napisał(a) Fender » 23.06.2004 14:45
myzia napisał(a):Tak to bardzo "normalne" teraz ceny, dostalam wczoraj darmowe katalogi między innymi z cennikiem kempingów i doznalam szoku, wychodzi nam 2+2+samochód+namiot ok 20 E na dobę więc to nie w porównaniu co 2 lub 3 lata temu i pewnie już w tym roku nie pojadę. 100 zl to lekka przesada, bo w bardzo drogiej skandynawii płaciłam ok 100 koron norweskich lub szweckich i nie raz była w tym nawet sauna, a plac zabaw dla dzieci to rewelacja
Ja także sprawdziłem ceny bardzo szczegółowo na campach i wychodzi wszędzie około 18-22 euro w zależności od standartu.Nie wiem jak inni ale dla mnie 20 euro dziennie w kieszeni to sporo (najtańszy apartament jak dostaniesz za 40-50 euro to będzie b.dobra cena).Generalnie nie jestem specjalnie wybredny odnośnie wakacji i biwakowania w Cro i dlatego nie mama problemu.
Po co mi jakieś super wygody skoro i tak 80-90 % czasu spędzam gdzieś w terenie (plaża,zwiedzanie,spacerki...).Cały rok mieszkam w betonowym bloku i jak mogę pobyć na łonie natury te 10 dni to zara jestem młodszy z 20 lat.
Przejedź się no na Hel albo do Pobierowa to zobaczysz że i u nas niewąsko kasują za nocleg a chyba porównywanie wakacji nad naszym morzem z Cro to nieporozumienie
Nie mam tu tylko na myśli samych atrakcji czy temperatur,przeraża mnie wszechobecne chamstwo i cwaniactwo oraz bandytyzm.Przecież wieczorami to strach gdzieś wychodzić bo wszedzie możesz się natknąć na łysych osiłków z piwem w rece czekajacych tylko na "okazję" by się sprawdzić.Tego nie spotkasz w Cro i dlatego wolę się tłuc tyle kilosów aby w spokoju "naładowac akumulatory"na resztę roku.
Wydam 1000 zeta za Camp a mam co wspominać że ho ho
Dlatego nie zastanawiam się specjalnie czy nie aby za drogo tylko pakuję rodzinke + namiot + jedzonko odpalam wóz i mkniemy nad czyste , cieplutkie morze gdzie ludzie mnie szanują !!!