Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cena paliw po drodze do CRO

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wildstar
Globtroter
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) wildstar » 26.05.2010 12:38

witajcie , jak by tak zabrać 4 karnistry to jest 80 l. diesla hm... ile to by było taniej zara policze pozdrawiam
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.05.2010 13:12

Gdybyś był zainteresowany to mam kilka baniaków 30 litrowych po oleju. Będzie ich ze 6 albo 8 czyli blisko albo nawet ponad 200 l mógłbyś zabrać :wink:
wildstar
Globtroter
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) wildstar » 26.05.2010 16:46

taak biore małą przyczepke i objadę cała cro na polskim paliwie hurrrrrrra
jazuu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jazuu » 26.05.2010 19:54

slapol napisał(a):Jeżdżę na dieslu i miałem na myśli wlanie tego "lepszego" diesla. Jeden zauważy różnicę, inny nie.

Podejrzewam ze jeśli ja bym Ci zalal zwyklego ON a powiedzieal ze wlalem ON PREMIUM to tez byś czuł różnice na plus ;)
elekt placebo i tyle ;)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 27.05.2010 15:20

jazuu napisał(a):Podejrzewam ze jeśli ja bym Ci zalal zwyklego ON a powiedzieal ze wlalem ON PREMIUM to tez byś czuł różnice na plus ;)
elekt placebo i tyle ;)

Jeżeli lejesz za darmo to mogę się takiemu testowi poddać ;)

Wracając do tematu też się martwiłem o ceny paliw poza granicami naszego kraju.
Ale gdy spojrzałem jakiś czas temu jak to się przedstawia to przestałem się tym martwić. 10-20gr wte czy we wte to przecież mamy w PL z miesiąca na miesiąc.
Bardziej zależy mi na jakości paliwa bo mam diesla na common railu i nie chciałbym aby mi wtryski pozatykało od Bratysławskiej ropy.
Są jakieś newralgiczne miejsca w których kategorycznie nie polecacie tankować ?
bosiek
Autostopowicz
Paliwo

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosiek » 30.05.2010 12:43

Witam serdecznie,
to mój pierwszy post na Waszym forum. :D
Podbijam pytanko gdzie lepiej NIE TANKOWAĆ??
kombiaczek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kombiaczek » 30.05.2010 12:52

Czy ktoś doradzi na jakich stacjach tankować ON. Pytam bo mam mondeo DTCI i muszę uważać jaki on wlewam.
kombiaczek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kombiaczek » 30.05.2010 12:53

Głównie chodzi mi o stacje w CRO.
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 30.05.2010 12:57

Witam.
My też mamy kombi Mondeo TDCI i w Cro głównie ON tankujemy na stacji paliw INA np. w Makarskiej
Pozdrav :)
bosiek
Autostopowicz
on

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosiek » 30.05.2010 15:42

a gdzie radzicie wcześniej tankować? ja jadę trochę w innym kierunku (włochy) ale mysle o małym wypadzie do Cro ;-)) Czy ktoś ma jakieś namiary na stacje w Austrii?
Idzik
Croentuzjasta
Re: on

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 30.05.2010 15:56

bosiek napisał(a):a gdzie radzicie wcześniej tankować? ja jadę trochę w innym kierunku (włochy) ale mysle o małym wypadzie do Cro ;-)) Czy ktoś ma jakieś namiary na stacje w Austrii?

moim zdaniem jak tankujesz w PL i jeżdzisz to w Austri - na zachodzie gdzie nie zatankujesz to paliwo bedzie lepsze ;) wiadomo lepiej na markowych OMV itp

http://podroze.auto-swiat.pl/aktualne-c ... w-europie/

wychodze z zalożenie że nie bede jeżdzil po calym kraju (Austri, Slowacji czy Węgrzech) by zatankować np najtanszy gaz ...bo tak robilem za 1razem i juz mam nauczke ...blądzilem 40min po jakimś wegierskim miescie, wczesniej, 20min po koszycach ....ale od tej pory już WIEM- jade glowną trasą jest stacja to zjeżdzam i tankuje BEZ KOMBINOWANIA dla 2-5pln)

:)
bosiek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosiek » 30.05.2010 16:02

Idzik dzieki za info. Nie myslę o szukaniu jakichś tąnszych stacji, mam tdci tu nie warto oszczędzać :-)).Chce tylko zatankować dobre paliwo.
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 04.06.2010 10:13

Z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej opłaca się tankować i płacić kartą. Przelicznik jaki później był podstawą do wystawienia rachunku z karty zawsze wychodził lepiej niż kupienie np. kun w Polsce, czy płacenie w euro. Ciekawe czy ktoś może w ostatnich dniach tak robił i jaki przyjęli przelicznik.
Z własnych wyliczeń wychodzi mi, że przeliczając kursy euro-kuna, za 100 euro można wlać ok. 86,5 PB95. Daje to cenę ok. 4.76 zł za litr. Absolutnie nie opłaca się kupić w Polsce kuny i nimi zapłacić w Chorwacji, wówczas wyjdzie grubo ponad 5 zł.
jurekk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekk » 04.06.2010 15:34

kombiaczek napisał(a):Czy ktoś doradzi na jakich stacjach tankować ON. Pytam bo mam mondeo DTCI i muszę uważać jaki on wlewam.

Moja rada - jeśli można..
Od kilku ładnych lat jeżdżę do Chorwacji autem z silnikiem CDI.
Zawsze tankuję na stacjach renomowanych firm /......../
NA Węgrzech w Słowenii w Austrii w Chorwacji takich właśnie jest chyba przewaga ; nigdy żadnych problemów z silnikiem.
Wiem że nie ma reguły i są wyjątki ją potwierdzające ale ..
Dbaj o DTCI :D
wildstar
Globtroter
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) wildstar » 06.06.2010 19:39

witam . cieszyn-brno-wien-graz-zadar .zatankowałem cieszyn full za granicą austrii (poysdorf ) chyba 15km jest OMV najtańsze paliwo .potem na autostradach w austri 1,29E diesel.POZDRO
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Cena paliw po drodze do CRO - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies