Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny apartamentów rosną !!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 10.02.2009 14:02

krzycholu napisał(a):Witam
Coś mi się wydaje że w tym roku Polaków w Chorwacji bedzie tyle co Chińczykow na molo w Sopocie...
Nie dość że wzrósł kurs euro to mój Chorwat podniosł cene za apartament z 70 do 90 euro za dzień pobytu :twisted:
Prosty rachunek
lato 2008 - 70euro/ 3,30 pln=231 pln
lato 2009-90 euro/4,60 pln=414 pln
W sumie 183 pln rożnicy pomnożone przez 7 dni to prawie 1300 pln a to juz spora sumka a gdzie pozostale koszty ?
Chorwacja jest piękna ale sorry, w tym roku poleżę nad naszym Bałtykiem, chociaż i u nas z tego co wiem ( bo dzwonilem tu i tam ) tez wtym roku będą łupić ile się da :cry:
Pozdro-krzycholu

Jak mnie śmieszy takie nazywanie rzeczy "po imieniu": "łupić, ile się da".

Jeśli czujesz się oszukiwany - nie jedź i urlop spędź we własnym domku :)

Napisz, że Chorwacja dla Ciebie zrobiła się zbyt droga, że wolisz poszukać czegoś tańszego. Ale nie pisz: "Chorwacja jest piękna, ale sorry". Czemu nie porównasz cen Lazurowego Wybrzeża z naszym Bałtykiem? Albo Costa del Sol? Czy chodzi tylko o to, że Adriatyk jest prawie tak samo blisko, jak Morze Bałtyckie?

Nie wiem, czy wiecie, ale w Chorwacji też sa podwyżki cen np. mediów: jak prąd, woda.... Nie tylko w Polsce takie rzeczy wymyślają ;) A kurs euro... no cóż... Było kupić, jak było śmiesznie tanie i trzymać na wyjazd do Cro. Innej rady nie ma:(
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 10.02.2009 14:05

Albo Costa del Sol?
wychodzi porównywalnie, a często taniej, niż Chorwacja. Krystof

ps. a często drożej ;@), K.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 10.02.2009 14:46

Ja zapłaciłem tyle, co w ubiegłym roku.Cena nie zmieniła się nic.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.02.2009 14:50

Lubuszanin napisał(a):Ja zapłaciłem tyle, co w ubiegłym roku.Cena nie zmieniła się nic.
ale w eurasach ...
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 10.02.2009 15:21

30,40, 60 Euro, tyle apartamenty kosztowały w ubiegłym roku i tyle w tym.A że w tym roku, Euro być może będzie droższe...hmm...odpocząć jak zawsze trzeba, a Bałtyk mi tego nie gwarantuje.Nawet niższa cena mnie nie zachęci.
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 10.02.2009 16:15

Podejrzewam, że jak się ludzie przestaną jeździć na wczasy za granicę to ceny w PL szybko zaczną rosnąć . I tak nad Bałtykiem są porównywalne do HR, A morze ciut zimniejsze.
A ja zapłaciłem 5 Euro/dzień więcej za 4 osoby.
Pozdrawiam
krzycholu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzycholu » 11.02.2009 12:12

Plumek napisał(a):
krzycholu napisał(a):Witam
Coś mi się wydaje że w tym roku Polaków w Chorwacji bedzie tyle co Chińczykow na molo w Sopocie...
Nie dość że wzrósł kurs euro to mój Chorwat podniosł cene za apartament z 70 do 90 euro za dzień pobytu :twisted:
Prosty rachunek
lato 2008 - 70euro/ 3,30 pln=231 pln
lato 2009-90 euro/4,60 pln=414 pln
W sumie 183 pln rożnicy pomnożone przez 7 dni to prawie 1300 pln a to juz spora sumka a gdzie pozostale koszty ?
Chorwacja jest piękna ale sorry, w tym roku poleżę nad naszym Bałtykiem, chociaż i u nas z tego co wiem ( bo dzwonilem tu i tam ) tez wtym roku będą łupić ile się da :cry:
Pozdro-krzycholu

Jak mnie śmieszy takie nazywanie rzeczy "po imieniu": "łupić, ile się da".

Jeśli czujesz się oszukiwany - nie jedź i urlop spędź we własnym domku :)

Napisz, że Chorwacja dla Ciebie zrobiła się zbyt droga, że wolisz poszukać czegoś tańszego. Ale nie pisz: "Chorwacja jest piękna, ale sorry". Czemu nie porównasz cen Lazurowego Wybrzeża z naszym Bałtykiem? Albo Costa del Sol? Czy chodzi tylko o to, że Adriatyk jest prawie tak samo blisko, jak Morze Bałtyckie?

Nie wiem, czy wiecie, ale w Chorwacji też sa podwyżki cen np. mediów: jak prąd, woda.... Nie tylko w Polsce takie rzeczy wymyślają ;) A kurs euro... no cóż... Było kupić, jak było śmiesznie tanie i trzymać na wyjazd do Cro. Innej rady nie ma:(

Drogi Plumku
W odpowiedzi na Twoje opinie i sugestie-
-taka jest rzeczywistośc- łupić ile sie da - cenę za kwaterę kształtuja sami turyści -kazdy towar jest wart tyle ile klient jest w stanie zaplacić, w moim przypadku wzrost ceny kwatery o ok 80 % w stosunku do roku poprzedniego to zbyt wiele jak na moj budżet , chyba że jest się Plumkiem :)
( zawsze mozna zadzwonić 600 200 200- pieniądze od ręki :evil: )
Co do odległości to: Bałtyk 300 km a Adriatyk-1600 w sumie niewiele :D
A juz najbardziej mnie śmieszy: było kupić euro jak bylo smiesznie tanie
, ciekawe na ile wyjazdów naprzod kupiłes Plumek tych euraskow , może odsprzedaż po 3,30pln potrzebującym.
Myślę że nie ma co dalej bic piany , kogo stac to jedzie i OK , to tak jak z ceną 1 m kw mieszkania- w W-wie 8 tys a Monaco 160 tys :D
lukman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 11.02.2009 12:31

witam wszystkich
ja też będę płacił :idea: tyle samo co w zeszłym roku ,a o ojro się nie martwcie do wakacji napewno spadnie poniżej 4 zł
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.02.2009 12:37

lukman napisał(a):witam wszystkich
ja też będę płacił :idea: tyle samo co w zeszłym roku ,a o ojro się nie martwcie do wakacji napewno spadnie poniżej 4 zł

To po 4 PLN kupię od Ciebie już teraz z 1000... :):)
agniecha0103
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agniecha0103 » 11.02.2009 18:29

ceny kwater w euro są w większości te same co w zeszłym roku tylko że nasza złotówka powariowała :x
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 11.02.2009 20:20

Bardziej przypomina to padaczkę :(
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 11.02.2009 20:52

W zeszłym roku byłem pierwszy raz w Chorwacji w poprzednich latach tylko Bałtyk ( 12 razy), myśle że już nie pojade nad polskie morze tym bardziej że ceny są praktycznie takie same. W zeszłym roku kolega płacił za kwaterę w Polsce 160 zł 3 osoby i na dwa tygodnie miał tylko 3 dni słoneczne resztę wczasów spędził w knajpach. Jak dowiedział się ile ja wydałem i jaką miałem pogode to się troszke 8O
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 11.02.2009 21:05

mirko napisał(a):Radzę poczekać do "last minute" wakacje, cena na pewno spadnie.
W Chorwacji oczekuje się spadku liczby turystów do około 20%.

:wink:

Tez tak myślę. Moim zdaniem warto pojechać w ciemno i się targować.
Im spokojniejsza miejscowość tym będzie większa możliwość negocjacji.
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 11.02.2009 21:11

koledr napisał(a):W zeszłym roku byłem pierwszy raz w Chorwacji w poprzednich latach tylko Bałtyk ( 12 razy)

o dwanaście razy za dużo ;) Ja mam znowu odmienne proporcje a mianowicie 3 razy Bałtyk (w latach młodzieńczych) i 9 razy wojaże zagraniczne i przeważnie wychodziło taniej niż nad polskim morzem ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.02.2009 21:31

Tego co nad polskim morzem nie znajdziesz nad Jadranem... Pięknych plaż, zachodów słońca na horyzoncie, bursztynów... Za to Jadran ma to czego nie ma Bałtyk...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ceny apartamentów rosną !!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone