Witam.
Mam pytanie - był może ktoś w Cavtat lub okolicznych, mniejszych miejscowościach ??? Chciałem zapytać o plażę, kwatery i ogólnie jakie wrażenia z pobytu ??? Dzięki z góry.
Pozdrawiam.
ines napisał(a):ruszamy na Cavtat..Może tam się osiądziemy...:
Zaczyna znów mocno padać, Cavtat wita nas deszczem..Miasteczko wydaje się ładne, ale brak wolnych apartamentów..., w jednym facet chce od nas 35E za dwie osoby, ale warunki bardzo kiepskie..
ally napisał(a):Ja osobiście polecam Cavtat bo moim zdaniem to bardzo urokliwe miasteczko. Niestety lądują tam samoloty (niedaleko) i napewno są słyszalne (o Cavtat jest naprawdę wiele na forum w tym i opinie co do ewentualnego hałasu)...
porto napisał(a):Mam pytanie - był może ktoś w Cavtat lub okolicznych, mniejszych miejscowościach ???.
Leszek Skupin napisał(a):Moje osobiste wrażenie z Cavtatu - bardzo ekskluzywne miasteczko portowe no i na pewno drogie a już do tego czytam, że hałaśliwe ze względu na lotnisko... odpuściłbym sobie. Byłem przejeżdżałem.. zwiedzić warto ... i to by było na tyle.
JacYamaha napisał(a):Plaża w Cavtat jest.
I tyle można o niej powiedzieć.
matio_turbo napisał(a):2) jak wyglądają inne miejscowości kilka-kilkanaście kilometrów od Dubrovnika np. Mlini, Srebreno itp.? Nie chciałbym mieszkać w miejscowości typu Makarska czy Biograd, ale z drugiej strony chcę mieć jakąś cywilizację: promenada, knajpy, sklepy (coś podobnego do Baska Voda byłoby idealne).
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne