Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cena paliw po drodze do CRO

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ufokking
Cromaniak

Postnapisał(a) ufokking » 09.08.2013 15:02

kodens79 napisał(a):
ufokking napisał(a):
Jarek634 napisał(a):Na Węgrzech koło Moson benzyna wczoraj była po 417 forint a LPG po275 !! w Cro jest drożej ponad 10 kuna 7 zł !!!!!! , na Słowacji około 1,5 Euro ,

W Cro płacąc kartą na dzień dzisiejszy przeliczy po 0,55zl wiec lejąc po 10,20kn wychodzi 5,61 tyle co w kraju wiec nie wiem skąd 7zl

Płaciłeś V czy MC?

Zawsze MC z Alior Banku i liczy po kursie dnia.
Jarek634
Podróżnik

Postnapisał(a) Jarek634 » 09.08.2013 22:29

Sorry miało być 6 zł
trajano
Croentuzjasta

Postnapisał(a) trajano » 10.08.2013 07:28

Przed wyjazdem dowiedziałem sie, że do mojego konta w ING które jest prowadzone w EUR mogę dorobić kartę płatniczą (koszt 1,50 PLN m-c) dzięki czemu płacąc np. w Cro nie tracę aż tyle na przewalutowaniu, bo przewalutowanie odbywa się tylko z kun na eur, a że eur kupuję w kantorze internetowym więc strata jest powiedzmy, symboliczna. Niestety nie zdążyłem jej już wyrobić przed wyjazdem. A co do cen najwyższe ceny paliw są na Słowacji (prawie 7 zł. litr ON) a w Cro wszędzie podobnie (ok. 10 kun za litr ON).

Przejazd autostradą od granicy Węgiersko - Chorwackiej w Letenye aż po Dubrownik 261 kun.

Tylko tyle na razie mi się przypomniało, jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania to chętnie odpowiem póki tu jestem ;)
janusz s
Globtroter

Postnapisał(a) janusz s » 10.08.2013 19:02

Czy autostrada jest już do Dubrownika?
trajano
Croentuzjasta

Postnapisał(a) trajano » 10.08.2013 22:17

Nie :) tak mi się napisało ;)
VONPLES
Cromaniak

Postnapisał(a) VONPLES » 22.08.2013 16:06

Ceny w Makarskiej w dniu 14 sierpnia 2013r.
Obrazek
olej napędowy wyszedł mi 5.43 PLN/litr płacąc kartą Visa!!
mrarek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mrarek » 22.08.2013 16:07

wyślę Ci beczkę 200 litrową - zatankuj mi full ON :twisted:
VONPLES
Cromaniak

Postnapisał(a) VONPLES » 22.08.2013 16:28

mrarek napisał(a):wyślę Ci beczkę 200 litrową - zatankuj mi full ON :twisted:

Pewnie byś wysłał dwie.....na przejściu granicznym z Bośnią w Metkovicu tankowałem olej napędowy na stacji MoDoo (bośniackiej)....litr wyszedł 5.05 PLN!! :roll:
Martino17
Autostopowicz

Postnapisał(a) Martino17 » 22.08.2013 16:45

Czy może mi ktoś powiedzieć które stacje warto wybierać ze względu na jakoś paliwa?
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 22.08.2013 16:47

Martino17 napisał(a):Czy może mi ktoś powiedzieć które stacje warto wybierać ze względu na jakoś paliwa?

U nas w Pietrzykowicach nie tankuj :wink: .

A tak poważnie.
To o Polskę Ci chodzi czy Chorwację? No bo nie wiadomo? Czy jakiś masz inny pomysł?
mrarek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mrarek » 22.08.2013 17:00

ZTCW kilka stron wcześniej w tym wątku wszystko pisze :hut:
mpapu
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mpapu » 29.08.2013 21:28

Wczoraj tankowałem diesla w Potomje (przed Orebiciem) po 9,89 stacja - INA. Praktycznie cały zbiornik i passacik nie narzeka ,górki pokonuje bardzo ochoczo :)
Bob
Odkrywca

Postnapisał(a) Bob » 02.09.2013 12:38

W Austrii przy A2 e95 jest po 1.68 E, wystarczy zjechać np. w Leibnitz jakiś kilometr i cena wynosi 1.43.
olciap6
Croentuzjasta

Postnapisał(a) olciap6 » 03.02.2014 13:03

mam pytanka trzy:
-jaki mniej więcej jest koszt LPG na Chorwacji i po drodze?
-jeśli mamy autko na gaz w jakich krajach najlepiej tankować?
-czy nie ma problemu w Chorwacji z tankowaniem LPG (z doświadczenia wiemy, że że nie w każdym kraju LPG jest tak łatwo dostępne jak u nas wPolsce)
Poprzednim razem byliśmy autem ON więc nie zwracaliśmy na gaz uwagi-będę wdzięczna za pomoc i wskazówki.
KrisM
Cromaniak

Postnapisał(a) KrisM » 03.02.2014 15:41

w Chorwacji nie powinno być problemu z tankowaniem. końcówka przeważnie taka sama jak w Polsce. cena gazu to coś pomiędzy 5.50 a 6 kun za litr.
a po drodze? trzeba napisać którędy;-) najwyższe ceny po drodze są w czechach i austrii. zawsze wyższe niż u nas.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Cena paliw po drodze do CRO - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies