Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Byłam z rodzinką w 2017 roku. Polecam nie tylko Cavtat ale także okolice, jeśli lubicie winko to można się także winnice odwiedzić A przy okazji można się wybrać na wycieczkę: zatokę kotorską i Kotor zobaczyć
betinkata napisał(a):Byłam z rodzinką w 2017 roku. Polecam nie tylko Cavtat ale także okolice, jeśli lubicie winko to można się także winnice odwiedzić A przy okazji można się wybrać na wycieczkę: zatokę kotorską i Kotor zobaczyć
Takie są plany... Możesz polecić jakąś kwaterę na 2 osoby?
Na dwie osoby to nie bardzo, ale mogę Ci doradzić, żeby szukać czegoś bliżej plaży (my mieliśmy spory kawałek). Jeśli wybieracie się do winnicy, to wcześniej trzeba się umówić. A jadąc do Kotoru trzeba być przygotowanym na korki na granicy, z tego co pamiętam kolejka nie była duża, a staliśmy 1,5 godziny. I koniecznie zielona karta, bo sprawdzają.
Wyszło, że jedziemy dalej bo do Baru (Czarnogóra). Trochę mnie martwi ta kolejka na granicy, bo planujemy jechać Jadranką od Ploce i obejrzeć Cro do granicy ( do Cavtatu już widziałem) i dalej wokół zatoki kotorskiej, a druga opcja to A1 do granicy z BiH i przez Bośnię do Czarnogóry (wtedy omijamy zatokę). Znów dylemat co wybrać...
Zjedź z drogi nr 8 za Grudą na drogę 516 na Molunat. Potem na Durinici i Vitaljinę. To przejście bywa puste: [url]https://www.google.de/maps/place/42°25'16.8"N+18°31'21.3"E/@42.4203042,18.5212339,16.17z/data=!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d42.4213319!4d18.5225916[/url]
Jeśli jest tam przejście, to może dobry pomysł i drogę niewiele wydłuży, a można zyskać nie tracąc czasu na granicy. Przetestowane to przejście, czy tylko z mapy?