avensis napisał(a):Co do mniejszej ilosci turystów to w tym roku może być różnie.
Wysoka cena euro napewno zniechęci do wyjazdu sporą grupe osób, znam kilka par które brały pod uwagę wakacje w CRO ale niestety euro ich przerosło.
Druga grupa to ludzie którzy od kilku lat spedzali wakacje w Egipcie, Tunezji, Turcji dla nich tez w tym roku wyjazd bedzie droższy o ok 50% rozmawiałem z kilkoma osobami którzy własnie w tym roku pierwszy raz wybieraja wyjazd do HR gdyż dla nich i tak bedzie to taniej niz wspomniane wyżej kraje.
Bahama napisał(a):No to przykład : firma Interhome, apartament dla 4 osób - 3 gwiazdki
Grudzień - 1515 zł
Styczeń - 1680 zł
Dziś - Marzec - 1880 zł
Taka sobie "malutka" podwyżka
jerzy26 napisał(a):Asikx ma 100% racji!!!! i przepraszam, ale to jest rozumowanie Szan. Pana (jak dla kogo) Jarosława Kaczyńskiego... i robienie ludziom wody z mózgu. W dniu 1/12/08- 1Eur=3.8432 , 1515zł=394,2Eur, w dniu 31/12/08-1Eur=4.1724, a już 30/01/09-1Eur =4.4392, natomiast dzisiaj
11/03/09-1Eur=4.6050. Czyli jasno z tego wynika że nie kwatery drożeją, tylko nasza złotówka jest mało warta. w sierpniu zeszłego roku euro kosztowało około 3,20, mnie się opłacało robić zakupy w Berlinie a Niemcy narzekali na drożyznę u nas. Teraz się sytuacja zmieniła o 180 stopni. Jak byśmy mieli euro jak Słowacy albo Słoweńcy to byśmy to mieli.......
/za przeproszeniem/
z pozdrowieniami jerzy26
Bahama napisał(a):Gdyby tylko tak było jak piszecie to na stronach niemieckiego Interhome by nie drożało , prawda ?
asikx napisał(a):Bahama napisał(a):Gdyby tylko tak było jak piszecie to na stronach niemieckiego Interhome by nie drożało , prawda ?
Podaj proszę zmianę ceny bazowej w EUR wtedy - zwracam honor - droga ta Chorwacja jak diabli! I drożeje w oczach....
Ja rezerwacji apartamentu dokonałam chyba w styczniu.
Cena wynosiła chyba 60 eur (może 55 a może 65 - nie to jest przedmiotem tej rozmowy) za dobę. Ciągle wynosi tyle samo w eur.
W pln jest oczywiście zupełnie inna. W sierpniu gdy będę to eur kupować będzie jeszcze inna (może niższa, może wyższa - totolotek )
Pozdrawiam,
Aśka
stary_jac napisał(a):przyzwyczajenie druga natura człowieka, chodzi oczywiście o forum Gazety Wyborczej - przepraszam
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne