Mak1 napisał(a):gonzo czy Ty aby nas nie obrażasz?
kojacek napisał(a):Mak1 napisał(a):gonzo czy Ty aby nas nie obrażasz?
Raczej nie, w pierwszym zdaniu jest napisane, że ich ministerstwo komunikacji, innowacji i techniki od 24.03.2014 zezwala na używanie modulacji AM i SSB w radiach CB.
Reszty nie czytałem, ale liczę na to, że później nie zmieniają zdania
dudzis napisał(a):mam pytanie z innej beczki tzn wyczytałem dziś na wp.pl że w słowenii, chorwacji, i bih cb radia można używać ze specjalnym zezwoleniem prawda ci to czy fałsz????
PWojtek napisał(a):CB w dzisiejszych czasach to już tak naprawdę nie ma wielkiego sensu w osobówkach.
W czasach gdy transfer danych jest tani i są apki online naturalnie wypiera to CB.
Rok temu jak jechałem do cro to w stronę do cro jeszcze w Polsce ktoś się odezwał, później cisza (zmieniłem kanał za granicą). W drodze powrotnej nawet nie wyciągałem anteny.
CB ma jeszcze tylko sens jak jedziemy w kilka aut jako komunikator.
PWojtek napisał(a):CB w dzisiejszych czasach to już tak naprawdę nie ma wielkiego sensu w osobówkach.
W czasach gdy transfer danych jest tani i są apki online naturalnie wypiera to CB.
Rok temu jak jechałem do cro to w stronę do cro jeszcze w Polsce ktoś się odezwał, później cisza (zmieniłem kanał za granicą). W drodze powrotnej nawet nie wyciągałem anteny.
CB ma jeszcze tylko sens jak jedziemy w kilka aut jako komunikator.
malinero napisał(a):Tak mała dygresja. Dlaczego w Europie cb używają w zasadzie tylko Polacy (mowa oczywiście o użytkownikach "cywilnych")? Antenki na autach innych nacji to rzadkość. Czy obcokrajowcy nie potrzebują cb, czy też ich kraje przepisami zabraniają jeżdżenia z bacikiem? Jednym słowem dlaczego Europa nie doceniła tego innowacyjnego i pomocnego zjawiska, tak powszechnego w naszym kraju?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi