Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cena paliw po drodze do CRO

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 06.08.2014 14:30

kaeres napisał(a):Jeszcze nigdy nie korzystałem z takiego ustrojstwa.
Wkładamy kartę i tankujemy ile wlezie i później jest pobierana automatycznie kwota czy najpierw trzeba ustalić za ile lejemy ?

Ustalamy za ile chcemy wlać. Nawet jeśli wlejemy za mniej to i tak z karty zabiorą ci tyle za ile faktycznie wlałeś.
Miłego tankowania.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2014 14:31

Najpierw ustalasz za ile tankujesz, płacisz gotówką lub kartą,
dopiero potem dostajesz benzynę
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.08.2014 14:34

faziolot napisał(a):
kaeres napisał(a):Jeszcze nigdy nie korzystałem z takiego ustrojstwa.
Wkładamy kartę i tankujemy ile wlezie i później jest pobierana automatycznie kwota czy najpierw trzeba ustalić za ile lejemy ?

Ustalamy za ile chcemy wlać. Nawet jeśli wlejemy za mniej to i tak z karty zabiorą ci tyle za ile faktycznie wlałeś.
Miłego tankowania.

Lub za tyle ile zadeklarowałeś a później zwracają różnicę. Na to samo wychodzi :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.08.2014 14:35

Lednice napisał(a):Najpierw ustalasz za ile tankujesz, płacisz gotówką lub kartą,
dopiero potem dostajesz benzynę

Jeśli za gotówkę to nic już nie ustalasz. Reszty nie wydaje :)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 07.08.2014 15:11

No błagam !
Będę sam, samotny w nocy w obcym państwie, obca waluta, obce miejsce, wilki, i mam jeszcze ustalić sobie ile paliwa za ile euro zalać ?
To nie dla mnie jednak.

1. Gdzie w okolicach Breclav mogę zatankować ?
2. Gdzie jest stacja paliw w Neum/BiH ?
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 07.08.2014 16:21

Przy głównej Neum/Kamenice :)
Benzyna 2,35 BAM/l
Diesel 2,41 Bam/l :oops:

http://pl.investing.com/currencies/eur-bam-converter
Ostatnio edytowano 08.08.2014 13:30 przez smok131, łącznie edytowano 1 raz
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 07.08.2014 18:03

kaeres napisał(a):No błagam !
kanister sobie weź z palifkiem :P
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 08.08.2014 13:12

smok131 napisał(a):Przy głównej Neum/Kamenice :)
Benzyna 2,35 BAM/l
Diezel 2,41 Bam/l

Nie jechałem nigdy przez Neum ale z google maps to jest zaraz za Neum w stronę Dubrownika.
Jakieś 1-2 km od Neum ?
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 08.08.2014 13:29

Dokładnie tak.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 08.08.2014 13:29

kaeres napisał(a):
smok131 napisał(a):Przy głównej Neum/Kamenice :)
Benzyna 2,35 BAM/l
Diezel 2,41 Bam/l

Nie jechałem nigdy przez Neum ale z google maps to jest zaraz za Neum w stronę Dubrownika.
Jakieś 1-2 km od Neum ?

Nie sposób nie zauważyć bo to przy głównej drodze, więc będziesz jechał i jechał aż ujrzysz :mrgreen:
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 08.08.2014 13:43

dids76 napisał(a):
dids76 napisał(a):Napisałem maila do "Pien Tankstelle" z zapytaniem o godziny otwarcia. Raczej nie odpiszą, ale spróbować warto :mrgreen:

Ha, Pani Susanne Pein-Horwath z "Pien Tankstelle" odpowiedziała :oczko_usmiech:
Die Tankstelle ist von 5:30 Uhr bis 22:00 Uhr offen. und in der Nacht von 22:00 Uhr bis 5:30 gibt es einen Tankautomaten.
MfG

Czyli stacja jest otwarta od 5:30 do 22:00, a w nocy od 22:00 do 5:30 jest automat do tankowania.
Wychodzi na to że wszyscy mieliśmy rację :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Wychodzi na to że jak widziałem Czeskie auta to tankowali dzięki automatom :mrgreen:
To tak jak w Katowicach na Statoilu do 22 jest pracownik a do 6 rana działa automat.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 12.08.2014 16:22

Uważajcie na tankowanie w BiH Neum.
Nie mają ON albo nie przyjmują karty płatniczej.
Trzeci swiat.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.08.2014 16:36

kaeres napisał(a):Uważajcie na tankowanie w BiH Neum.
Nie mają ON albo nie przyjmują karty płatniczej.
Trzeci swiat.

A przecież tak wielu chwaliło :roll:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 24.08.2014 08:57

Jechałem z powrotem to już problemu nie było.
Zalałem do pełna i starczyło do Wiednia.
W Wiedniu opłaca się na wylocie juz z miasta OMV.
1,3€ ON
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 25.08.2014 08:20

Uwaga na płatnej A1, 20.08.2014r. ON = 5,79. Gdzie jadąc przez całą Polskę ceny od 5,19 do 5,30. Ostro ciągną.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Cena paliw po drodze do CRO - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies