Które miasteczko polecacie do wypoczynku z 7 letnim dzieckiem. Jedziemy w połowie sierpnia.
Zależy mi żeby było sporo sklepów spożywczych, łagodne zejście do plaży. Może wspomniane Mimice ?
wikol napisał(a):Które miasteczko polecacie do wypoczynku z 7 letnim dzieckiem. Jedziemy w połowie sierpnia.
Zależy mi żeby było sporo sklepów spożywczych, łagodne zejście do plaży. Może wspomniane Mimice ?
Agulek777 napisał(a):Podczytuję Was trochę Mamusie i Tatusiowie, mam pytanie:
jak Wasze dzieciaczki gonią po plaży? w pampersach, w kąpielówko-majtkach czy może z gołą pupą?
Moja córcia we wrześniu skończy 17 miesięcy, nie siada jeszcze na nocnik, no i tak się zastanawiam, jak to ugryźć
MilaM napisał(a):jesli chodzi o plaze-to majtki albo swimmers-dziecko jest jakoś zabezpieczone przed urazem od kamyków, a i plaza jest zabezpieczona przed zanieczyszczeniem.moim zdaniem dzieci nie powinny sikac do wody czy na plazę, nie mówiąc juz jakby sie kupa zdarzyla-czy chcielibyście pływac sobie w morzu relaksować się... a tu nagle płynie kupa-fuj.
buciki-moja 10 miesieczna byla bez, starszej kupiłam takie do wody w dectahlonie. na miejscu w Cro można przy plazy kupic buciki dla maluchów całkiem fajne są.
ołowiany napisał(a):[b[/b]annte napisał(a):Dzięki za wszystkie odpowiedzi!
Muszę wybrać się do lekarza, żeby przepisał mi właśnie [url]antybiotyk jakiś na wszelki wypadek[/url] i syropek na drogę, też w razie co.
Oczywiście wiesz kiedy będzie trzeba podać ten antybiotyk?
annte napisał(a):ołowiany napisał(a):[b[/b]annte napisał(a):Dzięki za wszystkie odpowiedzi!
Muszę wybrać się do lekarza, żeby przepisał mi właśnie [url]antybiotyk jakiś na wszelki wypadek[/url] i syropek na drogę, też w razie co.
Oczywiście wiesz kiedy będzie trzeba podać ten antybiotyk?
Tak naprawdę to nie wiem i mam nadzieję, że nie będę musiała się dowiedzieć. A tak serio to moje dziecko nie chorowało nigdy odkąd się urodziła, raz miała gorączkę i raz katar, więc mam nadzieję, że się obejdzie, ale wolę mieć "coś" na wszelki wypadek oczywiście po konsultacji z pediatrą.
Ja dla córki kupiłam buty do wody, takie jak dla dorosłych ściągane i druga parę ala croxy, zobaczy się na miejscu które będą lepsze.
Ja biorę dla małej zwykłe kąpielowe majteczki, nie mam zamiaru kisić dziecka w pampersie albo majtkach do pływania w takiej temperaturze. Jak zrobi siusiu w majteczki to się je zmieni i już, a kupa u nas to bardzo przewidywalna sprawa, więc można szybko reagować. Nie lubię też, jak takie małe brzdące biegają zupełnie na golasa.
Milam mam jeszcze tutaj do Ciebie pytanie na świeżo, jaki filtr i jakiej firmy używałaś dla dzieci? Czy młodsza dużo przebywała na słońcu?
MilaM napisał(a):Dla dzieci uzywałam filtra 50 i 30 , jeden miałam kolastyna, jeden chyba dax, najsłabiej smarowałam nogi,a że wystawały z wózka to się najbardziej opaliły. młodsza jest opalona najbardziej, mimo ,ze najbardziej smarowana-poza nogami
ja dla siebie na twarz uzywalam La roche Antehelios 50 plus , bo mi zaraz przebarwienia wychodza i zawsze się swiecę jak się posmaruję czyms przeciwsłonecznym.... a tu przebarwien mniej i skora matowa caly dzien-polecam bardzo
ołowiany napisał(a): Oczywiście wiesz kiedy będzie trzeba podać ten antybiotyk?