Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cena pobytu na Kempingu?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alexsia
Globtroter
Cena pobytu na Kempingu?

Nieprzeczytany postnapisał(a) alexsia » 29.05.2007 10:14

Witam,
To mój pierwszy post i pewnie zaraz zostanę napadnięta że nie przeszukałam forum bo były pewnie juz takie informacje... ale co tam.

W tym roku po raz pierwszy wyruszam do Chorwacji - samochodem na pole namiotowe. Wybralam PERNA na Peljesacu (z uwagi na windsurfing). Moje pytanie. Czy ktoś może mi podać jaka jest cena zakwaterowania? tzn. ceny za namiot, osobę, samochód, prąd i co tam jeszcze (klimatyczne?). Dziękuję
alexsia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alexsia » 29.05.2007 10:21

Na stronie Perny cen niestety nie podają, wogle jest tam mało informacji
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 29.05.2007 13:12

alexsia napisał(a):Witam,
To mój pierwszy post i pewnie zaraz zostanę napadnięta że nie przeszukałam forum bo były pewnie juz takie informacje... ale co tam.

W tym roku po raz pierwszy wyruszam do Chorwacji - samochodem na pole namiotowe. Wybralam PERNA na Peljesacu (z uwagi na windsurfing). Moje pytanie. Czy ktoś może mi podać jaka jest cena zakwaterowania? tzn. ceny za namiot, osobę, samochód, prąd i co tam jeszcze (klimatyczne?). Dziękuję

jest ceninik na stronie firmowej wlasciciela , gdzies tu na forum był link w związku z pytaniem o ceny na kampie baska voda
za dwie osoby wychodzi 16 euro + prad 2,8
+ klimatyczne + ewentualnie 2,8 za dzieciaka
alexsia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alexsia » 05.06.2007 14:47

Niestety nie mogę nigdzie znaleźć cen kempingu PERNA. Czy naprawde nikt tam nie byl w zeszłym roku? :)

Interesuje mnie jeszcze czy na tym kempie są lodówki i czy można palic grilla.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 05.06.2007 19:08

Znalazłam takie coś

kamps

Niestety - mój niemiecki ogranicza się do kilku zwrotów z "Czterech pancernych i psa" więc nie wiem czy coś tam z interesujących Cię spraw jest... :D Ale cen faktycznie - nigdzie też nie umiem znaleźć.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 05.06.2007 19:16

Znalazłem swój post z 2003 roku!
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=3017&highlight=
Aczkolwiek cen za kamping tam nie podałem, a nie pamiętam ile to było... :(

PozdraV
J.
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 09.06.2007 12:17

alexsia napisał(a):Niestety nie mogę nigdzie znaleźć cen kempingu PERNA. Czy naprawde nikt tam nie byl w zeszłym roku? :)

Interesuje mnie jeszcze czy na tym kempie są lodówki i czy można palic grilla.

przecież napisałem o cenach z tamtego roku (post wyżej)

a co do strony i cen na ten rok
http://www.club-adriatic.hr/indexhd3996.html?h=3&d=1

są lodówki
i można palić grilla z wyjątkiem kiedy wieje bora

pozdrawiam
jacek
--
http://www.jacek.czarnydunajec.pl/index.php?id=136&url=chorwacja2001.html Zdjęcia z Chorwacji
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 10.06.2007 19:46

Zastanawia mnie sens mieszkania na campingu... płacimy za osobę, namiot, samochód/przyczepę, prąd itp. W praktyce za tę samą cenę albo za 2-3 euro więcej można mieć przyzwoitą kwaterę.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 10.06.2007 19:57

verus napisał(a):Zastanawia mnie sens mieszkania na campingu... płacimy za osobę, namiot, samochód/przyczepę, prąd itp. W praktyce za tę samą cenę albo za 2-3 euro więcej można mieć przyzwoitą kwaterę.

Tego sensu nie znajdziesz w pieniądzach :)
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 10.06.2007 20:00

oczywiście, pomijam fakt lubienia namiotu
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.06.2007 14:14

No cóż , narażam się teraz na olbrzymią krytykę ale cóż trudno. Proszę Państwa pobyt na campingu czy to w przyczepie czy namiocie wiąże się z wieloma minusami. Niewygoda, wszędobylski kurz i wnoszona ziemia do namiotu. Dodam jeszcze błotko w deszcz, krzyki sąsiadów i wulgaryzm nierzadko. Brak dyskrecji i imtymności. Wszędobylskie słońce, upał i skwar. Dodtakowo wszedobylscy ludzie przechodzący obok oraz muzyka którą czy się chce czy nie trzeba słuchać. Do tego wspólne toalety i prysznice, krzyki nocne podpitego towarzystwa lub donośne rozmowy i jak tu wypoczywać. Istny horror .

I jak tu polubić Camping. Wyrazy szczerego współczucia.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 11.06.2007 14:32

darek1 napisał(a):No cóż , narażam się teraz na olbrzymią krytykę ale cóż trudno.

Na nic się nie narażasz. Po prostu są ludzie, którzy spędzają życie w miękkim foteliku i ciepłych papuciach na nogach i są inni, którym wiatr we włosach... :D

PozdraV
J.
fllower
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fllower » 11.06.2007 14:48

Oczywiście każdy ma swoje zdanie najczęściej poparte własnym doświadczeniem niemniej jednak zupełnie nie moge się zgodzić z wypowiedzią Darka. W ubiegłym roku zwiedziliśmy z mężem całe chorwackie wybrzeże, korzystając tylko z kampingów. I poczynając od Camp Adriatic w Primostenie, Dole w Zivogosce, Rudina itd. nigdzie nie spotkaliśmy się z hałaśliwymi, czy tym bardziej wulgarnymi sasiadami. Co do warunków bytowych wiadomo, że sa różne standardy na kempingach, niemniej jednak porządek w namiocie, czy wokół niego zależy tylko od nas samych. Mimo wielu obaw jakie, nie ukrywam mieliśmy przed takim spędzaniem urlopu, dziś jestem pewna, że to co zyskaliśmy - szum oceanu, czy fantastyczne wieczory i noce nad olśnioną księżycem taflą wody, a także trwająca do dziś znajomość z sympatycznymi sąsiadami ze Słowenii, znacznie przewyższają wszelkie niedogodności. Cienia tez nami nigdy nie brakowało, a całkowice zaskoczył mnie solidaryzm wielo-narodowościowych kempingowiczów i wzajemna pomoc.
Najważniejsze chyba jednak jest, żeby każdy z nas spędzał urlop, niezależnie od miejsca, najprzyjemniej jak tylko się da. I tego przed rozpoczynającym sie sezonem życzę wszystkim :-)
mondi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mondi » 11.06.2007 16:03

a ja spędzam urlop pod namiotem lub w przyczepie jeżdżę już od paru ładnych lat i podziwiam tych ludzi zamkniętych w klatkach które nazywamy apartamentami pewnie jak będę miała swoje lata to też wybiorę apartament a pobyt na campie nie musi się wiązać z brudem i innymi tymi sprawami ja mam 3 dzieci i nigdzie taniej jeżeli by o to chodziło nie spędzę wakacji nie mówiąc o komforcie wstaję przecieram oczy i już morze 5,10 metrów a nie 700 i wal z całym dobytkiem na plażę ale każdy ma prawo do szczęścia i wypowiedzi pozdrawiam i życzę miłych wakacji
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.06.2007 18:34

Tylko apartament daje pełną swobodę Fllower i Mondi. Jak tu w namiocie ukryć się przed wścibskimi oczami lub uszami ciekawskich sąsiadów. Szum morza zagłusza wszędobylski sąsiad, popijający piwo Karlovaćko lub jego syn rzucajacy piłką w wasz namiot. Apartamenty nie sa takie drogie , można wytargować od 8 do 10 euro. Najważniejsze miło spędzić czas w apartamencie do którego nie ma dostępu ani sąsiad ani zagubiona i rozbawiona młodzież.

No i ta kolejka do sanitariatu lub wspólnej lodówki to dopiero musi być frajda. Już wyobrażam swoje córki jak krzyczą na mnie "Tata ktoś zeżarł mi serek brzoskwiniowy" "pierwsza przy kranie" "Tata ktoś zajął wygódkę". Dziękuję za takie wakacje z przygodami. Nie mówię nic o burzy, to też atrakcja suszyć kilka dni garderobe żony i dzieci, dokumenty zamoknięte , namiot itp.

Już tak w życiu się "wynamiotowałem" że jak słyszę namiot to mi się siekierka harcerska otwiera.
Następna strona

Powrót do Kempingi

Cena pobytu na Kempingu?
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone