Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cavallino Union Lido

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
Łukasz.D
Croentuzjasta
Cavallino Union Lido

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 03.12.2008 11:14

W przyszłym roku zdrada. Mam nadzieję że Cro nie będzie pamiętliwa i wybaczy. Dzisiaj poszła rezerwacja na Camp - 6-20 czerwiec 4 dorosłych i dwa małe bobasy jadą na Eurocamp. Mamy nadzieję że Italia będzie dla nas łaskawa.
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 03.12.2008 11:36

Byliśmy w tym roku dwa dni na Cavallinio, dokładnie w Ca'Savio i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tam spędzić dwóch tygodni.
A Włochy uwielbiam ale w tym regionie zupełnie nie ma włoskiego klimatu poprostu ciąg rozrywkowo-turystycznych miejscowości bez klimatu :roll:
Campingi są tam świetne (Union Lido też wygląda bardzo fajnie) ale to są takie wielkie molochy...

Oczywiście jest to moja subiektywna opinia i mam nadzieję, że Wy lubicie takie miejsca i klimaty ;)

Życzę mimo wszytko udanych wakacji :)
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 03.12.2008 17:31

Mam podobne zdanie do Joanny. Noc czy dwie, jako punkt wypadowy do Wenecji (ze względu na dobre połączenia promowe) to się da wytrzymać, zwłaszcza po sezonie, kiedy już nie ma tłoku. Byliśmy tam pod koniec września lat temu bodajże 11 lat temu, ale nie sądzę żeby w szczycie lata było tam przyjemniej. Cro nie będzie pamiętliwa i Wam wybaczy :wink: , ale czy Wy znając chorwackie klimaty i widoki wybaczycie sobie? Jeśli zdradzać Cro, to dla piękniejszych i sympatyczniejszych miejsc :idea:, także dla maluszków. Może jednak się mylę i Wam się tam spodoba??? Udane wakacje dużo zależą od własnego pozytywnego myślenia...
beatrycze
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatrycze » 03.12.2008 22:17

Witam! W 2007 roku też "zdradziliśmy" Chorwację dla Włoch. Trochę ze względu na dzieci ( niespełna 3-letnie bliźniaki) , trochę z ciekawości i trochę z konieczności. Preferujemy kempingi, a z uwagi na dzieci nie dało rady zabrać całego sprzętu kempingowego i oprzyrządowania dla dzieci. Byliśmy tam z Eurocampem, w tęj samej co Ty okolicy-Kemping Mediterraneo Treporti. Świetny punkt wypadowy do Wenecji, Werony, PAdwy. Kemping doskonale wyposażony. Świetne warunki, czysto. Piaszczysta plaża( doskonałe do stawiania babek) , łagodne zejście do morza.Świetne dla dzieci. Na kempingu super baseny .
Ale moim zdaniem wybrzeże włoskie Adriatyku jest po prostu nudne w porównaniu z Chorwackim. ZGadzam się , że Cro jest zdecydowanie bardziej klimatyczna. ALe mimo to wakacje były super, dzieciaki wróciły zadowolone, szczęśliwe, wypoczęte z mnóstwem wrażeń. My też.
Zgadzam się z Dangol- najważniejszy jest dobry humor, a to gdzie odpoczywamy to tylko dodatek do naszego wypoczynku, bardzo ważny, ale nie najważniejszy.
Łukasz.D
Croentuzjasta
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 04.12.2008 11:21

Dzieki za podjęcie wątku. Niestety w tym roku moja argumentacja nie trafiła na podatny grunt żony i pozostałej częsci rodzinki. żona była na tym campie jeszcze jako nastolatka i dobrze wspomina, szczególnie baseny i tatralandie wiec moze nie bedzie tak źle :)
no i jedziemy w czerwcu wiec mamy nadzieje ze tlok nie bedzie jeszcze za duży.
macie rację - z dobrym nastawieniem wszedzie bedzie przyjemnie. czego sobie i Wam życzę :)
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 04.12.2008 11:54

Łukasz nie będzie żle, bo nie może :D Już wiesz mniej więcej czego możesz się spodziewać. Żona na bank Cię przekonała. :roll: Podobnie jak Twoja połówka lubię "wracać" do miejsc z dzieciństwa i dlatego tym bardziej będzie superancko :!: :P
Dla dzieciaków będzie raj, jeśli lubicie się opalać i harcować na plaży .
Ja bardzo Włochy lubię , do 2006 spędzałam co roku tam wakacje. Uwielbiam ten kraj przez zabytki, a zobaczysz wspaniałe miasta: Wenecję, Padvę, Veronę, Ravennę i kuchnia włoska. Warto pojechać..... Powiem Ci szczerze, że nawet rozważam połączenie Cro z Italią w przyszłym roku. W 2007 spędzałam wakacje W Lido di Jesolo na campie Villagio San Paolo i byłam baaaaaaardzo zadowolona.
Obydwa kraje są piękne, ale jakże różne. :wink:
Pozdrawiam. :papa:
Łukasz.D
Croentuzjasta
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 04.12.2008 13:15

dzieki za słowa otuchy głogowianko :)
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 04.12.2008 14:00

Nie ma za co :D , ale jak wrócisz to podzielisz się wrażeniami :?: :lol:
Obiecujesz :?: :wink:
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 04.12.2008 14:10

oczywiście :) tylko że ja wieczny optymysta jestem i mmogę nie być obiektywny. juz teraz wiem że bedzie mi sie podobało. no bo jak inaczej na wakacjach ?
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 04.12.2008 14:22

Właśnie, na wakacjach na 100% będzie zajefajnie :!: :D
Oby tylko do lata i wyruszyć na południe. :wink:

Powrót do Włochy - Italia

Cavallino Union Lido
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone