Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny apartamentów

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pjasm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pjasm » 21.05.2006 22:11

Irmina76 napisał(a):No własnie... mam dylemat : jechać w ciemno czy rezerwować przez internet....

Czy 25 euro ( z taksą klimatyczną) za apartament dla 2 osób dorosłych i dziecka 4-letniego w Orebicu przy głównej ulicy na początku wrzesnia -
to dużo czy mało waszym zdaniem?

Czy na miejscu znajdę coś tańszego (w odległosći do 400 m od morza)??

Witam!!!
W 2005 roku byliśmy w Orebicu od 05 do 12 września. Mieszkaliśmy w 4 osoby, każda para w swojej sypialni z łazienką, wspólna kuchnia z jadalnią i taras. Od sklepów 80 m od morza i plaży 100 m. Szukaliśmy tego miejsca przez 1h ale tylko dlatego, że jechaliśmy z Olsztyna i dojechaliśmy na miejsce po 21.30. Dużo apartamentów było wolnych. Byliśmy w Cro 3 razy i zawsze w ciemno ale we wrześniu.
Pozdr.
pjasm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pjasm » 21.05.2006 22:13

pjasm napisał(a):
Irmina76 napisał(a):No własnie... mam dylemat : jechać w ciemno czy rezerwować przez internet....

Czy 25 euro ( z taksą klimatyczną) za apartament dla 2 osób dorosłych i dziecka 4-letniego w Orebicu przy głównej ulicy na początku wrzesnia -

Witam!!!
W 2005 roku byliśmy w Orebicu od 05 do 12 września. Mieszkaliśmy w 4 osoby, każda para w swojej sypialni z łazienką, wspólna kuchnia z jadalnią i taras. Od sklepów 80 m od morza i plaży 100 m. Szukaliśmy tego miejsca przez 1h ale tylko dlatego, że jechaliśmy z Olsztyna i dojechaliśmy na miejsce po 21.30. Dużo apartamentów było wolnych. Byliśmy w Cro 3 razy i zawsze w ciemno ale we wrześniu.
Pozdr.

Zapomniałem - 45 EURO za apartman
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 23.05.2006 09:35

Dla nas w ubieglym roku wyjazd w ciemno bylo traumatycznym przeżyciem, bo ok. 15 lipca w Primostenie wszystko bylo pozajmowane, albo ceny byly wysokie rzędu 50EUR za 2 dorosle osoby + 2-latek.

Kochani, ceny podajecie rzeczywiście niskie jak z kosmosu, ale wiekszość takich atrakcyjnych ofert dotyczy czerwa i września... A poza tym podajcie standard takiego lokum!
Apartament apartamentowi nierowny chociażby ze względu na metraż, klimatyzację lub TV SAT.
Jechalismy w zeszlym roku do Tribunja, gdzie w internecie cena była b. atrakcyjna i na zdjęciach apt. wygladal OK. Na miejscu okazalo się, że jest to mała klitka, w której można nabawić sie kalustrofobii w jeden dzień. Może ktos inny by na to machnal ręką i cieszyl sie z niskiej ceny, ale każdy ma swoje oczekiwania odnośnie zakwaterowania i swój akceptowalny poziom standardu. Uciekalismy stamtąd w podskokach i następne 4 godz z wykończonym dzieckiem szukalismy kwatery własnie w Primostenie. Suma sumarum wylądowaliśmy w Rogoznicy, gdzie było nam juz po takich przejściach wszystko jedno.. Nikomu z malym dzieckiem nie polecam szukać kwater w ciemno (w pelni sezonu)...

pozdrawiam
pjasm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pjasm » 23.05.2006 22:59

Malenna napisał(a):Dla nas w ubieglym roku wyjazd w ciemno bylo traumatycznym przeżyciem, bo ok. 15 lipca w Primostenie wszystko bylo pozajmowane, albo ceny byly wysokie rzędu 50EUR za 2 dorosle osoby + 2-latek.

Kochani, ceny podajecie rzeczywiście niskie jak z kosmosu, ale wiekszość takich atrakcyjnych ofert dotyczy czerwa i września... A poza tym podajcie standard takiego lokum!
Apartament apartamentowi nierowny chociażby ze względu na metraż, klimatyzację lub TV SAT.
Jechalismy w zeszlym roku do Tribunja, gdzie w internecie cena była b. atrakcyjna i na zdjęciach apt. wygladal OK. Na miejscu okazalo się, że jest to mała klitka, w której można nabawić sie kalustrofobii w jeden dzień. Może ktos inny by na to machnal ręką i cieszyl sie z niskiej ceny, ale każdy ma swoje oczekiwania odnośnie zakwaterowania i swój akceptowalny poziom standardu. Uciekalismy stamtąd w podskokach i następne 4 godz z wykończonym dzieckiem szukalismy kwatery własnie w Primostenie. Suma sumarum wylądowaliśmy w Rogoznicy, gdzie było nam juz po takich przejściach wszystko jedno.. Nikomu z malym dzieckiem nie polecam szukać kwater w ciemno (w pelni sezonu)...

pozdrawiam

Owszem, jeśli jechałbym do CRO w lipcu czy w sierpniu raczej na 100 %coś bym zarezerwował. W 2005 r. pomiędzy 5 a 12 września też byliśmy w Primostenie. Piękna miejscowość. Kwatery szukaliśmy ok 1,5 H ale może dlatego, że było późno (jechaliśmy z Olsztyna). Wreszcie znaleźliśmy. 50 Euro za dobę za apartament - 2 sypialnie po 15m2 każda, living room z jadalnią i aneksem kuchennym oraz taras z widokiem na morze. Wszystko ok. 80 m2. 100 m od centrum i 50 m od morza (lewa część miasta). Warunki ja marzenie. Parę razy pytałem właścicelkę o cenę bo apartman full luksus i myśleliśmy, że może cena 50 Euro się zgadza ale za osobę a nie za cały apartament. Podkreślam, to był wrzesień. Po lepszym poznaniu okolicy okazało się że dużo apartamentów jest wolnych.
Początkowo, planujac wyjazd do Primostenu śledziłem w necie apartamenty i chciałem coś zarezerwować. Wybraliśmy Willa Kosa (chyba tak się pisze). Piękne zdjęcia były tylko w necie. Sama willa ok. ale okolica taka sobie - widok na port rybacki.
Tak więc polecam jazdę w ciemno ale we wrześniu a nie w szczycie. Teraz będę 4 raz w CRO (hvar, zavala) zawsze wrzesień i w ciemno. Nigdy nie było problemu z kwaterą - sam wybieram cenę, jakość, okolice i właścicieli.
Pozdrowienia
Luk@sek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Luk@sek » 24.05.2006 08:12

No to mnie teraz zmartwiliście :( Radzono mi zeby jechac w ciemno. Wybieram się w lipcu w okolice Makarskiej (moze Baska Voda). Chcialbym byc 15,07 przed poludniem na miejscu. Wszyscy mowili ze spoko zebym jechal w ciemno i ze na pewno cos znjade w cenie ok 30 E za pokoj/apartament dla 2 osob. A teraz Wy napisaliscie ze moze byc z tym niemaly klopot. Wprawdzie jedziemy sami wiec nie ma problemu z dzieckiem ze bedzie plakac lub ze bedzie zmeczone ale szkoda psuc sobie humoru na samym poczatku odbijajac sie od drzwi gdzie albo zajete albo nie nasz przedzial cenowy :) Wiem ze jest to szczyt sezonu i ze bezpieczniej by bylo jechac w czerwcu lub wrzesniu ale niestety nie ma takiej mozliwosci :)
Czy od dlugosci pobytu zalezy cena pokoju? czy np jak pojedziemy na 2 tyg jest sznasa na targowanie się z wlascicielem?
Pozdrawiam
miraculus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miraculus » 24.05.2006 08:53

Ja już to przerabiałem wiele razy. Może to dziwne, ale nasza ekipa rozpadła się ze względu na różnice w temacie rezerwacja czy jazda w ciemno. Nasi znajomi odpuścili, bo chcieli rezerwować. My jedziemy w ciemno na początku lipca do Baśki na Krk. Może trochę niepewności jest ale decyzja podjęta i myślę,że nie będzie większych problemów mimo, że jedziemy do Cro pierwszy raz.Pozdrawiam.Głowy do góry.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 24.05.2006 09:53

Luk@sek napisał(a):No to mnie teraz zmartwiliście :( Radzono mi zeby jechac w ciemno. Wybieram się w lipcu w okolice Makarskiej (moze Baska Voda). Chcialbym byc 15,07 przed poludniem na miejscu. Wszyscy mowili ze spoko zebym jechal w ciemno i ze na pewno cos znjade w cenie ok 30 E za pokoj/apartament dla 2 osob. A teraz Wy napisaliscie ze moze byc z tym niemaly klopot. Wprawdzie jedziemy sami wiec nie ma problemu z dzieckiem ze bedzie plakac lub ze bedzie zmeczone ale szkoda psuc sobie humoru na samym poczatku odbijajac sie od drzwi gdzie albo zajete albo nie nasz przedzial cenowy :) Wiem ze jest to szczyt sezonu i ze bezpieczniej by bylo jechac w czerwcu lub wrzesniu ale niestety nie ma takiej mozliwosci :)
Czy od dlugosci pobytu zalezy cena pokoju? czy np jak pojedziemy na 2 tyg jest sznasa na targowanie się z wlascicielem?
Pozdrawiam

Nie martw się na zapas bo na pewno coś znajdziesz w ciemno. Na Riwierze jest wiele miejscowości , a wybór masz ogromny. Dwa lata temu w lipcu moi znajomi byli w Trogirze (półn./zach. od Splitu) - duża ekipa , ponad 12 osób. Część miała zarezerwowane, część nie i własnie ci w ciemno znaleźli ładniejszą kwaterę, większą, bliżej morza a przede wszystkim tańszą. Inni też bywali w lipcu i nie było problemu z noclegami. Gorzej jest od połowy sierpnia, szczególnie na wyspach i w rejonie Istrii.
Targuj sie zawsze ,tym bardziej, że chcesz zostac na 2 tygodnie. Swoje poszukiwania nie kończ na pierwszej znalezionej kwaterze tylko szukaj dalej, najwyżej się wrócisz jak pierwsza okaże sie najlepsza. Ja w tym roku planuje czerwiec, ale jak nie wyjdzie to będzie druga połowa lipca lub wrzesień - oczywiscie w ciemno.
Pozdrawiam
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 24.05.2006 14:08

witam.
cena wydaje się dobra. w maju płaciłem za apartman na krku 200 euro za 7 noclegów a i tak trzeba się było targować. chyba, że cena, którą podajesz jest od osoby to wtedy inna sprawa.
pozdarawiam. 8)
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 24.05.2006 15:02

W zeszłym roku w Baska Voda w sierpniu apartamentów 2 osobowych za 30 euro było pełno.Ja płaciłem 25.
bodziu_s
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodziu_s » 25.05.2006 11:01

Cześć. Ja zarezerwowałem w OREBIĆU od 15.06-30.06.2006 za 250 euro(po targowaniu) za 2 os + córa 7 lat na dostawce, 300 m od morza. Niestety, nie mogę Ci jeszcze polecić, ponieważ jadę pierwszy raz i nie znam warunków.
Irmina76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irmina76 » 10.08.2006 23:17

bodziu_s napisał(a):

Cześć. Ja zarezerwowałem w OREBIĆU od 15.06-30.06.2006 za 250 euro(po targowaniu) za 2 os + córa 7 lat na dostawce, 300 m od morza. Niestety, nie mogę Ci jeszcze polecić, ponieważ jadę pierwszy raz i nie znam warunków.

i co - jak było? :)
bodziu_s
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodziu_s » 11.08.2006 06:48

i co - jak było? :)[/quote]

Było super. Wyobraż sobie, że gość nam dodał pokój i salonik gratis bo miał wolne. Rodzinka bardzo uprzejma. Jeżeli Cię interesuje coś więcej to mogę podać linnk kilka fotek itp. Niestety będę dostępny dopiero w czwartek. POZDROWIONKA!!!!!
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 11.08.2006 07:02

Z wcześniejszych rezerwacji korzystaja raczej rodziny z dziećmi, którzy jadą w pełni sezonu, lub "leniwi" którym nie chce się szukać. Osobiście jadę w tym roku poraz pierwszy do cro i oczywiście w ciemno. Z relacji znajomych którzy jeździli wielkokrotnie w ciemno wiem, że tak najbardziej się opłaca, a we wrześniu jest mnóstwo wolnych apartamentów, w których można wybierać. A oferty w internecie czy katalogach... moga zgadzać się z rzeczywistością, a nie muszą. Dlatego nikt nie przekona mnie do wcześniejszej rezerwacji...
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 11.08.2006 07:06

bodziu_s
Było super. Wyobraż sobie, że gość nam dodał pokój i salonik gratis bo miał wolne. Rodzinka bardzo uprzejma. Jeżeli Cię interesuje coś więcej to mogę podać linnk kilka fotek itp. Niestety będę dostępny dopiero w czwartek. POZDROWIONKA!!!!!

Jeżeli będzie to możliwe to proszę również o konkretniejsze informacje adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam! :lol:
bodziu_s
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodziu_s » 11.08.2006 08:36

Jeżeli będzie to możliwe to proszę również o konkretniejsze informacje adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam! :lol:[/quote]

Wszystkim chętnie dam namiary ( bo naprawdę warto, a cena jest bardzo atrakcyjna) ale w czwartek, bo naprawdę już wyjeżdżam- niestety taka praca. POZDROWIONKA!!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Ceny apartamentów - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone