napisał(a) Janusz Bajcer » 27.12.2006 19:17
jotkaaa napisał(a):Przegladałem strony kampingów i oprócz ceny za osobę są tam ceny za "plac". Np. kamping Stupice do wyboru są miejsca o powierzchni od 50/70 m2 do 90/120m2 . Czy to znaczy że każdy musi wybrać któryś wariant ? Mam zamiar wybrać się w dwie osoby i myślę że wystarczyłoby mi mniej miejsca a chętnie zapłaciłbym mniej. Proszę o oswiecenie.
Kempingi na Istrii to przeważnie duże kompleksy nad morzem, są dobrze wyposażone w porządne sanitariaty i na większości z nich są wydzielone tzw. parcele na rozbicie rożnej wielkości namiotów, część parcel-tych najbliżej morza jest z reguły zajętych na stałe, a te które są wolne trzeba rezerwować i one są najdroższe. W cenie parceli możesz rozbić namiot i np.wigwam, postawić auto i masz dostęp do prądu. Oddzielnie płaci się za osobę i taksę klimatyczną. Zasada jest prosta-parcela bliżej morza jest droższa,dalej od morza tańsza, czasami jest też zróżnicowanie ceny za parcelę w zależności od jej wielkości.Może się zdarzyć, że na części takiego kempingu mogą być pobierane opłaty osobno za auto, namiot, prąd, osobę, lub też trafisz na kemping z taka formą opłaty (bez parcel) ale to tylko raczej na małych kempingach lub jak pisze "piotrulex" - na FKK
Ale na Ulice widzę opłatę za parcelę