Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Celina - proszę o informaje

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
justyna004
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) justyna004 » 04.08.2009 07:39

wydra napisał(a):ocg napisz cos wiecej :) my wlasnie zastanawiamy sie nad Celina albo Piskakiem. naprawde plaz tam nie bylo? w internecie opisuja, ze duzo malych plazyczek, zatoczek etc ....

duzo mialas schodow? daleko w metrach jest ten apartament? jakie ogolne wrazenia? pojedziecie tam jeszcze raz?

Witam
Gdybym miała teraz wybierać to raczej zdecydowałabym się na Podgore albo okolice ... ładniejsze plaże i zatoczki ... Celina jest podzielona na 2 części przez drogę - jesli traficie na apartament nad drogą to do "plaż" jest dość ciężko dojść ze względu na b.strome podejście.Dodatkowo jeśli nie ma klimatyzacji to przeszkadza hałas z drogi-ruchliwej. Ładniejsze kwatery są "pod" magistralą. Zatoczki i plażyczki...hmmm... w sezonie, jeśli pójdziecie tam o 8 rano albo zostawicie na noc rzeczy to macie szanse na miejsce - osobiście mi się nie podobało - było tłoczno, skaliście ( w zasadzie trudno znaleźć miejsce dla siebie ) i niezbyt czysto ( brak toalet i koszy na śmieci ). W samym Omiś jest dość tłoczno i po prostu ilość turystów jest tak duża, że plaż nie wystarcza. Dlatego polecam pobliski Ruskamen ( może 100 metrów od Celiny, można iść brzegiem bądź wzdłuż drogi ).
Jeśli potraktujecie Celine jako miejsce wypadowe do Splitu itp to polecam, natomiast jeśli preferujecie "leżący" wypoczynek to radziłabym wybrać inne miejsce.
Co do pytania - nie, nie wróciłabym tam ponownie :) Bardzo złe wrażenie wywarli na mnie sami chorwaci, nastawieni na zysk za wszelką cenę. Uważam za daleko przereklamowane wodospady KRKA (95kun za wstęp!) , na których są tłumy dzikie, wszędzie pełno budek z jedzeniem, brakuje tylko zjeżdżalni i będzie jak w parku wodnym...woda brudna i błotnisty brzeg ... Polecam jeziora plitwizkie, nie rozczarowują...:)
Ale i tak wolę Grecje....Rodos albo Kreta....:) rzecz gustu ... pozdrawiam i powodzenia
wydra
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wydra » 04.08.2009 08:04

Dziekuje Ci serdeczenie za odp.

Kurcze nie lubie tloku na plazy :/

Ten Ruskamen tak znacznie sie rozni od Celiny? albo Pisaka? sa tam ladne plazyczki?

generalnie siedze juz miesiac na tym forum. jedziemy we wrzesniu. i mam juz taki metlik w glowie ze szok. chce ciche i spokojne miejsce z ladnymi zatoczkami i zeby bylo spacerkiem blisko do jakich kanjpek, straganikow etc.

wczoraj wpadlam na Vodice, a wlasciwie Srime, zaraz obok, ale obejrzalam jakies filmiki na youtube i starsznie brzydkie te plaze tam sa.

ehhhh, tak to jest jak sie za duzo czyta ;)
justyna004
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) justyna004 » 04.08.2009 12:56

wydra napisał(a):Dziekuje Ci serdeczenie za odp.

Kurcze nie lubie tloku na plazy :/

Ten Ruskamen tak znacznie sie rozni od Celiny? albo Pisaka? sa tam ladne plazyczki?

generalnie siedze juz miesiac na tym forum. jedziemy we wrzesniu. i mam juz taki metlik w glowie ze szok. chce ciche i spokojne miejsce z ladnymi zatoczkami i zeby bylo spacerkiem blisko do jakich kanjpek, straganikow etc.

wczoraj wpadlam na Vodice, a wlasciwie Srime, zaraz obok, ale obejrzalam jakies filmiki na youtube i starsznie brzydkie te plaze tam sa.

ehhhh, tak to jest jak sie za duzo czyta ;)

:))))))) Jeśli chodzi o spacerek do knajpek to Celina nie jest miejscem do tego hihi nie ma tam żadnej knajpy ani sklepu. W Ruskamen są może 3 restauracje i sklep. Do Omiś, czyli miejsca, gdzie są restauracje jest jakieś 5 km, natomiast spacer tam może być trudny z uwagi na brak pobocza i b. ruchliwą drogę. Wydaje mi się, że Pisak jest lepszym pomysłem, jeśli interesuje Cię statyczny rodzaj wypoczynku :) Powiem tak...jeździliśmy 50 km do miejscowości Zivogosce ( jest tam hotel Nimfa ) żeby poleżakować na sensownej plaży...naprawdę warto-jest tam też ładny kościółek,jakaś knajpka przy plaży i bezpłatny parking. Miejscowości obok Makarskiej (Podgora np)mają ładniejsze plaże. Ewentualnie rozważ Primoszten...b. ładna miejscowość, żwirowa plaża... blisko do Trogiru i Splitu (piękne stare miasto w Splicie...osobiście zrobiło na mnie największe wrażenie....niepowtarzalny klimat )
wydra
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wydra » 05.08.2009 12:48

dziekuje Ci serdecznie jeszcze raz za odp.

tak, chcemy stacjonarne wakacje :)

ja juz zglupialam kompletnie. robie sobie kilka dni przerwy z tym szukaniem, bo przedobrze ;)
Julia Promioenista
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Julia Promioenista » 05.08.2009 14:11

wydra napisał(a):dziekuje Ci serdecznie jeszcze raz za odp.

tak, chcemy stacjonarne wakacje :)

ja juz zglupialam kompletnie. robie sobie kilka dni przerwy z tym szukaniem, bo przedobrze ;)

Też wybieraliśmy się do Chorwacji w tym roku, ale nie wypaliło z przyczyn rodzinnych :) Ale byliśmy juz tam 5 razy i jesteśmy zakochani w Chorwacji. Szczególnie polecam Istrię, tam bylismy 3 razy. Bliżej niż Dalmacja, piękne widoki, duzo uroczych, widowiskowo-turystycznych miestcowośći z pięknymi zatoczkami i plażami. Sama Pula - duże miasto, duzo plaż i rozrywek, mnóstwo restauracji. Z mniejszych i spokojniejszych miejscowości polecam Novigrad, Fazanę, Rovinj, Porec. Będać na Istrii grzech nie wyskoczyc do Wenecji na 1 dzień :)
Miło spedziliśmy wakacje również w Trogirze (Okrug Gornij, wyspa Ciovo) tam polecam Chatkę Chorwatkę, prowadzi ją starsze małżeństwo - Polak z żoną Chorwatką. Sam Trogir wywiera niesamowite wrażenie - przepiękne stare miasto, mnówsto knajpek i straganów.

Nie poddawajcie się, Chorwacja warta jest grzechu 8)
wydra
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wydra » 05.08.2009 20:48

Julia!!! ja tam pojade :) nie poddam sie :)

tylko kuuuurcze nie wiem gdzie.

na Istrii bylismy w zeszlym roku - Rabac. no przecudne plaze i takich wlasnie szukam, tylko pomyslalam, zeby jechac w tym roku gdzies dalej, zwlaszcza, ze jedziemy we wrzesniu i mysle, ze lepsza pogoda bedzie bardziej na poludnie
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 05.08.2009 23:00

Čelina

Obrazek

Nie różni się zbytnio od sąsiedniej Stanici czy Ruskamen. Widok na Brac ten sam i tu i tu stromo.

Domy - kwatery powyżej Jadranki to zupełne nieporozumienie.

Obrazek

Jak ktoś chce częściej gościć w Omiszu to za tłoczną - dom przy domu - Nemirą jest Mala Luka całkiem urocza. Zjazd niezbyt trudny. Droga ze szlabanem. Osobiście wybrał bym coś bliżej Makarskiej (nie samą). Jedzenie znacznie lepsze, większy wybór i taniej niż w Omiszu.

W Čelina jest sporo domów blisko plaży. To plus w porównaniu do Marusici gdzie 170 wysokich stopni na plażę i nie każdy wybierze tą wioskę.
Julia Promioenista
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Julia Promioenista » 06.08.2009 01:19

wydra napisał(a):Julia!!! ja tam pojade :) nie poddam sie :)

tylko kuuuurcze nie wiem gdzie.

na Istrii bylismy w zeszlym roku - Rabac. no przecudne plaze i takich wlasnie szukam, tylko pomyslalam, zeby jechac w tym roku gdzies dalej, zwlaszcza, ze jedziemy we wrzesniu i mysle, ze lepsza pogoda bedzie bardziej na poludnie

To jedźcie na Ciovo do Chatki Chorwatki. Do Splitu ok. 60 km, Trogir przepiękny, fajne plaże i bardziej płasko niż na Istrii :) A zpogodą to fakt, na Istrii bardziej kapryśna i chłodniejsza niż w Dalmacji :) Istria dobra jest na lipiec, w sierpniu i wrześniu lepiej zapuścić sie bardziej na południe Chorwacji.

Wydra, na pewno coś fajnego znajdziecie :) I po powrocie dajcie znać jak było :)
wydra
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wydra » 06.08.2009 15:06

Popiel ! dzieki serdeczne za te fotke. jest genialna i w koncu wiem jakie tam jest wybrzeze - dokladnie takie jak lubie :)

prawdopodobnie wiec padnie na Celine, Pisak lub Ruskamen

Justyna - w tej Celinie to sa jakies sklepy, knajpki? wysoko sa? daleko trzeba chodzic?

Julia - dzieki za cynk o Ciovo, posiedze w necie i przesledze to miejsce :)
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 06.08.2009 15:25

Adam.B napisał(a):Čelina to małe turystyczne miasteczko w Środkowej Dalmacji, znajdujące się 5 km na południe od miasta Omiš. Ta mała i turystyczna miejscowość zapewni Państwu przyjemny i odprężający odpoczynek. Čelina proponuje Państwu duży wybór plaż żwirowych z krystalicznie czystym morzem Adriatyckim i naturalnym cieniem. Miejsca gdzie można się zaopatrzyć i gdzie znajdują się baza turystyczna znajdują się w odległości około 500 metrów. Jeśli zdecydują się Państwo spędzić wakacje w Čelinie koniecznie proszę odwiedzić miasto Omiš i miasto Split.

odpowiedź brzmi trochę jak komunistyczna propaganda...
...proszę sie nie obrażać, ale tak to odebrałem :D

....a Celinkę poprostu polecam
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 08.08.2009 16:01

paolooo napisał(a):odpowiedź brzmi trochę jak komunistyczna propaganda...

hehe... skopiowane z tej strony http://www.chorwacja-a1.pl/celina/apartamenty-busic/
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 08.08.2009 16:12

wydra napisał(a):Popiel ! dzieki serdeczne za te fotke. jest genialna i w koncu wiem jakie tam jest wybrzeze - dokladnie takie jak lubie :) ...

Molim. Nema na čemu.

Ps. Genialna na tej riwierze jest tylko Marusici Capula :wink:
dario-nb
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario-nb » 11.08.2009 12:24

Nie poddawajcie się, Chorwacja warta jest grzechu 8)[/quote]

Witajcie,
Wybieramy sie 17 sierpnia do Chorwacji z 4 osobowa rodziną.
Jest to nasz pierwszy wyjazd nad Adriatyk w okolice Trogiru.
Jedziemy " w ciemno"
i nie wiem czy sa jakies wieksze problemy ze złapaniem noclegu tam
na miejscu czy lepiej coś upololwać juz tutaj na miejscu w Polsce?
katarzynka544
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarzynka544 » 01.04.2010 20:37

Czy ktoś z państwa był w apartamentach Kevilj A2 w miejscowości Celina.
Proszę o opinię na temat zakwaterowania, infrastruktury turystycznej, plaż itp. Z góry dziękuję i pozdrawiam!
kanane
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanane » 27.04.2011 20:57

WITAM ...I MAM PYTANIE..CO MYSLICIE O TEJ MIEJSCOWOŚCI CELINA? JADE PIERWSZY RAZ DO CHORWACJI Z 3 DZIECI,LICZYMY NA MIŁY WYPOCZYNEK...NAPISZCIE COS PROSZE :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Celina - proszę o informaje - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone