowiązkowa jest też opłata turystyczna.

Przyjmijmy, że prąd jest w cenie parceli, więc
- można liczyć tylko osoby, namiot, auto, prąd, opłatę turystyczną (przyjmuję, że dzieci nie płacą)
lub
- parcelę, osoby, opłatę turystyczną (przyjmuję, że dzieci nie płacą)

Czyli wg mnie:
opcja 1 = 27,30
opcja 2 = 38,20 (bez liczenia prądu przyjmijmy, że jest w cenie parceli)

Pozdrawiam
grzesiek_lbn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek_lbn » 06.05.2014 08:56

To może jeszcze ktoś się wypowie kto był na tym campie :D
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 06.05.2014 13:31

grzesiek_lbn napisał(a):To może jeszcze ktoś się wypowie kto był na tym campie :D

Ja byłam w 2012 :)

Kemping b. fajny - duży ale nie zatłoczony, jeden drugiemu w gary nie patrzy :D
Na parcelę nie masz co liczyć bez rezerwacji, ponadto w ubiegłym roku parceli ubyło kosztem domków, które na nich postawiono w 1 linii brzegowej.
Śmiało bierz miejsce nieparcelowane, są duże i w cieniu. Cennik w euro jest poglądowy oczywiście, na miejscu płacisz w kunach.
Dzieci (5-12 lat) płatne zniżkowo - czyli zapłacisz za dwójkę starszych tylko 2x3euro, maluchy za free
wifi - 1/2 godz. 20kun, 1 godz. 30 i tak wzwyż nie pamiętam ile za dniówkę

akceptują karty CCI i chyba ACSI lib ADAC - 5% zniżki w sezonie (poza prądem i taksa klimatyczna) czyli osoby, namiot i auto - do zniżki wymagana płatność gotówką
Bankomat na miejscu Raiffeisen przy recepcji.

Jak będziesz się lokował staraj się szukać miejsca w środkowej części kempingu stojąc twarzą do morza - lepsza plaża dla dzieciaczków, są prysznice na plaży. Prawa strona kempingu czyli w stronę do przystani i deptaka jest położona nieco wyżej, na klifie, zejście na plażę po schodkach. Maksymalnie w lewo, w kierunku kemp. Boban też kamienie w wodzie więc środek najlepszy.
Bardzo pilnują ciszy na kempingu, choć raz w tyg. jest imprezka z muzyką na żywo i grilowaniem ryb ale do godz. 22.
Nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć?
marenad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marenad » 06.05.2014 13:50

Witam, dodam coś od siebie.
Bankomat w zeszłym roku był już Euronet, który za wypłatę pobierał prowizję. Uwaga - klif jest wysoki i nie jest ogrodzony siatką, więc ryzyko z małymi dzieciaczkami. Środek campingu to istna patelnia - samo przejście do sklepu to w upale to niezła przeprawa. Jeśli wybierzesz miejsce w pierwszej linii od morza musisz się liczyć z tym, że plażowicze będą do Ciebie zaglądać. Z tym jak liczą niestety nie pomogę, ponieważ 2 lata z rzędu byłam na Bobanie obok.
marenad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marenad » 06.05.2014 14:09

Widok z klifu
Załączniki:
162.JPG
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 06.05.2014 14:11

marenad napisał(a):Witam, dodam coś od siebie.
... Środek campingu to istna patelnia - samo przejście do sklepu to w upale to niezła przeprawa...

Pisząc środkowa część miałam na myśli obszar w prostokącie jak niżej... bardzo dobrze zacieniony, nasze miejsce nieparcelowane zaznaczone gwiazdką, pod ogromnymi piniami.
Mieliśmy bliziutko do plaży, toalet, sklepu, budki z pamiątkami, lodów, mrożonych napojów, kebaba, naleśników, pizzy, warzywniaka i zawsze w cieniu.

kemp Dole.jpg
marenad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marenad » 06.05.2014 15:00

Tak, tak - tam gdzie jest zaznaczone jest cień, mi chodziło o tę część obok.
Na Dole jest również kantor, gdzie można wymienić i euro i złotówki. Euro wychodziło trochę lepiej.
grzesiek_lbn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek_lbn » 06.05.2014 17:08

A kamp jest bardzo oblegany na przełomie lipiec/sierpień?
Jedziemy na dwie rodziny i chcielibyśmy rozbić namioty obok siebie i nie w pełnym słońcu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

CENY KEMPINGU - POMOC - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies