Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cena pobytu na Kempingu?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
galerik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) galerik » 18.06.2007 19:47

jak widać jestem troche skołowana czytając wasze posty. Moje dziecko ma astmę i nie wiem też czy ten camping (zakurzony) to dobry pomysł, z drugiej strony finanse ograniczają.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 18.06.2007 20:13

Moje dziecko, już trochę wyrośnięte co prawda, też ma podobne przypadłości ale warunki kempingowe nigdy nie stanowiły problemu.
mondi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mondi » 18.06.2007 21:24

moje dziecko jest astmatykiem ale uwierz pobyt na kwaterze wcale nie polepsza jego stanu zdrowia nie mówiąc o obcych poscielach i innych zapachach na kwaterkach w przyczepie czy własnym namiocie ma znany zapach a o kurzu to sie naczytałeś głupot trafiłeś na nienajlepszą dyskusję ceny na stronkach campów są bardzo wyrazne i zrozumiałe chyba nawet dla początkującego
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.06.2007 21:40

galerik napisał(a):witam wszystkich. Ja pierwszy raz na forum i...pierwszy raz wybieram sie z rodzinką do CRO. Jak już sie zdążyłam zorientować tutaj wszyscy sie znają i mam nadzieje pomogą mi odpowiedzią na moje pytania. nie chcę sie wypowiadać na temat wyższości namiotu nad kwaterą i odwrotnie. Chciałabym sie dowiedzieć ile kosztować będzie pobyt pod namiotem : Ja, mąż i synek 11 lat + samochód i inne opłaty. Z cenników w interneci niestety mało rozumiem, nie wiem czy to są ceny od przyczepy namiotu czy miejsca np w przyczepie :oops: i tp. Jeśli możecie to pomóżcie. Aha, jeszcze to: jedziemy 28 lipca na tydzień i jeszcze jedno: czy faktycznie ceny kwater nie różnią się tak bardzo od pola namiotowego?

Pozdrawiam wszystkich

Witam - chętnie odpowiem, tylko zapytam na jaki konkretnie kemping jedziecie, będzie łatwiej opisać zasady naliczenia opłat :hut:
I jeszcze jedno - w Chorwacji nie ma pól namiotowych, to kempingi z prawdziwego zdarzenia, a na tych większych to czasem opłata za pobyt jest porównywalna z kwaterami.
galerik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) galerik » 19.06.2007 06:14

Bardzo dziękuję za informacje. Januszu dokładnie nie wiem jeszcze gdzie pojedziemy, chciałabym na wyspę Hvar (nie mam pojęcia czy to dobry pomysł.) Czy ceny na stałym ladzie są podobne do "wyspowych"? Szczerze mówiąc Chcę żeby wyszło jak najtaniej, bo niestety niestety finansowo kiepsko. Ten wyjazd ma być nagroda dla dziecka za piękne świadectwa z paskiem z dwóch szkół (podstawowej i muzycznej) bardzo chce jechać na Chorwację właśnie, a jeszcze jakby to była wyspa.... najlepiej bezludna :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2007 07:22

Skoro świadectwo takie piękne i syn chce jechać DO Chorwacji (a nie NA Chorwację)
to w nagrodę coś napiszę.

Pobyt wyspach, na które trzeba się dostać promem (a do tych Hvar należy, choć są i takie na które można wjechać mostem) jest zawsze droższy, bo dochodzi opłata za prom. Pobyt na Hvarze tylko przez tydzień, to trochę krótko (będziecie 7 dni wypoczywać a 4 dni spędzicie w podróży)
Jeśli zdecydujecie się na Hvar, to znalazłem dla Was kemping Paklina w Ivan Dolac

Na tym kempingu sprawa naliczania opłat jest prosta: 2 x 8 euro plus 4 euro syn, czyli doba na kempingu 20 euro, jeśli skorzystanie z przyłączenia do prądu to dodatkowo 2 ero, czyli razem doba 22 euro za 2+1. Tak taniej kwatery nie znajdziecie. Na kempingu można korzystać bezpłatnie z lodówki, taksa klimatyczna jest już wliczona w cenę, a tego co widzę w cenniku, na tym kempingu można wykupić mikro kolację, co jest rzadkością na innych - i wspólnie z pozostałymi gośćmi kempingu posiedzieć przy winie i pośpiewać przy dźwiękach gitary.
Osobiście nie byłem na tym kempingu, jak i na wyspie Hvar, ale z opisu i zdjęć wydaje się on wart pobytu.
(CHYBA POJADĘ TAM W PRZYSZŁYM ROKU !!!)
Aby dostać sie na wyspę trzeba dojechać płatnymi autostradami do Splitu , wsiąść na prom Jadrolinija, który będzie Was kosztował 363 kun czyli ok. 50 euro w jedną stronę.
Z tego krótkiego wyliczenia wynika, że w Waszym przypadku koszt pobytu na stałym lądzie będzie tańszy o 100 euro. A na stałym lądzie polecam tanie małe kempingi przydomowe
w Sveti Petar
:hut: :papa:

Ps. Pobyt na bezludnych wyspach archipelagu Kornati
Ostatnio edytowano 19.06.2007 08:07 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
galerik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) galerik » 19.06.2007 08:06

Januszu BARDZO dziękujemy za porady. Napewno dużo pomogą w decyzji. Jak będziemy już dokładnie znali miejsce docelowe, napiszę, po powrocie zdam relację ...i coś mi się wydaje że zostanę cromaniakiem. Aby tak sie stało wystarczy poczytać Wasze opinie i relacje. Jeszcze raz dziękuję i gorąco pozdrawiam.

:papa:
alexsia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alexsia » 21.06.2007 12:40

hmmmmm ... Ja bym chętnie spędziła trochę czasu na takiej bezludnej wyspie 8) :)
owieczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) owieczka » 28.06.2007 09:00

Do chorwacji to tylko na camping , zwiedzanie , przemieszczanie , przygody, poznawanie ludzi to jest to , pełny luz , nikt nie zwraca na Ciebie uwagi , robisz co chcesz . Nie wyobrażam sobie siedzenia w jednym miejscu na kwaterze , to jakieś odizolowanie. :roll:
Na campingu jest wiele fajnych przygód , za tym się tęskni , wpomina przez cały rok a tego na klimatyzowanej kwaterze nie doświadczysz.
qhash
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) qhash » 18.07.2007 23:14

Witam wszystkich !

Ze swojej strony moge dodać same pozytywne opinie jeśli chodzi o spędzanie wakacji na kempingu, zwłaszcza w Chorwacji. Dla mnie za bardzo nie ma innej opcji, bo jest to najwygodniejsza forma dla osoby plywajacej na desce.

Normalnie bym tego nie zrobil ( po co przeludniac kemping ), ale ze bedzie on dzialac ostatni raz w swojej historii ( a bylem tam juz z 10 razy ;) ), bo beda budowac hotel :/ - chcialbym polecic kemping Perna , polwysep Peljescac, kolo miasteczka Orebic, dokladnie naprzeciw miast Korcula ( na wyspie ), jednego z 2 najpiekniejszych w Chorwacji. Koszt promu z kempingu ( osobowego) jest maksymalnie niski ( 10 kun czy cos podobnego ). Do tego do dubrovnika ( tego naj naj ) tylko 200km. Dla osob lubiacych kempingi - SUPER miejsce, nie zawiedziecie sie !

Pozdrawiam
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 19.07.2007 10:27

Tego sensu nie znajdziesz w pieniądzach :)

To się zgadza ;)
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 13.08.2007 21:47

sensu to nie znajde ale w jechaniu nad Bałtyk 8)
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Cena pobytu na Kempingu? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone