Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cena paliwa...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 07.08.2015 11:54

audiKSP napisał(a):
pawelli napisał(a):w tym roku w Cro byłem zaskoczony cenami paliwa ON:
autostrada 5,60 pln/litr
Makarska 5,30 pln/litr

Zwykle było paliwo w Cro w podobnej cenie jak u nas lub lekko tansze - a tu taki zonk !

Aha - w Nagykanizsa (Węgry) - 5,30 pln/litr

Przyznam szczerze że odkąd jeżdżę do Chorwacji (już 10 lat) to nie pamiętam żeby kiedykolwiek paliwo było taniej niż u nas...

Wiesz... ja co prawda do Chorwacji jechałem pierwszy raz ale w ogóle za granicę to już niezliczoną ilość i mam wyrobione zdanie nt. paliw w Polsce i za granicami Polski. Co z tego, że taniej skoro GORZEJ, tzn. m.in. jest większe spalanie?
Na "polskim" LPG auto nie schodziło mi z 10l/100km a tylko na tym ostatnim wyjeździe zrobiłem bez paru km 3000 i po każdym tankowaniu schodziłem z 9l/100km a po jednym nawet było 8,56l/100km. Jazda taka sama (mieszana) - trasa-miasto.
Nie mówiąc już o tym, że po zatankowaniu za Bratysławą auto "dostało dodatkowych koni".
audiKSP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) audiKSP » 10.08.2015 07:34

Yanush napisał(a):Wiesz... ja co prawda do Chorwacji jechałem pierwszy raz ale w ogóle za granicę to już niezliczoną ilość i mam wyrobione zdanie nt. paliw w Polsce i za granicami Polski. Co z tego, że taniej skoro GORZEJ, tzn. m.in. jest większe spalanie?
Na "polskim" LPG auto nie schodziło mi z 10l/100km a tylko na tym ostatnim wyjeździe zrobiłem bez paru km 3000 i po każdym tankowaniu schodziłem z 9l/100km a po jednym nawet było 8,56l/100km. Jazda taka sama (mieszana) - trasa-miasto.
Nie mówiąc już o tym, że po zatankowaniu za Bratysławą auto "dostało dodatkowych koni".

Ok, może na gazie widać tą różnicę... Ja zawsze odkąd pamiętam jestem użytkownikiem silników TDi i takiej różnicy raczej nigdy nie odczułem. Fakt że zawsze były to jednostki niezniszczalne VW 1,9. Teraz przesiadłem się na nowszą konstrukcyjnie 3.0 TDi. Za tydzień wyruszam do Chorwacji więc będę mógł więcej powiedzieć...
JerrryD
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JerrryD » 25.08.2015 09:07

Byłem w BiH (Mostar) około 20.08.2015 i ceny ropy wszędzie podobne, albo 1,96 albo 2,01 (i żadne inne :) ). To jest ok. 1 EUR. Tanio :)
Tylko jak ktoś już pisał trzeba zapytać czy biorą karty.
krzysiek bb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek bb » 26.08.2015 13:48

Wczoraj w Neum na stacji przy wyjeździe w stronę Dubrownika tankowałem 98 po 2,21 marki za litr (95 nie mieli). To i tak dużo taniej niż w HR.
daro.s
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro.s » 03.09.2016 07:00

Ja co rok leję do pełna w Mureck i w Chorwacji dotankowuję aby do Mureck wrócić. Względnie aktualne ceny paliw znajdziecie na stronie https://mehr-tanken.de/tankstelle/4281f ... 480-mureck
Kacper1978
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper1978 » 20.01.2017 19:55

daro.s napisał(a):Ja co rok leję do pełna w Mureck i w Chorwacji dotankowuję aby do Mureck wrócić. Względnie aktualne ceny paliw znajdziecie na stronie https://mehr-tanken.de/tankstelle/4281f ... 480-mureck

Witam.
Jadąc z Jaworzna na śląsku tankuje zawsze w Czechach Breclav Tesco Lidicka 137 najtansze i najlepsze paliwko .
Potem dotankowuje w Mureck i gdy jestem w Cro to jedynie tankuje tyle Pb95 ile potrzebuje lub na dojazd do Mureck
W Cro najtansza Pb95 jest w Lucko i Hrvatski Leskovac.
Oczywiście piszę o stacjach benzynowych przy autostradzie .
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone