Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny apartamentów rosną !!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 13.03.2009 11:11

hepik napisał(a):...odrózniać jedno od drugiego...

:oops:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.03.2009 11:24

Zaniepokojony tematem wątku zadzwoniłem do 2 miejsc w Cro, gdzie ewent. moglibyśmy się zahaczyć (kwatery i campingi).
Ceny bez zmian w stosunku do zeszłego roku.
A to, że złoty osłabł to zupełnie inna kwestia, więc dobrze by było, gdyby nikt nie mącił obrazu rzeczywistości :evil:

Ceny kwater w Cro nie poszły w górę!
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 13.03.2009 21:27

Moje miejscówki poszły o ok. 5-10 EUR/dzień. Kwatery 4+1 na plaży i to w różnych rejonach Dalmacji.
Ale może mam pecha. :evil:

Pozdrawiam [/quote]
polar3016
Autostopowicz
Ja natomiast nie zgadzam się z opinią na temat kryzysu

Nieprzeczytany postnapisał(a) polar3016 » 01.04.2009 15:09

Drogo mi je.
Denerwuje mnie słowo kryzys. Akurat przygode z Chorwacją rozpoczeła sie od Korćuli i Dubrownika i tak przez te lata kierowałem sie w stronę Istri. Teraz przyszedł czas na Krk. Zawsze jadę w ciemno a jedynie analizuje sytuację z info od znajomych. Nie pojade do żadnego hotelu bo po co przepłacać. Jak sie chce zachować cenę trzeba mieć euro odłożone po określonej cenie jak się da. Mnie 80% zostało z poprzedniego wyjazdu do Primośtenu czyli po 3.24. Teraz dokupię i jadę. Moje zdanie jest następujące. Żadnej obniżki cen nie będzie w Chorwacji bo niby dlaczego. Jak mam lecieć samolotem do Tunezji na wypasione wczasy do hotelu z basenem w enklawie to mi sie odechciewa. Jak mam tłuc się do Bułgarii bo żarcie tańsze i kwatery też (ale droga dłuższa a zawsze trasę biorę na raz i niestety bez drugiego kierowcy) to też raczej po 40-stce pewne utrudnienie. Zostaje więc Chorwacja bo dzlasze kierunki to już inna bajka cenowa ze względu na przelot. Europa zawsze była droga a przy obecnym kursie jakoś nie mogę sobie wyobrazić np Francji. Nigdy nie zabieram żadnego jedzenia może tylko dzieci kilkanaście litrów coli. Jedzenie na miejscu jest powiedzmy to sobie umiarkowane cenowo. ZApraszam na kawę do Mielna czy Sopotu i porównanie ceny z Chorwacją. W południowej części np Korćula wino tanie u gospodarza kupić można. Śniadania standart a później i tak dzieci za pizzą mordować będą. Krewetki i inne miejscowe specjały też mozna zjeść i to dobrze. Ogólnie za całość ubiegły rok 4 osoby zapłaciłem 7600zł. Nocleg 900 eu
Reasumując uważam,że żadnego spadku cen nie będzie. Sprawdzałem jakieś apartameny tu i tam i obłożenie (druga połowa lipca) jest jak zawsze czyli to co ładne i blisko morza zarezerwowane. Ludziska spragnione słońca zapłacą spoko. Skoro cena euro poszła do góry a już sprowadzono 200 tys aut no to chwla chyba ten kryzys nas nie dotyczy :lol:
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 01.04.2009 17:31

W czerwcu za apartament 2 osobowy będę płacił 20 euro, w tym samym domu mogę wziąść 4 osobowy dla dwóch osób za 25 euro. Dom położony w drugiej lini od morza, więc do plaży mam 15 metrów, tyle co przejdę przez ulice. Apartament 6 osobowy, ale w dwie osoby, w pierwszej lini od morza mogę wynająć za 35 euro. Standart europejski tzn wszystko ładnie, czysto itp :) tv, kuchnia, łazienka z prysznicem, a nie jakieś rozwalające się prycze ... więc wg mnie w Chorwacji nie podrożały ceny apartamentów :)
Korchez
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korchez » 04.04.2009 20:41

a możesz podać mi namiary na to miejsce na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl ?
Może bym skorzystał...
Qwertix
Podróżnik
hmm...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Qwertix » 04.04.2009 22:07

to raczej zart prima aprilisowy :)
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 04.04.2009 23:14

Kod: Zaznacz cały
Apartament czerwony. 6 osób. Taras z widokiem, kilmatyzacja.
Linki do zdjec ponizej. Cena w sezonie 80 euro. Czerwiec/Wrzesien duzo taniej. Cena uzalezniona jest od liczby osób.

Kod: Zaznacz cały
Apartament żolty bez tarasu z widokiem i klimatyzacji. Rowniez 6 osób. Cena w sezonie 70 euro, poza sezonem równiez duzo taniej. Cena uzalezniona od ilosci osob.

Dodatkowo bardzo mili gospodarze :) posiadaja bardzo mocny skuter Yamaha oraz łodke ;) Zainteresowanym podam namiary :) na email.

Na zakonczenie widok z tarasu ;) ( ja w wodzie ;) )

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5da ... 33db7.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f0 ... cec40.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dcf ... 32ec5.html

P.S jutro wrzuce zdjęcia apartamentu w którym bede w tym roku, ze wzgledu na to że tylko dwie osoby :) cena 25 euro lepsza niz 35 ;) a dwa pokoje, kuchnia lazienka i widok na morze tez bedzie ;))
ks
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ks » 04.04.2009 23:27

no jestem pod wrażeniem - zwłaszcza tego pierwszego aprtamanu :)
ponieważ my wybieramy sie w tym roku w dwie osoby plus dziecko (małe) byłbym raczej zainteresowany czymś mniejszym, a nie ukrywam, że cena 25 EUR to ideał - niecierpliwie czekam na zapowiedziane fotki i na ew. namiary adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl - planujemy jechać na przełomie sierpnia/września, ale póki co ceny i tak są zabójcze

dziękuję z góry za namiary
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 05.04.2009 09:31

ks napisał(a):... ale póki co ceny i tak są zabójcze...

W Chorwacji już od kilku lat ceny "porobiły" się zabójcze, ale niestety nie idzie to w parze ze standardem.. :(
Chociażby porównując jakość usług w Chorwacji i Grecji, to ceny porównywalne, ale jakość usług w Grecji jest wyższa.
Byłem kilka razy i tu, i tu i mam porównanie.
Poza tym Grecy są życzliwiej i mniej pazernie nastawieni do turystów.
Może to wynika z wyższego standardu życia i tego, że nie mieli komuny...
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 05.04.2009 09:46

dabek12
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dabek12 » 05.04.2009 10:20

kolego mozesz podesłać mi namiary na te apartamenty chodzi mi o ten na 6 osób z tarasem adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 05.04.2009 10:39

Wysłałem tym co chcieli ;) jeśli coś nie tak proszę pisać :)
przemo_1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo_1 » 05.04.2009 12:46

Jezeli mialbys cos jeszcze innego najlepiej w dalmacji to prosze o namiary
jade ostatni tydzien maja i pierwszy czerwca
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ali76
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ali76 » 22.04.2009 20:20

Witam
Czy mógłbym również prosić o namiary :?:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

dzięki z góry
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ceny apartamentów rosną !!! - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone