Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny apartamentów

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak
Ceny apartamentów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 08.03.2006 08:25

Ciekawe jakie beda ceny apartamentow w tym roku,chodzi mi o wynajem w ciemno na miejscu.Te ze stron internetowych,nie pokrywaja sie z rzeczywistoscia na miejscu,sa drozsze.Dobrze,ze jade do HR w sierpniu,Ci co wroca napisza. :lol:
Figunia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Figunia » 10.03.2006 16:41

Ceny aprtamentów są bardzo różne.Radze zarezerwować wcześniej,będzie taniej... :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.03.2006 16:52

W sierpniu to raczej najdrozej. Taniej-wcześniej, w zeszłym roku tak zrobiłem, zarezerwowałem nie widząc apartamentu, tylko na zdjęciach w internecie i musialem zmieniać po paru dniach miejsce pobytu. Jakie to więc taniej, taniej to jet tylko na miejscu jak się targuję, jak nie ten apratment to tamten, jest w czym wybierać. Nigdy więcej takich błędów, tylko wyjazd w ciemno. Np w Vodicach miałem wstępnie, bez zobowiązań zamówiony apartament za 25 euro ( 2 osboby), dojechałem tam i znalazłem za 50 ( bo Czesi płacili), a wynająłem za 16 w Srimie, kawałek za Vodicami, 100 m od morza. Tylko w ciemno. Pzdr
Figunia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Figunia » 10.03.2006 17:05

Ehhh....nie zgadzam sie z Tobą.Ja rezerwuje każdego roku przez internet i zdjecia apartamentu zgadzały sie z tym co zastałam.Mam rezerwacje na sierpień i śpie spokojnie...Każdy robi jak uważa... w każdym razie ja bym w ciemno nie jechała... :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.03.2006 18:12

Oczywiście, każdy robi tak aby było dla niego najlepiej, ale moje doświadczenie, byłem z rezerwacją i w ciemno (7 razy), pokazuje, ze ja pojadę tylko w ciemno. Być może w miejsce, okolice polecane na tym forum, ale w ciemno. Może to też wynikać z tego, że na urlop jadę we wrześniu, apartamentów masa do wyboru, i tylko z żoną, nie muszę więc szukać apartamentu sporego.
Figunia--ostatnie zdjęcia apartametu były wprost idealne, tylko okolica okazała się niewypałem, nie było możliwości spacerowania, a my bardzo lubimy ruch, nie samochodem.
Pozdrowienia
Vedran Lekic
Croentuzjasta
dobra rada

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 10.03.2006 18:56

Jest normalnie ze ludzie jada w ciemno... Ale prawda wyglada tak... Apartamenty ktory sa ciekawe warunkamy i cena..napewno nie beda czekac sierpien pusty.. na 100%..

Ludzie do mnie do mnie teraz pisza ze zapytaniamy o wolne kwatery.. " chcemy wynajac wszystkie apartmenty w domu..Liczymy na zniszki..powodu wczesniejsze rezerwacje... A dom za ktorego oni pytaja ..juz od 01.02.. jest prawie cale lato zajety... Mozna jechac w ciemno jezeli jest obojetnie czy dom 100 m od morza lub 1 km... i jezeli jest obojetnie czy cena 50 eur za 4 osoby lub 80-90 eur... Jedziesz w ciemno i napewno znajdziesz apartament 4 osobowy za 90 eur.. a taki sami mozesz teraz zarezerwowac za 50 eur... Jeszcze raz..kadzy ma swoja kasa i swoja deczyzja... Pozdrowienka
kd
Croentuzjasta
Re: dobra rada

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 10.03.2006 21:38

Tylko w ciemno!!!!!!!!!!!!!
ostatni tydzień sierpnia 2003 apartament w Vodicach- 150m od morza 4+2 = 40 e za dobę
sierpień 2004 apartament 4+1 Baska Voda - 200m od morza 40 e / dobę
sierpień 2005 apartament 2 osobowy-Tucepi- ok 200 m od morza 18e /dobę.
- te 2 ostanie apartamenty były trochę pod górkę ... ale poza tym bez zastrzeżeń. Najdłużej szukaliśmy apartamentu w Baskiej Vodzie bo ok. 2h . Pozostałe znalezione w ciągu pół godziny.
Pozdrawiam Krystyna
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 11.03.2006 21:03

Vedran--masz w tym interes, zrozumiałe jest, że przekonujesz do wcześniejszej rezerwacji. Mnie nigdy nie już nie przekonasz. Zawsze jak pojadę w ciemno mieszkam taniej w bardzo dobrych warunkach, jak rezerwację robiłem wcześniej różnie z tym bywało. Jak nie liczyć--16 euro w ciemno to mniej niż 30, czy nawet 50 euro za wcześniejszą rezerwację, a takie oferty miałem ( 2 osoby).
W zeszłym sezonie spotkałem znajomych w Chorwacji--podobno wygrali wczasy w Cro za marne parę zł (ok 3 tys zł za 2-osobowy apartament na 2 tyg), ale jak zobaczyli nasz apartament, a my zobaczyliśmy ich ofertę to okazało się kto miał rację.
Pzdr
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 11.03.2006 22:19

Jadę po raz pierwszy i w ciemno. I nie planuję 80 euro za dobę.
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 12.03.2006 20:59

Witaj Maciek1956

ty masz racje.. ja mam racje... ja ci powiem a ty daj swoj sad...

jest dom xxx... otworzysz stronie zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link. maila..i pytasz... chce zarezerwowac.. i dostaniesz otpowiedz JUZ MAMY ZAREZERWOWANE... a jest dopiero polowa Marca... idzies dale drugy dom...tak samo... Ja nie mowie ze w ciemno nie mozna znalesc... Tylko jest kwestja ze nie masz wyboru... Duzo ludzie mowi "jedzcie w ciemno! tylko...ja znalazlem kwatery tani...Zobac o jakym terminamy mowia ci co radza "jedzcie ciemno... Konieca Sierpnia... Wrzesien...Czerwiec... poczatek Lipca...

Dla cego nikt nie mowie.. "jechalem na poczatku sierpnia..i znalazlem apartmament 4 osobowy 50 m od morza za 35 EUR.......WIESZ poco..bo takiego nie ma...
No jest prawda ze mozna znalesc kwater w ciemno.. No tylo muszesz miec na uwadze.. ze ludzie jada z malym dziecmi... po 20 -25 godzin jadze..pukac do domu do domu... jeden dom ma 3 dni wolne..i jak chca moga 3 dni...a potem szukac inni dom.. lub drugi dom ma wolne dopiero do jutra..a goscie dzis pryjechali... gdzie nocowac jeden nocleg... No jeszcze raz... Zarezerwowac wczesniej znaczy WYBRAC... a jechac w ciemno znaci brac co jest wolne.. cena wczesniejsa rezerwacja jest wogole tansza niz w ciemno...

pozdrowienka

maciek1956 napisał(a):Vedran--masz w tym interes, zrozumiałe jest, że przekonujesz do wcześniejszej rezerwacji. Mnie nigdy nie już nie przekonasz. Zawsze jak pojadę w ciemno mieszkam taniej w bardzo dobrych warunkach, jak rezerwację robiłem wcześniej różnie z tym bywało. Jak nie liczyć--16 euro w ciemno to mniej niż 30, czy nawet 50 euro za wcześniejszą rezerwację, a takie oferty miałem ( 2 osoby).
W zeszłym sezonie spotkałem znajomych w Chorwacji--podobno wygrali wczasy w Cro za marne parę zł (ok 3 tys zł za 2-osobowy apartament na 2 tyg), ale jak zobaczyli nasz apartament, a my zobaczyliśmy ich ofertę to okazało się kto miał rację.
Pzdr
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 12.03.2006 23:52

U nas gdy pojadę do Zakopanego i jest sytuacja podobna do wyżej opisanej , to gospodarz odda swój pokój i przetrzyma klijenta do jutra. Nie wypuści zarobku. Myślę, że w Chorwacji jest podobnie.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 13.03.2006 00:42

prazek napisał(a):U nas gdy pojadę do Zakopanego i jest sytuacja podobna do wyżej opisanej , to gospodarz odda swój pokój i przetrzyma klijenta do jutra. Nie wypuści zarobku. Myślę, że w Chorwacji jest podobnie.

Jakos nie widziałam Chorwatów śwpiących w swoich łódkach, ani nawet samochodach ;0
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.03.2006 07:26

Haweł napisał(a):Ciekawe jakie beda ceny apartamentow w tym roku,chodzi mi o wynajem w ciemno na miejscu.Te ze stron internetowych,nie pokrywaja sie z rzeczywistoscia na miejscu,sa drozsze.Dobrze,ze jade do HR w sierpniu,Ci co wroca napisza. :lol:

Witam!
Co roku niezależnie od tego czy jade do Chorwacji czy nie monitoruję ceny u "mojego" gospodarza w Breli i widze, że po raz pierwszy od 5 lat tabelka zz cenami na jego stronie jest pusta - ciekawe jakie pojawią się ceny....

Pozdr
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 20.03.2006 21:46

Jak będą za wysokie mam wybór, jechać gdzieś indziej. To nie jest problem.
Irmina76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irmina76 » 20.03.2006 22:57

No własnie... mam dylemat : jechać w ciemno czy rezerwować przez internet....

Czy 25 euro ( z taksą klimatyczną) za apartament dla 2 osób dorosłych i dziecka 4-letniego w Orebicu przy głównej ulicy na początku wrzesnia -
to dużo czy mało waszym zdaniem?

Czy na miejscu znajdę coś tańszego (w odległosći do 400 m od morza)??
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone