Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cena paliwa...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 05.06.2015 17:27

[quote="karol-73"][/quote]

Jakie jest źródło tabelki ?
karol-73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol-73 » 05.06.2015 19:19

golibroda napisał(a):
karol-73 napisał(a):

Jakie jest źródło tabelki ?

Odpowiem Ci dopiero w poniedziałek bo mam ten link zapisany na kompie w pracy.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 05.06.2015 20:38

Po co czekać do poniedziałku :mrgreen: Wystarczy zapytać wujcia g....e :mrgreen:
http://www.cenabenzyny.strefa.pl/
bouli1978
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bouli1978 » 05.06.2015 21:21

a co znaczy ta nazwa "class"???? chodzi mi o bezołow. 95
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 05.06.2015 21:23

Dziękuję wujciu :)
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 05.06.2015 21:24

bouli1978 napisał(a):a co znaczy ta nazwa "class"???? chodzi mi o bezołow. 95

roznica-eurosuper-95-bs-i-95-bs-class-t37258.html
vrinks82
Plażowicz
Paliwo - gdzie tankujecie

Nieprzeczytany postnapisał(a) vrinks82 » 06.06.2015 12:51

witam

to mój pierwszy post na forum.

na jakich stacjach tankujecie paliwo (diesel) w Polsce i za granicą a jakich unikacie. Podobno w Polsce wszystkie stacje oferują podobny jakościowo towar. Sam tankuję ropę na Orlenie, czasami na Shellu i zastanawiam się gdzie paliwo jest mniej oszukane.

Czy warto doplacac do paliw premium... Jakie stacje polecacie w drodze do Chorwacji?
Koziorożec
Croentuzjasta
Re: Paliwo - gdzie tankujecie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 06.06.2015 13:04

Ja wprawdzie jeżdżę na benzynie ale ufam Shellowi więc pierwsze tankowanie za granicą robię w Mikulovie, drugie w Austrii na stacji Gralla (tam też kupuję winietę słoweńską) a w Chorwacji staram się tankować na stacjach Crodux Derivati (dawne OMV) a jeżeli tych nie ma to na stacjach INA. Na Shellu i Crodux Derivati tankuję benzynę 100-oktanową a na Inie 98.
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 06.06.2015 13:57

ON -premium
W Polsce: Statoil (Diesel Gold teraz pn. Miles), Shell, Orlen ewentualnie BP
Za granicą: Shell, Benzina (nasz Orlen w CZ), INA, OMV
Unikam: LUKOIL - wiadomo dlaczego i nie chodzi o jakość paliwa :evil:

Poczytaj także tu:
co-to-za-paliwo-eurodiesel-bs-na-ina-t27989.html
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 06.06.2015 14:13

Ja tam przejechałem jednym samochodem od nowości 150 tysięcy. Kolejnymi dwoma mam 30tysiecy i tankuje na abc czy jak się to nazywalo teraz statoil. Czasem Tesco. W trasie jak mam około 1/4 to tankuje. Czytając raporty gdzie oszukuje się na paliwie można znaleźć i stacje Shell bp statoil itp. Ogólnie może niepotrzebnie unikam stacji nie sieciowych i nigdy nie miałem problemu. Jak w odległości kilka set metrów od domu mam stacje Tesco i 123 statoil to nie będę szukał jakiejś innej a szansa na to ze ktoś oszukuje taka sama. W jednym aucie mam teraz silnik 1.8 140km a w 2 turbo 1.4 170km i tankujac np na Tesco czy innej stacji nie odczuwam różnicy.. Pewnie jak miał bym obok siebie Shell czy bp to tankowal bym na nich. :-)
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 08.06.2015 13:55

Ostatnie ceny paliw z trasy:
Poreć - Crodoux Diesel BS Premium - 9,55 kuna
Wilfersdorf - diesel - 03.06. - 1,24 E, a 07.06.-1,17 E
vrinks82
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) vrinks82 » 09.06.2015 21:05

a co myslicie o paliwie a konkretnie Verva ON, mam silnik 1.9 TDI (90 KM) na zwykłej pompie i zastanawiam się czy to paliwko dobrze się sprawdzi..
pirzol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pirzol » 09.06.2015 21:15

vrinks82 napisał(a):a co myslicie o paliwie a konkretnie Verva ON, mam silnik 1.9 TDI (90 KM) na zwykłej pompie i zastanawiam się czy to paliwko dobrze się sprawdzi..

Nad czym się zastanawiasz, ten silnik spali nawet olej z biedronki. Problem mogą miec właściciele nowoczesnych silników CR.
Jeden raz miałem tylko problem gdy zatankowałem LPG na zjeździe z autostrady w połowie Balatonu. Stacja = parasol, krzesło ogrodowe i butla. Silnik 1.6 nie chciał jechać na tym LPG.

PS: tez mam 1.9 troszke nowszy, nie spalam rzepaku, tankuje po drodze na większych stacjach.
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 09.06.2015 21:32

wielbiciel napisał(a):Ostatnie ceny paliw z trasy:
Poreć - Crodoux Diesel BS Premium - 9,55 kuna
Wilfersdorf - diesel - 03.06. - 1,24 E, a 07.06.-1,17 E

Na ceny LPG nie spojrzałeś przypadkiem?...
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 09.06.2015 21:56

Nie, bo na ropie pędzę konie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies