Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

CENNE PORADY DLA JADĄCYCH PO RAZ PIERWSZY Z MAŁYMI DZIEĆMI!

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ctomek81
Turysta
Re: CENNE PORADY DLA JADĄCYCH PO RAZ PIERWSZY Z MAŁYMI DZIEĆ

Nieprzeczytany postnapisał(a) ctomek81 » 12.05.2017 21:03

Też chciałem się podpiac pod pytanie odnośnie dokumentów dla dzieci.Namówiłem brata na wyjazd do Chorwacji.Ma dzieci w wieku 8 i 14 lat,jakie więc potrzebują dokumenty na wyjazd.
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 12.05.2017 21:05

Czytałem przed chwila ze do krajów Unii wystarczy dowód dla dziecka tez
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2017 21:11

piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.05.2017 21:13

Jest cały watek na ten temat: paszport-czy-dowod-dyskusja-wycieta-z-faq-t28242.html?hilit=dow%C3%B3d%20czy%20paszport
Zawsze warto zajrzeć na stronę MSZ tam sa informacje o wymaganiach do każdego z krajów...

Edit: Janusz mnie ubiegł....
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 14.05.2017 21:12

kanarowski napisał(a):
henius34 napisał(a):
KrzychuZiom napisał(a):Jak tam Cromaniacy , dużo w tym roku wyrusza was z maluszkami ? my po raz pierwszy z roczną córką a więc nowe wyzwanie :)

Ja w zeszłym roku byłem z 4,5 miesięcznym bąblem i to były jedne z lepszych wakacji:)
Pozdrav

Jakie dokumenty wyrabiałeś dziecku? Paszport, dowód?

paszport, ale moi znajomi rok wcześniej z rocznym kajtkiem byli na dowód.
Pozdrav
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 14.05.2017 21:15

maxredaktor napisał(a):Dowód jest praktyczniejszy, ma dłuższą ważność (paszport na rok, DO na 5 lat).

Paszport dla dziecka jest ważny 5 lat :papa:
Pozdrav
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 14.05.2017 21:17

KrzychuZiom napisał(a):To dla maluszka dowód nie wystarczy ???

Wystarczy :oops:
monika_dg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika_dg » 16.05.2017 12:24

My zabieramy i paszporty, i dowody dla dzieci.

Mam pytanie odnośnie pobytu na plaży dziecka zapieluchowanego :) Czy zakładacie takiemu maluchowi do wody pieluchy do pływania, czy wolność :wink:?
ani5500
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ani5500 » 16.05.2017 12:40

monika_dg napisał(a):My zabieramy i paszporty, i dowody dla dzieci.

Mam pytanie odnośnie pobytu na plaży dziecka zapieluchowanego :) Czy zakładacie takiemu maluchowi do wody pieluchy do pływania, czy wolność :wink:?

My zakładaliśmy pieluszki do pływania - tak na wszelki wypadek :-P w tym roku również będziemy tak robić:-)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.05.2017 13:36

monika_dg napisał(a):Czy zakładacie takiemu maluchowi do wody pieluchy do pływania, czy wolność :wink:?

Rozumiem, że jak wybierzesz wolność, to w razie czego pozbierasz wszystko z wody, zapakujesz i zabierzesz z plaży ze sobą do kosza??? Choć bakterie i tak w wodzie zostają, a w tym czasie Twoje dziecko może je zjeść wraz z wodą... Nie ma to jak wolność i zdrowie własnego dziecka...
monika_dg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika_dg » 16.05.2017 14:35

piekara114 napisał(a):Rozumiem, że jak wybierzesz wolność, to w razie czego pozbierasz wszystko z wody, zapakujesz i zabierzesz z plaży ze sobą do kosza??? Choć bakterie i tak w wodzie zostają, a w tym czasie Twoje dziecko może je zjeść wraz z wodą... Nie ma to jak wolność i zdrowie własnego dziecka...

W kwestii higieny i ochrony moich dzieci przed infekcjami nie mam sobie nic do zarzucenia. Wiem natomiast jakie są realia... Zadając to pytanie zakładałam, że dostanę odpowiedź - pieluchy.
To pierwszy wyjazd do Chorwacji. Nad naszym morzem dziecko w pampersie do pływania jest obiektem dziwnych spojrzeń - przeżyłam to, stąd moje pytanie.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.05.2017 17:40

monika_dg napisał(a):W kwestii higieny i ochrony moich dzieci przed infekcjami nie mam sobie nic do zarzucenia. Wiem natomiast jakie są realia... Zadając to pytanie zakładałam, że dostanę odpowiedź - pieluchy.
To pierwszy wyjazd do Chorwacji. Nad naszym morzem dziecko w pampersie do pływania jest obiektem dziwnych spojrzeń - przeżyłam to, stąd moje pytanie.
Dziwne, bo ja też nad Bałtyk jeździłam i 10 lat temu i więcej nikt dziwnie się nie patrzył na dzieci w pieluchach. Część dzieci w pieluszkach, cześć bez, to zależy już od rodzica i jego podejścia do higieny i ochrony dziecka, zwłaszcza na plaży z piaskiem, który nie dość, że wszędzie włazi to i czysty nie jest. A skoro wiesz, że dostaniesz odpowiedź pieluchy, to po co pytasz? i
monika_dg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika_dg » 16.05.2017 21:16

Ok, piekara114 ja rozumiem, że masz gorszy dzień 8)
Zadałam proste pytanie i oczekiwałam odpowiedzi a nie wywodów o czystości wody/piachu :)
ani5500 dziękuję :D
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.05.2017 22:05

Pytasz w sumie o głupią rzecz i oczywistą. To czego oczekujesz? Pochwały??
Pytania z sensem to np. jaki nietypowy lek zabrać ze sobą do Cro, albo sprawdzone preparaty na tamte komary (są dość upierdliwe) czy pomysłowe zabawy dla maluchów na plaży....
monika_dg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika_dg » 16.05.2017 22:43

Nie ma głupich pytań, są głupie odpowiedzi :wink:

Jeśli będzie mnie jeszcze coś nurtować, to oczywiście zapytam :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

CENNE PORADY DLA JADĄCYCH PO RAZ PIERWSZY Z MAŁYMI DZIEĆMI! - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies