Simon193 napisał(a):Ceny paliw moim zdaniem najlepsze są w Czechach, w Polsce i w Serbii (choć przez Serbię jest nieco dalsza trasa). Na Węgrzech moim zdaniem tankować raczej nie warto, po prostu jest drogo.
Raul73 napisał(a):Czytałem 2 czy 3 dni temu prognozy jakichś specjalistów od rynku paliw - przewidują, że na pewno do czerwca paliwa nie zdrożeją, a nawet powinny jeszcze taniej.
Różnie to bywa z takimi prognozami, ale ta akurat mi pasuje
ronnie napisał(a):http://www.e-petrol.pl/notowania/rynki- ... uropa/pb95
Tak dla przykładu ceny z dnia wczorajszego Pb95 Czechy 5.02 pln/litr , Hungary 4.56 pln/litr.
kibic hr napisał(a):Latem jechałem do Baskiej Vody przez Węgry i tam tankowałem i w jedną i w drugą stronę. Tankowałem też w Chorwacji i jak na bieżąco sprawdzałem stan konta to okazało się ,że tankowanie madziarskie było bardziej korzystniejsze cenowo. Na Węgrzech wrażenie drożyzny mogą robić ichnie zera- mój syn jak zobaczył ceny batoników na stacji to aż pobladł ale i paliwo i jedzenie było tańsze niż w Chorwacji.
nowotarżanin napisał(a):kibic hr napisał(a):Latem jechałem do Baskiej Vody przez Węgry i tam tankowałem i w jedną i w drugą stronę. Tankowałem też w Chorwacji i jak na bieżąco sprawdzałem stan konta to okazało się ,że tankowanie madziarskie było bardziej korzystniejsze cenowo.
Również na przełomie czerwca i lipca jechałem przez Węgry do Cro, masz rację tankowanie na Węgrzech było tańsze niż w Chorwacji.
ronnie napisał(a):
Latem 2014 było tak jak piszecie. Rok wcześniej w analogicznym okresie już niekoniecznie. W 2013 w drodze do Cro słynną stację INA w stylu PRL na starym przejściu w Letenye owszem odwiedziłem, w tym roku ominąłem ją z daleka. Lepiej sprawdzić ceny przed samym wyjazdem. Zresztą nic nowego nie wymyśliłem.
ronnie napisał(a):W 2013 w drodze do Cro słynną stację INA w stylu PRL na starym przejściu w Letenye owszem odwiedziłem, w tym roku ominąłem ją z daleka
ronnie napisał(a):Latem 2014 było tak jak piszecie.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne