uwaga, uwaga wsiadamy na pokład!
cel podróży- Vodice
podczas tej podróży zobaczymy- Zadar, Park Narodowy KRKA, Trogir.
w podróży udział biorą m.in:
rodzina 2+2 - start z okolice Wielunia dn. 15.08.2013 ok godz 20
rodzina 2+1- start z Wiedeń dn 16.082013 ok godz 19
to na początek trochę o mojej osobie;p to była moja czwarta podróż do Chorwacji. Jako dziecko zakochałam się w tym kraju i jak usłyszałam, że moi rodzice wraz z siostrą wybierają się w tym roku musiałam jechać! 19 lat to jednak wiek kiedy się już nie podróżuje z rodzicami no ale to w końcu CHORWACJA
Byliśmy już trzykrotnie całą rodzinką w różnych miejscach na ISTRII ale w Dalmacji nie byliśmy ani razu, więc kierunek z góry był już postanowiony. Chęć wspólnego wyjazdu z nami zgłosiła siostra mojej mamy która mieszka w Wiedniu. No i było postanowione: w sierpniu po żniwach jedziemy wszyscy razem
W Wielkanoc tego roku trwało gorączkowe poszukiwanie apartamentu dla 6 osób i małego dziecka. I tak ciocia wraz z siostrą znalazły odpowiedni, mama się zgodziła i postanowione. Ja w tym niestety udziału nie brałam, wolałam się nie wtrącać;d
no i nadszedł dzień 15 sierpnia i ruszamy w drogę! kierunek Wiedeń!
mogę powiedzieć, że szczęściarze z nas bo mamy rodzinę w Wiedniu i podróż możemy sobie rozłożyć i za darmo przenocować. I tak wzorem lat ubiegłych zrobiliśmy. W Wiedniu byliśmy chyba ok 2:30. Szybkie siku i do łóżek spać, bo jutro druga część naszej trasy do pokonania. Po śniadanku ruszyłysmy z siostrą "na sklepy", bo chciałam jeszcze sobie kupić strój kąpielowy;d na mieście spotkałyśmy rodzinkę, która właśnie wróciła z Trogiru i chcą zwiedzić Wiedeń i mogłam wykazać się swoją znajomością miasta pomagając owej rodzinie;d
potem był obiad, leżenie przed tv itd.. no i wieczorem znowu do auta i znowu długa droga przed nami...