Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny Czarnogóra 2011

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
tamtam
Croentuzjasta
Ceny Czarnogóra 2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 11.04.2011 21:21

Cześć

Mam pytanie o ceny wynajmu apartamentów w Czarnogórze w sezonie 2011
Interesują mnie najbardziej ceny w drugiej połowie czerwca.
Tak samo mam pytanie o ceny benzyny i LPG w Czarnogórze oraz jedzenia w sklepach i jedzenia w restauracjach?

Z góry dziękuje za informacje
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 20.04.2011 07:38

Dobre pytanie. Szukając noclegów na necie znalazłam mnóstwo apartamentów, ale często nie są podane ceny. Wysłałam kilka maili z zapytaniem, ale dostałam tylko dwie odpowiedzi...nie wiem, czy im nie zależy na klientach...? Nieważne. W każdym razie co do cen mam duże wątpliwości. Znalazłam fajne bungalowy blisko plaży. Zapytałam o cenę i otrzymałam odpowiedź, że nocleg w dwuosobowym bungalowie kosztuje 55 euro. W cenę wliczony jest parking i leżaki na plaży. Wydaje mi się, że cena jest zdecydowanie za wyskoka... za cztreoosobowy apartament w innym miejscu podano mi cenę 65 euro.
Co do żywności i napojów "orzeźwiających" - sama jestem ciekawa, jakie mogą być w tym roku ceny.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.04.2011 10:07

Tu jest taki (często pomijany) wątek.
Może się przyda.
tamtam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 20.04.2011 11:04

Magda O. napisał(a): W każdym razie co do cen mam duże wątpliwości. Znalazłam fajne bungalowy blisko plaży. Zapytałam o cenę i otrzymałam odpowiedź, że nocleg w dwuosobowym bungalowie kosztuje 55 euro. W cenę wliczony jest parking i leżaki na plaży. Wydaje mi się, że cena jest zdecydowanie za wyskoka... za cztreoosobowy apartament w innym miejscu podano mi cenę 65 euro.
Co do żywności i napojów "orzeźwiających" - sama jestem ciekawa, jakie mogą być w tym roku ceny.

Mam dokładnie ten sam problem. Wysłałem zapytania, dostałem tylko jedną odpowiedź z ceną 30 EUR za 2 osoby w terminie w połowie czerwca przy 2 tygodniach wynajęcia pokoju z łazienką.
To trochę dużo, pamiętam że w Chorwacji 3 lata temu pod koniec sierpnia na Makarskiej płaciłem mniej...
Teraz sprawa paliw: 2 tygodnie temu byłem w Budapeszcie na weekend. Sprawdzałem ceny paliw na stronie np: PZMOT to ceny tam podawane miały się nijak do prawdziwych cen na stacjach. Paliwa na stacjach były o wiele droższe niż oficjalne notowania podane na stronach PZMOT, czy innych firm podających ceny paliw w Europie.
Stąd moje pytanie o ceny paliw, bo nie chciałbym się znów zdziwić podczas podróży.

Pozdrav
szakal36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szakal36 » 20.04.2011 15:22

Ceny paliw zmieniają się codziennie. PZM aktualizuje co dwa tygodnie, na innych stronach, bardzo często podawane są średnie ceny za ubiegły miesiąc. jedynym źródłem na które można się powołać, to relacje osób które akurat przejeżdżały przez dany kraj.
Jeśli chodzi o ceny noclegów, to jadę na przełomie lipiec/sierpień. Cena za apartament dla 3 osób 40 euro. Na marginesie, w CRO ceny noclegów tez poszły znacznie w górę. Trzeba wysyłać jak najwięcej e-mail i starać się negocjować.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 20.04.2011 20:22

Żeby jeszcze ktoś chciał na te maile odpowiedzieć :(
tamtam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 21.04.2011 07:23

szakal36 napisał(a):Ceny paliw zmieniają się codziennie. PZM aktualizuje co dwa tygodnie, na innych stronach, bardzo często podawane są średnie ceny za ubiegły miesiąc. jedynym źródłem na które można się powołać, to relacje osób które akurat przejeżdżały przez dany kraj.
Jeśli chodzi o ceny noclegów, to jadę na przełomie lipiec/sierpień. Cena za apartament dla 3 osób 40 euro. Na marginesie, w CRO ceny noclegów tez poszły znacznie w górę. Trzeba wysyłać jak najwięcej e-mail i starać się negocjować.

Problem w tym że one nadal są takie same na stronach PZMOT, sprawdzałem. Mają się nijak do rzeczywistych na stacjach.
Stąd moje pytanie oceny paliw.
Będę szukał po sieci informacji od osób podróżujących,jednak jadę przed sezonem i może być z tym kłopot.

Pozdrav
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 03.05.2011 17:21

W zeszłym tygodniu byliśmy w Czarnogórze na jednodniowej wycieczce (z Dubrownika) i ceny nas miło zaskoczyły, po Dubrowniku :)
np. kawa kosztowała 1,2 eur, piwko w sklepie niecałe euro, w piekarni też było taniej, ceny są całkiem przyzwoite.
Zatrzymaliśmy się po drodze w restauracji no i tam już nie było tak miło, ale zdawaliśmy sobie z tego sprawę ;) bo od razu było widać, że jest full wypas

http://www.starimlini.com/cuisine

no i tam zapłaciliśmy 180 eur za obiadek, ale warto było :lol:

Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie i już planujemy wakacje w Czarnogórze 8)
szakal36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szakal36 » 03.05.2011 17:51

To miła wiadomość, może bez tych cen za obiad. Ale przypuszczam, że w restauracjach bez "full wypas" jest taniej. A jak tam wrażenia z wiosennego Dubrownika?
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 03.05.2011 18:16

szakal36 napisał(a):To miła wiadomość, może bez tych cen za obiad. Ale przypuszczam, że w restauracjach bez "full wypas" jest taniej. A jak tam wrażenia z wiosennego Dubrownika?

Wiosenny Dubrownik... :hearts: :hearts: :hearts: było bardzo miło.
Dubrownik tętni życiem chyba cały rok, myślałam, że będzie mniej turystów niż na wakacje, ale niestety...tłumy, tłumy, od 8 rano :) .
O tyle inaczej, że zielno wszędzie i te zapachy kawiatów, krzewów, drzewek - cud, miód :lol:
Pogoda też nam się udała, bo kilka dni gorących, jeden kapała jakaś woda z nieba (akurat wtedy byliśy w Czarnogórze), jeden pochmurny, więc idelanie :D
Odkryłam kilka sympatycznych miejsc, w które pewnie bym nie trafiła na jednodniowej wycieczce, także bardzo pozytywnie :idea:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 03.05.2011 19:45

marsylia napisał(a):np. kawa kosztowała 1,2 eur, piwko w sklepie niecałe euro, w piekarni też było taniej, ceny są całkiem przyzwoite.

Takie, przykładowe ceny były w 2006 roku (już pewnie nieaktualne) ale niższe niż w HR a podobne do tych w Polsce.

Obiad w knajpce nad morzem w Petrovaczu: cienka zupka, mieszane mięso(4 rodzaje) , ryż, frytki, kapusta, duże piwo - jak dobrze pamiętam kosztował prawie 20 euro za 2 osoby .
tomb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomb » 12.05.2011 14:03

marsylia napisał(a):
no i tam zapłaciliśmy 180 eur za obiadek, ale warto było :lol:

Ciut przepłaciliście :)
Bardzo smakowity obiadek dla 2 osób, bez deseru, ale oczywiście z winem, nie powinien kosztować więcej niż 30 euro :)
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 12.05.2011 15:51

Wszelkie informacje mile widziane,został jeszcze miesiąc więc trzeba się doinformować.
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 13.05.2011 20:14

W Montenegro ceny kwater, jak i w knajpach mogą być podobne do tych w HR. Sklepy znacząco tańsze. Kwatery - wszystko zależy gdzie i kiedy.
We wrześniu w Sutomore mieliśmy 2 apartamenty za 35euro! (czyli 17.5 za apartman) a piwo w knajpie 1.5euro
W sezonie oczywiście można zapomnieć o takich cenach noclegów.
Generalnie np Budva jest droga a Ulcinj najtańsze.
Zawsze można poszukać ale jest tam wszędzie w sezonie tłoczno, po sezonie to inna bajka.
tambylec?
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tambylec? » 20.05.2011 19:14

Może ktoś wklei linka do gazetek promocyjnych sklepów w Czarnogórze. W poprzednich latach korzystałam z takich dotyczących Chorwacji i Bułgarii. A co do kwater to ja szukałam przez : montenegro.com i www.turizamcg.com i crna-gora-apartmani.com/sitemap-pl i smjestaj.info i http://www.turistickedestinacije.com/ i WWW.CGPRIMORJE.COM i ://www.yumreza.info i yuportal.com . pozdrawiam

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone