Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

cena pokoju dla 2 osób w na przełomie lipca i sierpnia

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tommek12345
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommek12345 » 02.07.2007 22:26

Witam, mam pytanko. :
Ile mniej więcej kosztuje wynajęcie skromnej kwatery w cro na przełomie lipca i sierpnia nie na Istri, nie na wyspie, gdzieś w Dalmacji:)?
Czy jest szansa zmieścić się w 30 Euro za noc za przyzwoity apartament nie za daleko od morza?
Pytanie nie precyzyjne bo nie wiem gdzie (o ile wogóle) pojadę.
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 02.07.2007 23:45

tommek12345 napisał(a):Witam, mam pytanko. :
Ile mniej więcej kosztuje wynajęcie skromnej kwatery w cro na przełomie lipca i sierpnia nie na Istri, nie na wyspie, gdzieś w Dalmacji:)?
Czy jest szansa zmieścić się w 30 Euro za noc za przyzwoity apartament nie za daleko od morza?
Pytanie nie precyzyjne bo nie wiem gdzie (o ile wogóle) pojadę.

Tak , za 30 euro apartament 2 osobowy spokojnie znajdziesz bez problemów.
tommek12345
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommek12345 » 03.07.2007 17:26

A jaka jest "cena minimalna" za taki apatramencik na przełomie lipca i sierpnia?
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 03.07.2007 17:31

tommek12345 napisał(a):A jaka jest "cena minimalna" za taki apatramencik na przełomie lipca i sierpnia?

Poszperaj tu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i zorientuj się gdzie i za ile :))))

Jeżeli ci pomogło to :))))))
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2007 17:53

Na początku pytasz o skromną kwaterę.

Są jeszcze tzw. sobe czyli pokoje. W praktyce jest to pokoik z podwójnym łóżkiem (czasem z dostawką dla dziecka). Jeśli jest to samodzielny sobe jest zawsze z łazienką i ubikacją osobistą. Dostęp do kuchni w tym przypadku to loteria Jeżeli pokój jest częścią apartamentu wynajmowanego też "na cząstki" łazienka może być współdzielona z innymi gośćmi. Wtedy najczęściej jest darmowy dostęp do wyposażonej kuchni.

Apartmanem jest zwane niby samodzielne mieszkanko. W praktyce różni się od sobe posiadaniem kuchni lub aneksu kuchennego. Apatrtman 4osobowy będzie miał dwa pokoje i uwaga wspólna łazienkę.

Różnica w cenie to około 5E/dobę, albo 30-50Kn/dobę

Cena zależy od dni pobytu 1,2,3 dni na pewno trochę drożej, nie sposób sie wtedy targować (pościel, sprzątanie, mogą uciec długoterminowi).

Przy pobycie 7 dni i więcej warto się potargować i urwać na rakiję lub wino (da się a antypatia nie powstaje).

W końcu czerwca wynajmowaliśmy na średnio po dwa dni i ciężko było zjechać poniżej 200Kn, czasem 180Kn (wyspy, Dubrovnik).

Pozdro i udanego urlopu Igor
tommek12345
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommek12345 » 03.07.2007 18:04

mirek109 napisał(a):
tommek12345 napisał(a):A jaka jest "cena minimalna" za taki apatramencik na przełomie lipca i sierpnia?

Poszperaj tu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i zorientuj się gdzie i za ile :))))

Mi chodzi o znalezienie czegoś na miejscu.
tommek12345
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommek12345 » 03.07.2007 18:07

tommek12345 napisał(a):
mirek109 napisał(a):

Mi chodzi o znalezienie czegoś na miejscu.

Ale dzięki.
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 03.07.2007 18:28

W sezonie musisz mieć 30 euro na dwójkę, inaczej to się zamęczycie szukaniem a wyboru dużego nie będzie. Ja dwa lata temu w sierpniu znalazłem w Baska Voda za 25 ale to było szczęście. Co innego przed lub po sezonie.
tommek12345
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommek12345 » 03.07.2007 18:47

Tak też myślałem, dzięki.
Mam nadzieje że wyprawa dojdzie do skutku.
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 03.07.2007 20:42

tommek12345 napisał(a):Tak też myślałem, dzięki.
Mam nadzieje że wyprawa dojdzie do skutku.

Nie ma problemu, zerknij jeszcze tutaj
forum/viewtopic.php?t=13255

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone