ezer napisał(a):Słowacja
po drodze - Chyżne-Sahy, ceny podobne
Sporo teraz paliwo na Słowacji kosztuje ja w chwili obecnej płacę za ON w Mysłowicach 5,08
Ostatnio udało mi się zatankować w Austri za 1,279 ON
kodens79 napisał(a):Kolega jechał przez BiH tydzień temu i płacił za ON 2,40 ich pieniądza Pb była coś koło 2,50
kaeres napisał(a):kodens79 napisał(a):Kolega jechał przez BiH tydzień temu i płacił za ON 2,40 ich pieniądza Pb była coś koło 2,50
Bośniacka Marka (BAM) - ok 2,12PLN więc faktycznie wychodzi najtaniej po drodze do Dubrovnika (nawet płacąc kartą VISA).
Trzeba zaplanować tak podróże aby tylko tam tankować - dzięki.
wieza napisał(a):w poprzednim aucie jak bym jechał do 100 km/h to z Łodzi do splitu dojechał bym na jednym baku i jeszcze by zostało troszkę:)
a teraz musze tankowac po drodze choć raz
kaeres napisał(a):wieza napisał(a):w poprzednim aucie jak bym jechał do 100 km/h to z Łodzi do splitu dojechał bym na jednym baku i jeszcze by zostało troszkę:)
a teraz musze tankowac po drodze choć raz
No to albo mega bak z 70l albo spalanie na poziomie 4.0-4.5l.
Ja mam 60l bak i co prawda na Krk zajechałem bez tankowania tak na południe już się nie obejdzie.
Liczę, że pod koniec Czech zatankuję i dojadę do Neum gdzie dotankuję znów na maks.
Pytanie o ostatnią stację paliw w Czechach. Czy w okolicach Breclav coś znajdę czy lepiej jechać przez Brno na Mikulov i tam gdzieś szukać ?
kaeres napisał(a):kodens79 napisał(a):Kolega jechał przez BiH tydzień temu i płacił za ON 2,40 ich pieniądza Pb była coś koło 2,50
Bośniacka Marka (BAM) - ok 2,12PLN więc faktycznie wychodzi najtaniej po drodze do Dubrovnika (nawet płacąc kartą VISA).
Trzeba zaplanować tak podróże aby tylko tam tankować - dzięki.
A może ktoś tankował w okolicach Plitvic ?
Z dala od autostrad może będzie znacznie taniej ?
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne