to w ilu państwach chcesz tankować?
w CZ, SK, AT na pewno każdy ON jest lepszy niż w PL
w CRO tankuj na markowych stacjach, nawet ten najtańszy
VONPLES napisał(a):Tankuję w Polsce do pełna...nie tankuję w Słowacji...i na Węgrzech...dolewam w Chorwacji...ciąglę na ON....i nie zapaprałem silnika!! Aha....wyjeżdżam z Rzeszowa...na pełnym zbiorniku (52 litry) ... i dojeżdżam do Chorwacji a tam według mnie olej napędowy jest zdecydowanie lepszy!!
ronnie napisał(a):VONPLES napisał(a):Tankuję w Polsce do pełna...nie tankuję w Słowacji...i na Węgrzech...dolewam w Chorwacji...ciąglę na ON....i nie zapaprałem silnika!! Aha....wyjeżdżam z Rzeszowa...na pełnym zbiorniku (52 litry) ... i dojeżdżam do Chorwacji a tam według mnie olej napędowy jest zdecydowanie lepszy!!
Dokładnie! Tak to powinno wyglądać.
Też zapodałem do pełna w Polsce z tym, że 98kę (Dukla) potem na pierwszej stacji INA w Cro na A4. Słowaków i Węgrów omijać z daleka - cenny z kosmosu! Nie jest prawdą (jak ktoś napisał na forum), że paliwo na chorwackich autostradach jest droższe o ok kunę na litrze niż poza nimi. Bzdura. Bynajmnie na A4 i na A1, którymi śmigałem w lipcu. Cena paliwa praktycznie taka sama jak w Polsce. Jeśli droższa to o grosze. Paliwo w Chorwacji naprawdę dobre.
mrarek napisał(a):dla skrupulatnych nie będzie to miarodajne ceny przy autostradach w CRO są co najmniej o 1 Kn wyższe
ZAWSZE nie zawsze równe jest ZAWSZE.mrarek napisał(a): może i ja pisałem, bo tak widziałem - przy autostradach zawsze ON był powyżej 10 KN, a w miastach 9 z haczykiem
ronnie napisał(a):Zdziwiony jestem tylko cenami paliwa. 06.07. na pierwszej stacji za granicą HUN/CHOR na autostradzie A4 tankowałem 98kę po 10.43 kuny. W Makarskiej (21.07) 10.39, na vis-a-vis tej pierwszej stacji co podałem (22.07.) 10.47.
Jarek634 napisał(a):Na Węgrzech koło Moson benzyna wczoraj była po 417 forint a LPG po275 !! w Cro jest drożej ponad 10 kuna 7 zł !!!!!! , na Słowacji około 1,5 Euro ,
ufokking napisał(a):Jarek634 napisał(a):Na Węgrzech koło Moson benzyna wczoraj była po 417 forint a LPG po275 !! w Cro jest drożej ponad 10 kuna 7 zł !!!!!! , na Słowacji około 1,5 Euro ,
W Cro płacąc kartą na dzień dzisiejszy przeliczy po 0,55zl wiec lejąc po 10,20kn wychodzi 5,61 tyle co w kraju wiec nie wiem skąd 7zl
ufokking napisał(a):Jarek634 napisał(a):Na Węgrzech koło Moson benzyna wczoraj była po 417 forint a LPG po275 !! w Cro jest drożej ponad 10 kuna 7 zł !!!!!! , na Słowacji około 1,5 Euro ,
W Cro płacąc kartą na dzień dzisiejszy przeliczy po 0,55zl wiec lejąc po 10,20kn wychodzi 5,61 tyle co w kraju wiec nie wiem skąd 7zl
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne