Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny 2003

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zwadara
Croentuzjasta
Ceny 2003

Nieprzeczytany postnapisał(a) zwadara » 02.07.2003 14:28

Jeżeli zaliczył ktoś wyjazd do chr w tym roku - to prosiłbym o potwierdzenie lub nie tego czy faktycznie ceny poszły znacząco w górę ? :?:
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 02.07.2003 14:40

Nie poszły, są w zasadzie identyczne jak w zeszłym roku.
To tylko dla nas jest drożej bo spadła złotówka
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 02.07.2003 14:45

zwadara napisał(a):Jeżeli zaliczył ktoś wyjazd do chr w tym roku - to prosiłbym o potwierdzenie lub nie tego czy faktycznie ceny poszły znacząco w górę ? :?:
:D Witaj
Ja nie sadze ze ceny poszły w gore ,tu mieszkam i wiem ze od pare lat ceny sie nie zmieniły jak w sklepach tak i na prywatnych kwaterach,
Zawsze cena była 20 do 25 dem od osoby wtej chwili jest prawie to samo 10 do 13 euro osoba.Problem jest u was ze euro strasznie rosnie i koszta wynajecia kwatery wychodzi wam drozej.
Pozdrowienia ze Splitu.
Bozena
Kam&Jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kam&Jac » 04.07.2003 13:14

Znajomi wrócili tydzień temu i stwierdzili że jest drożej, tzn więcej wydali w przeliczeniu. Zwykłe piwo rok temu było po 8 Kuna i w tym roku też tyle płacili :) Czyli chodzi raczej tylko o przelicznik zł-euro :hut:
ergi

Nieprzeczytany postnapisał(a) ergi » 06.07.2003 22:36

Piwo to 4-6 Kn, a nie 8 :wink: A na serio na jedzenie wydamy w CRO wiecej niz w Polsce, ale to wynik duzego kursu PLN-EUR.
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 07.07.2003 06:50

Ceny piwa w Chorwacji to mój konik.
To 8 jest troche dziwne bo na sklep to za drogo a na lokal za tanio.
Kam&Jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kam&Jac » 07.07.2003 09:53

rok temu 8-12 kuna płaciliśmy w restauracjach za piwo
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 07.07.2003 10:04

W Zivogosce płacilismy w knajpkach 10 za małe a 15 za duże toczene Karlowackie albo Pan (żadko sie spotyka a mi przypomina naszego Żywca, mniam :wink: )

juli
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 07.07.2003 10:22

juli napisał(a):W Zivogosce płacilismy w knajpkach 10 za małe a 15 za duże toczene Karlowackie albo Pan (żadko sie spotyka a mi przypomina naszego Żywca, mniam :wink: )
juli

Skubane podrozalo. W zeszlym roku 10kun :(
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 07.07.2003 11:24

erloy napisał(a):
juli napisał(a):W Zivogosce płacilismy w knajpkach 10 za małe a 15 za duże toczene Karlowackie albo Pan (żadko sie spotyka a mi przypomina naszego Żywca, mniam :wink: )
juli

Skubane podrozalo. W zeszlym roku 10kun :(

A to skubane :wink: , dobrze, że nie wiedziałam wczesniej, bo było by mi przykro... A tak już wypite...

juli
Bartman
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartman » 07.07.2003 11:55

Mam mieszane odczucia jeśli chodzi o informacje o obecnych cenach w Chorwacji, np. piwa. Rozumiem, że są wakacje, piękna pogoda, czysta woda itd., ale np. po obejrzeniu takiej fotki z nadmorską knajpką w Sucuraju na Hwarze i jej cennikiem w tle, to można trochę zwątpić :? .
Dlatego podzieliłem urlop na 2 części. Pierwsze 9 dni spędzę w południowej Dalmacji, a jeśli ceny w knajpkach będą, jak dla mnie oczywiście, wygórowane, to skieruję się do Czarnogóry gdzie byłem zeszłego lata i wiem, że im woda sodowa jeszcze nie uderzyła do głowy. :D

Pozdrawiam,
Bartek
Bartman
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartman » 07.07.2003 11:58

Zapomniałem o linku do tego zdjęcia http://free-st.hinet.hr/grof/sucuraj/cesminica1/c13.jpg :oops:

Pozdrawiam,
Bartek

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone