Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cena noclegu dla dwóch osób

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
olCiaa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) olCiaa » 21.03.2010 15:53

Witam
Jestem tu nowa, i jakoś sie nie obeznaje, ale mam małe pytanko czy 37 euro za apartament 2 osobowy na wyspie Ciovio to dużo? Bo nie wiem czy brac ten apartament czy nie?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.03.2010 16:23

olCiaa napisał(a):Witam
Jestem tu nowa, i jakoś sie nie obeznaje, ale mam małe pytanko czy 37 euro za apartament 2 osobowy na wyspie Ciovio to dużo? Bo nie wiem czy brac ten apartament czy nie?

Lepiej zapytaj się dlaczego tak mało. :wink:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 21.03.2010 16:45

FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.03.2010 17:34

Nowy sezon pytań się otworzyl... :wink:

A dlaczego koniecznie Ciovo_
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2010 17:37

FUX napisał(a):A dlaczego koniecznie Ciovo_

bo tam dużo Polaków i tanio :wink: :lol:
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 21.03.2010 19:58

Mało to niejest , przez internet pewnie takie ceny są ja zawsze jadę w ciemno i płacę mniej chociaż w tamtym roku bylem w maju na dlugi weekend i przy mojemu zdziwieniu ceny nie były niskie 30 euro za apar. 2
może przez to że mało kto był przygotowany na turystów i tylko 3 dni. Powiem że w w lipcu , sierpniu płaciłem poniżej 30 euro i nie było to dawno, Ale nie na Ciovio.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 21.03.2010 23:07

gonzo napisał(a):Mało to niejest , przez internet pewnie takie ceny są ja zawsze jadę w ciemno i płacę mniej chociaż w tamtym roku bylem w maju na dlugi weekend i przy mojemu zdziwieniu ceny nie były niskie 30 euro za apar. 2
może przez to że mało kto był przygotowany na turystów i tylko 3 dni. Powiem że w w lipcu , sierpniu płaciłem poniżej 30 euro i nie było to dawno, Ale nie na Ciovio.

Zawsze pobyt do 3 dni podnosi cenę wynajmu o 25-30 %. większość gospodarzy informuje o tym na swoich stronach www.
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 28.03.2010 16:25

Dokładnie, ja w zeszłym roku w Molunacie zapłaciłem za jedną noc 40 euro. Pani która mi wynajmowała bardzo mnie przepraszała, że tak dużo ale na jeden dzień to musi tyle policzyć - jak zostanę dłużej to będzie znacznie taniej. Jakoś przeżyłem :) Dodam że w Albanii we Vlore za hotel o tym samym standardzie płaciłem tyle samo, w Bośni podobnie. Jedynie w Czarnogórze płaciłem 25 euro za 2 osoby za 2 noclegi. Czasem opłaca się na jedną noc poszukać hotelu, bo cena będzie b.podoba a śniadanie w cenie :)
Pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.03.2010 19:03

piter83pl napisał(a): Czasem opłaca się na jedną noc poszukać hotelu, bo cena będzie b.podoba a śniadanie w cenie :)
Pozdrawiam

Taaa. Np. w Plitvicach...
Około 150-200 juro za dwójke w hotelu powinno Ci styknąć...

Tamże, a w zasadzie jedną wieć bliżej, za 4 os. zaplaciliśmy z 7 lat wstecz, okolo 80 juro.
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 28.03.2010 19:23

Booking.com nie przedstawia aż tak dramatycznych cen. Dużo jest takich, gdzie można się tanio przespac. Ja spalem za
mniej niż 40 euro w Bosni czy na Wegrzech w małych hotelikach. Jak jest w sezonie, w Chorwacji nie wiem, ale czasem zapytanie się zajmuje 5 minut :) to samo sprawdzenie stron rezerwacyjnych.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.03.2010 20:34

FUX napisał(a):Około 150-200 juro za dwójke w hotelu powinno Ci styknąć....

........dopisz że na 2 dni wtedy ta informacja będzie w miare wiarygodna :lol:
Aż tak nie strasz :wink:
W Plitvicach VII i VIII dwójka za dobę ze śniadaniem np:
Hotel Bellevue - ok. 74 euro
Hotel Plitvice - ok. 96-116 euro
Ale jak chcesz to oczywiście możesz im dorzucić napiwek żeby Ci wyszło 200 :lol:
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 28.03.2010 20:45

Dodam tylko tyle, że jak byłem w Plitvicach, to hotel Bellevue był w gruzach...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.03.2010 20:49

piter83pl napisał(a):hotel Bellevue był w gruzach...

..........a było to w roku ? :lol:
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 28.03.2010 21:57

97 z tego co pamiętam. Mały jeszcze byłem ;) Ale pamiętam że jak się wchodziło do Plitvic, to hotel straszył wypalonymi oknami. Swoją drogą, to mało co działało wtedy w tej okolicy. Gdzieś czytałem, że właśnie w okolicach tego hotelu został zastrzelony policjant, co było początkiem konfliktu w tym rejonie.
Pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.03.2010 06:00

Sorki. Mgło mi się mylnąć i podałem cenę za 4 osoby... :oops:

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone